Op Zoek Naar Grease: Marlijn Weerdenburg diep onder de indruk van Shay

Op Zoek Naar Danny

We gaan weer Op Zoek Naar een van de twee hoofdrolspelers voor de musical Grease. Waar vorige week de dames aan de beurt waren, zijn in aflevering 2 de mannelijke kandidaten, oftewel de Danny’s, aan de beurt. Gedurende het eerste kwartier mijmer ik weer weg naar 1978 en vraag mij af of ik toentertijd verliefd was John Travolta of Danny? Niet bepaald een diepgaande levensvraag, maar het popte ineens op in mijn brein. Val je als tienerwicht voor een personage of de acteur? Ik moet vooralsnog het antwoord schuldig blijven, al is het wel frappant dat ik het tot op de dag nog steeds een heerlijke kerel vind. 

Oud maar niet van steen

Over heerlijke kerels gesproken, je zal niet gemist hebben dat het gastjurylid van vanavond in Op Zoek Naar Edwin Jonker is. Edwin is…nou ja Edwin. Ik moet een beetje op mijn woorden letten, want ik ben tenslotte niet meer die hitsige tiener van toen. Ik denk ook niet dat mijn man het erg waardeert als ik de slaapkamer volhang met posters van Edwin Jonker. Feit blijft dat je, zelfs op mijn leeftijd, ook niet van steen bent dus een beetje compassie voor mijn Edwin crush zou fijn zijn. 

Dure broodjes

Wie ook niet van steen blijkt te zijn is jurylid Marlijn Weerdenburg die al na het eerste optreden in Op Zoek Naar Danny volledig valt voor de prachtige ogen en het charisma van Shay. Marlijn moet moeite doen om niet letterlijk te vallen, want ze glijdt gevaarlijk op haar stoel heen en weer. Ook zij geeft aan een beetje op haar woorden te moeten letten. Ik voel je meid, we houden ons in maar eigenlijk willen we gewoon ongegeneerd dwepen als een veertienjarig snolletje. 

Wanneer een half uurtje later Op Zoek Naar Grease kandidaat Tristan heeft opgetreden, wil Marlijn naar huis. Waar een puber nijdig de deur van de supermarkt uitloopt omdat de frikandelbroodjes 50 cent duurder zijn geworden, die hij niet heeft, willen wij vrouwen naar huis rennen als al het lekkers onbereikbaar lijkt. Vertrouwd in de armen van je eigen lief kruipen die misschien een tikkeltje minder lekker lijkt na al die jaren, maar er altijd voor je is. Zelfs als de frikandelbroodjes niet meer te betalen zijn. 

Volume bijstellen

Ik ben weer eens enorm afgedwaald, waar waren we? Oh ja…De Danny’s die Op Zoek Naar de hoofdrol in de musical Grease zijn. Acht totaal verschillende jongemannen zien we langskomen. Verschillend in uiterlijk, maar ook zeker in zangkwaliteit. Hier en daar pas ik het volume van de tv na de eerste inzet aan. Soms gaat het volume wat omhoog, maar vaker naar beneden. 

Het is live en ze kunnen er niks aan doen, troost ik me een aantal keer. De druk en daarbij horende zenuwen zijn ongetwijfeld killing, al zitten er echt wel een paar goede Danny’s tussen. Je zal niet gemist hebben dat het niveau van de heren opmerkelijk hoger ligt dan dat van de vrouwelijke kandidaten uit Op Zoek Naar Grease vorige week. Best een knappe constatering voor iemand die het kinderliedje ‘De wielen van de bus’ nog weet te verkrachten met haar ontiegelijke gribus stem.

Je kunt wel gaan

Na de sing off moet Jeffrey als afvaller Op Zoek Naar Grease verlaten. Ik snap het wel, maar heb echt te doen met die knul. Het lijkt mij zo’n enorme lieverd en ik gunde hem graag een tweede kans. Die tweede kans beperkt zich helaas voor de Op Zoek Naar Grease afvaller tot het zingen van het afscheidsnummer. Welke kippenlip dit heeft verzonnen moeten ze rap retour sturen naar het uitzendbureau. 

Geëmotioneerd omdat je er al uit ligt goed en wel voor het überhaupt is begonnen en dan nog een nummer moeten zingen is bruut. Dat gekunstelde dansje van je ex-medekandidaten die je dan nog en passant een schouderklopje geven en je jasje van je lijf trekken vind ik echt sneu.

Hoe dan?

Ook allesbehalve tof is het dat je, als je wilde stemmen tijdens de sing off, de keuze had tussen Dominique en Melissa van vorige week. You only had one ‘fakking’ job meneer de app-ontwikkelaar en hebt bij Op Zoek Naar behoorlijk de boot gemist. Linea recta met die kippenlip van hierboven terug naar het uitzendbureau. Als afvaller Jeffrey geen tweede kans krijgt op de rol van Danny in Op Zoek Naar Grease, waarom zouden we jullie die dan wel geven?

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Op Zoek Naar te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media❤️ 

Heb je deze aflevering van Op Zoek Naar Danny en Sandy voor de musical Grease gemist en ben je nieuwsgierig wie van de kandidaten de afvaller was? Kijk dan het seizoen 2 terug op NLZIET.

Beeld bron: Ruud Baan

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 2 Op Zoek Naar 2022