Het Omroep Max programma We zijn er Bijna is de ultieme remedie tegen stress

In aflevering 5 van We zijn er Bijna 2023 blijkt Victor de Fred Astaire onder de deelnemers te zijn, zien we veel ouwe stenen en krijgen we een kijkje in het culinaire erfgoed van kampeerders op leeftijd. Vandaag kreeg ik de vraag of ik de verslaglegging van het programma over kon nemen van mijn collega. Natuurlijk, we zijn op de wereld om elkaar te helpen nietwaar? Na een hectische week lijkt zo’n slow tv-programma mij het ultieme relax moment, dus volledig in mijn nopjes schakel ik in voor een trip met een groep ouwe gebakkies. Op dat moment kon ik echter nog niet voorzien dat het de overtreffende trap van relaxed zou worden.

Campinggast Victor is een bron van inspiratie

We zijn er Bijna 2023 is eigenlijk net als Croma, want de avonturen van de deelnemers spetteren nu niet bepaald de pan uit. Er komt dan ook een punt dat ik in dreig te dutten. Met veel pijn en moeite weet ik mezelf net op tijd te redden door mijn polsen onder de koude kraan te houden en een plens water in mijn gezicht te gooien.

Om verdere aanvallen van slaperigheid te voorkomen focus ik op Victor, de man in kostuum die ’s morgens als Fred Astaire de dag tegemoet danst in We zijn er Bijna. Naast het pakken dragen besloot hij een half jaar geleden ook als een swingende dansmarieke door het leven te gaan. De uitdrukking ‘hoe ouder hoe gekker’, moet tenslotte toch ergens vandaan komen. Ik geniet van Victor en vraag me af waarom we in hemelsnaam eerst een bepaalde leeftijd moet bereiken voordat we beseffen hoe belangrijk het is om te doen waar je echt blij van wordt.

Victor geeft in We zijn er Bijna aan een goed gevoel voor ritme te hebben. Zelfkennis verdwijnt blijkbaar naar de achtergrond als je wat ouder wordt. Als de kostuumdrager roept dat het ‘opa zijn laatste nummertje’ was, lig ik dubbel van het lachen. Bij een laatste nummertje ga je toch aan heel andere zaken denken. Hoe krijg ik in vredesnaam dit beeld van mijn netvlies?

De avonturen van de deelnemers in We zijn er Bijna 2023

De groep senioren in het televisieprogramma keutelt permanent maar een beetje aan. Er wordt gesopt, een tukkie gedaan, een kaarsje in de kerk aangestoken, een potje gekaart, een ijsje gegeten en naar stapels oude stenen gekeken. Hoe langer ik kijk naar We zijn er Bijna en de deelnemers van 2023, hoe meer de rust door mijn aderen stroomt. Een gezamenlijk etentje met muziek en een dansje kunnen we bijschrijven op het lijstje ‘uitspattingen’ van de senioren. Ik ben plaatsvervangend blij voor Hanneke dat ze geen waterschoentjes aan hoeft op het strand, omdat er geen steentjes tussen het zand zitten. Bijna, met de nadruk op bijna, klap ik zelfs mee met de groep bejaarden als een van de dames de pootjes van de caravan handmatig weet uit te draaien. 

Nu moet je natuurlijk niet denken dat de deelnemers niks heftigs kan overkomen tijdens de trip We zijn er Bijna door Sardinië. De hectiek tijdens het arriveren op een camping waar op dat moment andere kampeerders juist willen vertrekken is echt pittig en een hele dag regen moet je ook zeker niet onderschatten. Er komt zoveel water uit de hemel donderen dat er zelfs een slotgracht om de sleurhutten gegraven moet worden. Ik kan de spanning amper aan, maar dit moet niet veel langer duren.

Wat de bejaarde boer niet kent dat vreet ‘ie niet

Minstens net zo heftig zijn de maaltijden van de kampeerders. Hallo… we zijn in Italië toch? Hét land van de overheerlijke pizza’s en pasta’s. Of het de leeftijd is zou ik niet durven beweren, maar wat er op de keukenblokjes in de caravans wordt gefabriceerd is extreem teleurstellend. Macaroni met een prutje uit een zakje, een kliekje of sla met een hamburger de culinaire hoogstandjes van de deelnemers van We zijn er Bijna. Ach, waar bemoei ik mij ook mee. Knabbel lekker met je kunstgebit de zompige pasta en poets nog een keer je hele inventaris. Want hoe je het ook went of keert, ik druk volledig ontspannen mijn tv uit na een uurtje keutelen met de grijze lieverds en dat had ik even hard nodig. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma We zijn er Bijna te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je dit programma op tv kunt kijken? Op televisie wordt We zijn er Bijna 2023 elke dinsdag om 21:20 uitgezonden op zender NPO 1 en op streamingsdienst NLziet zijn de avonturen van deelnemers Victor, Japik en Jelly, buurvrouwen Brenda en Renée, Hans en de andere senioren terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 12 We zijn er Bijna 2023