Waarom doen BN’ers mee aan het angstaanjagende The Biohack Project?

In de column Jorit zegt het gewoon deelt Tv-Vrouw tikgeit Jorit haar visie op het wel en wee in televisieland, en vandaag gaan we het hebben over het nieuwe programma The Biohack Project

Bekende biohacker Govert Viergever geeft de deelnemers les

Ex-Olympisch roeier en biohacker Govert Viergever neemt 5 Bekende Nederlanders onder zijn hoede en leert hen hun lichaam en geest de baas te zijn. Laat ik maar gelijk de knuppel in het hoenderhok gooien door te zeggen dat het concept van het hele ‘bio dinges’ gebeuren mij in eerste instantie als een berg wazige shit in de oren klinkt. Maar omdat ik toch wel nieuwsgierig ben, besluit ik het tv-programma een kans te geven. Al is het alleen al vanwege het voorstukje waarin de BN’s levend begraven worden.

Noem het gerust leedvermaak, maar de sadistische uitstulpels van mijn ziel genieten er nu eenmaal van om te kijken naar beroemdheden die bijna hun broek vol poepen van angst. Het is misschien niet goed voor de karmapunten en de kans op een plaatsje in het hemelse ‘wolkenparadijs’ wordt er drastisch kleiner van, maar dat is voor latere zorg.

Wat veroorzaakt stress bij de BN’ers die meedoen met The Biohack Project?

Défano Holwijn doet mee aan The Biohack Project, omdat hij een intense spanning ervaart als zijn dag anders loopt dan gepland en hij wil hier graag anders mee om leren gaan. De YouTuber is dol op structuur, iets waar ik mij als professioneel chaoot niks bij voor kan stellen. Blootstelling aan het woord structuur zorgt acuut voor rode vlekken in de plooien van mijn driedubbele onderkin.

The Biohack Project deelnemer Sjinkie Knegt houdt alles in het leven graag strak onder controle. Hij wil zichzelf graag bewijzen tegenover andere mensen. Wederom iets waarbij ik mij niks kan voorstellen. Ik ben al blij als ik zonder tandpastavlekken op mijn blouse de deur uit ga en de autosleutels niet vergeet.

Herkenbare spanning bij Rick Paul van Mulligen en de dames

Rick Paul van Mulligen deelt voor de camera van het NPO programma The Biohack Project een waslijst aan redenen voor een overdosis stress. Denk hierbij aan nieuwe situaties, mensen moeten bellen om dingen te regelen en heteroseksuele masculiene mannen. Van monteurs het huis binnenlaten krijgt Rick Paul ook stress en dat is dan wel weer iets wat ik mij volkomen kan voorstellen. Waarschijnlijk is het een kwestie van uitgerust zijn met teveel fantasie waardoor monteurs in ons brein bij voorbaat al veranderen in psychopatische seriemoordenaars met een clownsmasker op.

Monique Hendrickx verklapt aan de kijkers van The Biohack Project dat ze heel koel over kan komen, maar in werkelijkheid een stresskip van de bovenste plank is. Ze hoopt haar stress beter onder controle te kunnen krijgen. Ook Lize Korpershoek heeft een levenslang abonnement op ‘stresskipperigheid’ en ondanks dat de spanning haar veel goeds heeft gebracht kleven er veel nadelen aan. Die haat-liefde relatie met adrenaline klinkt mij heel bekend in de oren.

Biohacken om je zwakke plekken te ontdekken

De deelnemers van The Biohack Project worden in aflevering 1 overgeleverd aan allerlei ontberingen die een wagonlading vol stress oproept. Varen in een RIB boot, wandelen op een loopplank die vastgemaakt zit in de top van een hoog gebouw en mijn grootste angst; bloedprikken. Met behulp van een hartslagmeter en allerlei gezondheidsonderzoeken worden de zwakke plekken van de BN’ers in kaart gebracht.

Op zich is het natuurlijk hartstikke nuttig om te weten wat je zwakheden zijn en wat je daaraan kunt doen, maar de adviezen die de biohackers geven zijn ronduit kut. Zo kan Sjinkie Knegt dankzij The Biohack Project voortaan zijn geliefde boterhammetjes in de kliko mieteren, zit een avond bbq’en met grote lappen vlees er voor Rick Paul van Mulligen voorlopig niet meer in en moet Lize Korpershoek koffie laten staan.

Naar aanleiding van de dingen die ik vandaag in het ‘bio dinges’ programma heb geleerd, besluit ik lekker recalcitrant na het schrijven van deze column een grote bak ijs leeg te vreten. Dat heb ik absoluut verdiend, want ik heb een uur lang tevergeefs gewacht op de scène waarin de BN’ers levend begraven zouden worden. 

Klik hier om naar alle columns uit de rubriek Jorit zegt het gewoon te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op televisie is seizoen 1 van The Biohack Project elke maandag om 20:34 te zien op zender NPO 1 en op streamingsdienst NLziet zijn de afleveringen met BN’ers Monique Hendrickx, Sjinkie Knegt, Défano Holwijn, Lize Korpershoek en Rick Paul van Mulligen terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / KRO-NCRV / The Biohack Project

Home » Televisie » The Biohack Project Jorit zegt het gewoon