Nachtdieren: Zweef mee naar de tijdloze zone van Kelsey

Nachtdieren 2023 – Noord-Limburg

In aflevering 4 van Nachtdieren blijft Raven van Dorst na een bezoek aan Brabant vorige week nog even onder de rivieren. Met een Ford Mustang, waar het kwijl van uit mijn mond loopt, rijdt Raven vandaag door Noord-Limburg op zoek naar nachtbrakers met een opmerkelijk verhaal. Vandaag maken we kennis met Nachtdieren Kelsey, Rachel, Stijn en Res.

Bijna was Limburg een kunstenaar kwijt. Schilder Res schrikt zich bijna dood als van Dorst midden in de nacht voor zijn deur staat. De man is nogal ingenomen is met zichzelf. Niemand die hem aan banden legt of vertelt wat hij moet doen. Aan zijn laatste werkgever gaf Res de tip ‘zichzelf te pijpen en erin te stikken.’ Nou stoer hoor kerel, wil je nu een sticker?

Alaaf

Stijn en zijn maten van Carnavalsvereniging De Pielreus zijn in het holst van de nacht hun praalwagen aan het opbouwen. Maandenlang is de groep tot diep in de nacht bezig om er iets moois van te maken. Stijn vertelt stralend dat hij ooit Prins Carnaval is geweest. Iets mooiers bestaat er niet volgens hem. 

Dat hele carnavalsgebeuren is lastig te begrijpen voor ons ‘westerlingen’, maar daar kan ik me op zich nog enigszins iets bij voorstellen. Dat de titel Prins Carnaval het hoogst haalbare lijkt in je leven, gaat mijn verstand echter compleet te boven. Kom op Stijn, get real jongen! Met een veer op je kop op een kar staan wuiven maakt je toch niet bepaald the hottest man in town?

Doe jij even open?

Raven van Dorst ontmoet in Nachtdieren tijdens de trip door Limburg ook Rachel die lijdt aan een meerdere persoonlijkheidsstoornissen. Als een situatie te stressvol is dan neemt een andere persoonlijkheid, die wel met de desbetreffende situatie kan dealen het over. Zonder er flauw over te willen doen, want het is al schrijnend genoeg, kan ik het gevoel niet onderdrukken dat het mij af en toe best handig lijkt. 

Sommige dingen waar je in het leven tegenaan loopt zijn mentaal bijna niet te doen. Hoe fijn zou het zijn als ‘iemand’ het dan even van je overneemt. Nu niet gelijk allemaal boos in de pen klimmen hoor. Ik besef echt wel dat je zo’n stoornis helemaal niet wil hebben, maar geef toe dat dit stukje ervan toch best aangenaam klinkt. 

Ik ben even op een innerlijke trip

Voor Raven van Dorst in de Mustang weer richting Rotjeknor vertrekt, komt Kelsey in beeld bij de opnames van Nachtdieren. Zij woont in een yurt en doet aan soundhealing. Voordat ze aan haar innerlijke reis begon deed ze alles wat God verboden heeft. Sinds Kelsey in een ‘tijdloze zone’ leeft en bij haarzelf is thuisgekomen, richt ze zich alleen nog maar op het innerlijke en haar muziek. Halverwege het gesprek met Raven moet ze even stoppen, omdat ze iets te hoog in haar energie zit.

Als Raven tijdens de opname van Nachtdieren aan Kelsey vraagt wie ze nu eigenlijk is, kijkt de vrouw hemels en zegt: ‘I feel.’ Sorry, maar ik kan dus echt helemaal niks met dat zweefteef gedoe. Ik feel ook en zit geregeld veel te hoog in mijn energie. Het leven is hectisch en het zou allemaal best een tandje minder mogen, maar we kunnen toch moeilijk allemaal de hele dag een beetje op klankschalen gaan zitten tokkelen om maar zo min mogelijk na te hoeven te denken? 

Hoe hoog moet Rachel dan in haar energie zitten met zes persoonlijkheden die allemaal wel ergens iets van vinden? Ik denk terug aan het gesprek wat Raven met haar had. Rachel zou waarschijnlijk een moord doen om eens ‘bij zichzelf thuis te komen’, in plaats van in dat hoofd vol nachtdieren. Pfff even de tv uit. Ik moet een momentje gaan zitten na al het zwevende geleuter. Niet nadenken, maar ademhalen en terug naar mijn innerlijke kracht. Waar is de rode wijn?

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Nachtdieren te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je deze aflevering van het nieuwe seizoen Nachtdieren 2023 met Raven van Dorst in Noord-Limburg gemist? Kijk seizoen 5 van Nachtdieren dan terug op NPOStart of NLZiet en maak kennis met Stijn, Rachel en Kelsey.

Beeld bron: Still Tv NPO3 / Nachtdieren / seizoen 5 / 2023

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 5 Nachtdieren 2023