Million Dollar Island: Karma bijt Stefan in de bips

Million Dollar Island

De grote dag is aangebroken voor de bewoners van Million Dollar Island. D-day, de dag waar ze al 3 weken naar uit hebben gekeken. Er zijn echter 2 kandidaten die met een wat ander gevoel naar de grote dag kijken

De dag voor D-day neemt Bea medekandidaat Dok in vertrouwen. ”Een dag houd ik nog wel uit tot morgen maar beslist niet meer, ik trek het niet meer” zegt ze geëmotioneerd. Dok slaat zijn armen om haar heen voor een troostende knuffel. Dat Bea volledig achter haar besluit staat wordt op D-day extra duidelijk. Ze sprint vooruit naar de arena en roept plagend naar de overige eilandbewoners “Waar blijven jullie nou?”

Danique

Voor Danique is het andere koek, zij is voor haar gevoel nog lang niet klaar met het eiland. Er is nog een kleine kans dat ze mag blijven, mits een kandidaat met meerdere polsbandjes haar een bandje wil geven. Een lastige situatie, die voor Danique met de minuut pijnlijker wordt als ze eenmaal in de arena staat. Meiske toch, wat had ik het met je te doen. 

Dennis complimenteert Danique met het feit dat ze, ondanks het verlies van het polsbandje al vroeg in het spel, het toch nog zolang heeft volgehouden op het eiland. Bea klapt trots voor Danique, maar in de rest van de arena blijft het ijzig stil. Danique mompelt “Thanks guys” terwijl ze naar de stoïcijnse menigte kijkt. 

Bea spreekt de eilandbewoners streng toe “Geen bijval? Kom op jongens, ze houdt het al zo lang vol!” Er volgt een laf applaus, wat eerder beschamend is in plaats van een welverdiend eerbetoon. Het valt dan ook te verwachten, dat als Dennis vraagt of iemand Danique een polsbandje gunt, het wederom ijzingwekkend stil blijft.

Apathie

Ik zit me op te vreten voor de tv. Danique lag niet zo lekker in de groep, maar kan er niet een beetje respect af? Als ik nog eens beter kijk naar de kandidaten op de banken van de arena, slik ik mijn woorden weer in. Met name het lijkbleke gezicht van Gilles trekt mijn aandacht. Lijkbleek is eigenlijk nog een understatement aangezien menig lijk meer kleur op het gezicht heeft dan Gilles op dat moment.

Mijn ogen scannen de rest van de kandidaten. Bleke gezichten, een doodse blik in de ogen en sterk vermagerd. Was het apathische gedrag tijdens het afscheid van Danique als een keiharde afwijzing bedoeld of waren de kandidaten zo opgebrand dat alles compleet langs ze heen ging?

Roulette 

Tijd om er lang bij stil te staan is er niet, want het roulette spel staat klaar om 3 nummers te selecteren. John, Terry en Anissa zijn de lul. Om het nog wat gezelliger te maken mogen deze kandidaten pas na 2 dagen kiezen wie ze naar voren schuiven voor het duivelse spel. Een spel waarbij 6 kandidaten al hun polsbandjes in moeten zetten. Er is slechts 1 winnaar en de 5 verliezers moeten direct het eiland verlaten en naar huis.

Je kan je voorstellen dat er best wel wat kandidaten zijn waarbij het angstzweet tussen de bilnaad sopt. Zo ook bij Surisa… Onlangs had Surisa stiekem ingebroken in de tas van Terry en laat dat nou net dé Terry zijn die kandidaten voor het roulette spel mag kiezen. Oei stront aan de knikker, zal onze kleine tassengluurder gedacht hebben.

Wanhopig probeert Surisa het bij te leggen met de machtige man. Ze gooit al haar charmes in de strijd, biedt excuses aan en gooit er ook nog liefkozend de woorden “papa Terry” tegenaan. Maar papa Terry is niet gek en trapt er niet in. Ach ja, je kan het proberen.

Stefan en DJ van kamp 18 lopen ook te stressen, nu kampgenoot Anissa de macht heeft om te kiezen voor het spel. Bij Anissa worden flink de duimschroeven aangedraaid. De dame in kwestie heeft zelf het gevoel dat ze naar de strot gevlogen wordt. Persoonlijk vind ik de slijm tactiek van Surisa toch wat sympatieker dan de terror tactiek van Stefan en DJ.

Vreetfestijn

Tussen al het gekonkel door hebben de kandidaten nog tijd voor een waar feestmaal, om te vieren dat D-day is bereikt. Het is best grappig om te zien hoe de eilandbewoners zich klem vreten en totaal niet in de gaten hebben dat dit hun galgemaal is. Na de maaltijd liggen ze met opgezette buiken voor pampus in hun kampen. Na 3 weken amper eten, zal de spijsvertering het zwaar te verduren krijgen na zo’n uitbundige maaltijd. De lucht op het openbare eilandtoilet zal de komende dagen waarschijnlijk onverdraaglijk zijn.

Roulette spel

De volgende dag is het zover, het genadeloze spel waarbij 5 kandidaten van het eiland afgekickt zullen worden en 1 kandidaat rijker en machtiger als ooit uit de strijd zal komen. John kiest Piet Piraat Herhalt (neeeee!!!) en Robert-Jan. Niks persoonlijks hoor, John heeft alleen nog nooit met hen gesproken en daarom zijn ze de pineut. Als Piraat fan breekt mijn hart in 1.000 stukjes.

Terry kiest Surisa en haar bestie Nandini. Tja dat viel te verwachten natuurlijk. Anissa schraapt al haar moed bij elkaar en donderd Stefan zonder pardon voor de leeuwen. Misschien een beetje onaardig om te zeggen, maar ik geniet met volle teugen van de dappere move van deze vrouw. Ik kan het verbloemen, maar feit is dat ik een pesthekel heb aan die gozer. Anissa kiest Denise als tweede uit tactische overwegingen.

Wat volgt is een zenuwslopend spel met 18 scheve blokjes die als een toren op elkaar moeten worden gezet. De kandidaten ploeteren met trillende handen om de opdracht te voltooien, terwijl Dennis nog even wat olie op het vuur gooit door telkens te benadrukken dat er 160.000 euro op het spel staat. Uiteraard vergeet hij ook niet te melden dat de verliezers per direct het eiland moeten verlaten.

Wat je zegt ben je zelf

Na een hoop geklooi en vallende blokjes komt Robert-Jan als winnaar uit de bus. Voor Herhalt, Surisa, Nandini, Stefan en Denise is het Million Dollar Island avontuur voorgoed ten einde gekomen. De teleurstelling druipt van hun gezichten en heel even heb ik zelfs medelijden met Stefan, maar dat is al gauw weer over als meneer bij het afscheid nog even benadrukt dat er “Een paar rotte eieren in de groep zitten, maar dat hij zich daar niet tot gaat verlagen.” On-ge-loof-lijk ! Je zou denken dat Stefan nu wel een toontje lager zou zingen, maar nee hoor de superioriteit straalt er nog steeds van af. Steef, jongen, misschien wordt het tijd om eens een hele grote spiegel te kopen en daar eens goed in naar jezelf te kijken. Je hebt nog een hoop te leren…

Beeld bron: Talpa / MaxMore Photography

Home » Televisie » Stefan Million Dollar Island