Million Dollar Island: Hyena’s en aasgieren aan de macht 

Million Dollar Island

Welke maffe professor heeft het programma Million Dollar Island bedacht? Volgens mij moet je flink koekoek in je bovenkamer zijn om 100 mensen voor twee maanden op een eiland te droppen met een voedselvoorraad voor slechts 3 weken. Wat gebeurt er als je mensen basisbehoeften ontneemt? Dat gebrek aan slaap en te weinig voedsel de meest primitieve kant van de mensheid naar boven haalt, werd al heel snel duidelijk in de eerste aflevering van Million Dollar Island. 

Wat was het gezellig toen het gezelschap in de Ziggodome stonden te wachten op het felbegeerde polsbandje ter waarde van 10.000 euro. Vol verwachting klopte hun hart en het enthousiasme straalde van de kandidaten af. Tijdens de reis, in het vliegtuig en later op de boot was de sfeer vergelijkbaar met een klas blije kinderen die op schoolreisje ging. Het zonnetje lacht en er was geen vuiltje aan de lucht.

Bij de beesten af

Op het moment dat de eerste voet op het eiland werd gezet sloeg de stemming compleet om. De o zo vrolijke kandidaten veranderden in beesten zodra ze de kisten met voedselrantsoen en gereedschap in de verte op het goudgele strand zagen staan. Binnen enkele minuten waren de kisten volledig geplunderd. Zelfs de lege kisten moesten eraan geloven en werden gesloopt. Hamsteruhhh!

Vind je het geduw en getrek tijdens Black Friday al heftig? Geloof me dat is nog niks, dat is lief knuffelen in vergelijking met de bikkelharde strijd op Million Dollar Island. Misdraagt dan iedereen zich op het eiland? Nee, wees gerust en zijn ook kandidaten die het vertrouwen in de mensheid herstellen. 

Hyena’s en aasgieren

Tot de kandidaten met het hoogste jatmoos gehalte behoren voornamelijk 2 kampen. Het eerste kamp heet ‘Kamp 18’ en bestaat uit, je raadt het al, 18 kandidaten. Er is vast erg lang en diepzinnig nagedacht over die naam. In dit kamp zitten onder andere flamboyante Gilles en keuringsarts Stefan. De tweede groep lijkt meer op aasgieren. Na de plunderingen van ‘Kamp 18’ slaan de aasgieren van ‘Kamp Supermarkt’ toe om de restjes die de hyena’s hebben achtergelaten te veroveren. Geen zak meel of rijst, pot macaroni, visnet en machete is veilig voor deze twee kampen.

Het is duidelijk dat de kandidaten van bovenstaande twee kampen de echte ‘die hards’ van het spel zijn en alles op alles zetten om als winnaar uit de strijd te komen. Het overgrote deel van de voedselvoorraad en het gereedschap is in bezit van deze kampen. Dat geeft de kampen veel macht en vergroot de overlevingskansen. Dat laatste moet je natuurlijk niet al te letterlijk nemen. Voor zover ik weet doen alle kandidaten het nog.

De stokstaartjes en de schildpad

Er zijn ook kandidaten die vooral de ‘drink met je billen bloot, melk uit een kokosnoot’ ervaring willen beleven. Laten we ze voor het gemak even de stokstaartjes noemen. Drie jonge vrouwen en drie jonge mannen die vooral willen genieten van het eiland avontuur. Comfort lijkt belangrijker dan voedsel. De kandidaten bouwen een villa, zwemmen en lachen. De naam van het kamp is heel toepasselijk ‘Kamp Resort’.

Kandidaat Mumina gaat voor de solitaire zeeschildpad tactiek. Zij is de kampleidster van een kamp dat uit welgeteld één persoon bestaat. Aan de ene kant handig, altijd goed gezelschap, aan de andere kant betekent dit wel dat ze bij de andere kampen zal moeten bedelen om voedsel, aangezien ze zelf geen voedselvoorraad tot beschikking heeft. Dit zorgt direct in de eerste aflevering al voor conflicten.

De wolven

De overige kandidaten zijn verspreid over diverse kleinere kampen, laten we ze de wolven noemen. De wolf is een sociaal dier, maar je moet er zeker niet mee spotten. De wolven proberen te bemiddelen en maken zich hard voor een eerlijke voedselverdeling. Is er in hun ogen onrecht, dan laten ze hun scherpe tanden zien. Een van die wolven is ‘Boze Buurman Pet’. Een schilder behangen met tattoo’s en een rode pet op zijn knar. Met Petje valt niet te sollen. Hij kan op steun rekenen van een man die zichzelf Piet Piraat noemt, baardmans Heralth. Petje en Piraat zijn kandidaten waar we nog veel plezier aan zullen beleven.

Onder de wolven hebben we ook Fons de lifestyle coach. Fons kan je niet over het hoofd zien met zijn ‘swami salami’ jurk waarop in koeienletters zijn naam staat. Fons is het vredelievende verbindende type. De oudste kandidaat is de 71 jarige Bea. Lerares Duits en voor de duvel niet bang. Een klas vol kinderen kan ze prima aan, maar is ze ook opgewassen tegen de overige 99 onstuimige Million Dollar Island kandidaten?

Eerste afvallers

Alhoewel 99, er zijn inmiddels 5 kandidaten die de handdoek in de ring hebben gegooid. Dat maakt het totale inwoneraantal 95 als we Bea meetellen. Ik kan het de afvallers niet kwalijk, nemen na het zien van de beestachtige beelden op het eiland. Gedesillusioneerd verlaten 3 vrouwen en 2 mannen het eiland. Gegarandeerd dat in de komende weken nog vele kandidaten hun voorbeeld zullen volgen. 

Beeld bron: Talpa / MaxMore Photography

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 1 Million Dollar Island