Million Dollar Island: Culinaire horror én drama in het paradijs

Million Dollar Island

Het is alweer aflevering 14 van Million Dollar Island en het vooruitzicht om nog een keer over de arena en het roulettespel te moeten schrijven, doet me verlangen naar een nekschot. Gelukkig ben ik zelf opperhoofd van mijn toko en kom ik ermee weg om dat onderdeel af te raffelen. Dus bij deze; Dennis, Olaf, Mitchell, Wouter + ‘Bolo balletjes’ = winnaar Wouter met 6 polsbandjes. Losers Dennis, Olaf en Mitchell = enkele reis naar huis. Wil je weten wat een ‘Bolo balletje’ is, dan is ‘Google’ je beste vriend.

Ga uit m’n keuken!

Remy en John hebben zich opgeworpen tot ‘Kok van de dag’. De dames worden zonder pardon de keuken uitgejaagd als de heren hun culinaire hoogstandjes bereiden. Wanneer Remy in een onderonsje met de camera de kijker toevertrouwd dat hij nog maar sinds kort het huis uit is en nog niet echt ervaring heeft met koken, begin ik me toch een beetje zorgen te maken om het welzijn van de gasten van restaurant ‘Remy & John’. 

Een voedselvergiftiging zou, gezien de lichamelijke staat van de kandidaten, best wel eens fatale gevolgen kunnen hebben. Roddelhyena Yvonne Coldeweijer is niet de enige met een spionnenleger en ik heb van meerdere betrouwbare bronnen vernomen dat de medische dienst, ook wel medics genoemd, al zeer veel ervaring hebben opgedaan bij het aanbrengen van een zoutinfuus bij onze eilandbewoners. Even oplappen die kandidaten en weer door. The show must go on! 

Niet het beste kookprogramma

Tijdens de maaltijd blijkt dat de ‘Pasta del Paradiso’ nog best te pruimen is. Dit in tegenstelling tot de ‘Zilte zeekomkommers del Muerto’ van chefkok Dok. Wat een ranzige zooi was dat zeg! Zit je lekker ‘Million Dollar Island’ te kijken, terwijl je ondertussen een hap van je hamburger neemt, begint ineens die mafketel een zeekomkommer binnenstebuiten te keren. Als er een kampioenschap ‘projectielkotsen’ bestond, had ik zonder twijfel de eerste plaats gewonnen.

Ik luister hoe Karin en Robin de smaak van de zeekomkommers omschrijven en probeer ondertussen, balancerend op de rand van de bank, een half verteerd schijfje augurk tussen de luxaflex uit te peuteren met mijn vingers. Volgens Karin smaakt het ‘zeekomkommersoeppie’ naar de binnenband van een fiets. Volgens Robin is het gewoon rubber en hij gooit het uitgekauwde, zwarte slijmerige ding terug in de zee. Alleen al de gedachte aan deelnemers die in dezelfde zee zwemmen, is genoeg om ook de rest van mijn maaginhoud achter de bank te doen belanden. 

Catfight in 3, 2, 1…

Terwijl ik dit schrijf begint het misselijke gevoel weer terug te komen, dus gauw over naar een ander onderwerp voordat ook mijn computer een zure douche krijgt. Eens even denken hoor… O ja, DJ en Anissa staan op het punt om elkaar te vermoorden. Voordat ik deze column voor jullie ging schrijven, heb ik voor de zekerheid even social media gecheckt om te kijken of de dames allebei het avontuur overleefd hebben. Is ook zo lullig als ik hier grappig ga lopen doen met opmerkingen als “Ik hoop dat ze elkaar de nek omdraaien, dan hebben we eindelijk een keer een spannende aflevering”, en dat later blijkt dat inderdaad één van de twee het loodje heeft gelegd. Zou wel écht weer wat voor mij zijn, aangezien ik het unieke talent heb om op precies het verkeerde moment de meest lompe dingen te zeggen (die ik overigens vaak zelf erg komisch vind, maar dat terzijde).

‘Anyhoe’ beide ladies doen het nog, zowel ademen als ruzie maken, dus ik kan met een gerust hart wensen dat ze elkaar in de volgende aflevering van ‘Million Dollar Island’ in de haren vliegen. Het zit eraan te komen; de spanning tussen DJ en Anissa loopt elke dag meer op en de bom kan elk moment ontploffen. Laten we hopen dat de cameracrew op dat moment niet aan de verkeerde kant van het eiland is. 

Wat is er aan de hand?

Anissa is flink over de pissa. Bij reus Robin lucht ze haar hart: “Ik ben er gewoon klaar mee. Het is zo’n dwangmatig Jetje. We zijn net mensen in de gevangenis die in een gaarkeuken op hun bordje staan te wachten. Zij (DJ)  bepaald wie welk bordje pakt. Zelf zit ze alle pannen uit te likken, alle lepels af te likken. Mensen die écht arbeid verrichten moeten schooien om een beetje zout of een beetje saus.”

Hoe DJ erover denkt is wat lastiger samen te vatten in woorden. Hevig huilend met lange uithalen en een hoop rond slingerend snot, komt er een onverstaanbaar gejammer uit de blondine. Ik hoop dat de medics, naast zoutinfuzen, ook wat ‘Valium’ in de aanbieding hebben om haar te kalmeren. Met ‘Valium’ voor DJ en een boksbal voor Anissa zou het probleem al voor 75% opgelost zijn.

Mentaal afzien

Zoals we in deze aflevering van ‘Million Dollar Island’ hebben kunnen zien, is het niet alleen fysiek maar ook mentaal loodzwaar voor de kandidaten aan het worden. Demi en Ryeau bijvoorbeeld; die worden lichtelijk kinds en draaien rondjes op een geïmproviseerde rekstok. Is dat wel verstandig in combinatie met een lage bloedsuiker en hoge omgevingstemperaturen? 

Het antwoord laat niet lang op zich wachten. Demi barst in tranen uit bij het zien van haar oude verwoeste hut, maar denkt een kwartier later ineens dat ze op een festival is. Het polsbandje, ter waarde van 10.000 euro, is volgens Deems een festivalbandje en zolang het bandje om is, mag ze op het festival blijven. Ik geloof dat ik ook maar naar dat festival ga…

Beeld bron: Talpa / MaxMore Photography

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 12 Million Dollar Island