Make Up Your Mind: Vangt deze BN’er voortaan boeven op hoge hakken?

Make Up Your Mind 2023 – zaterdag 20:00 RTL4  

Er zijn mensen die standaard een fles champagne in de koelkast hebben liggen. Just in case zich geheel onverwachts een moment aandient dat gevierd moet worden. Ik vond dat tot vanavond altijd een beetje overdreven. De achterliggende gedachte aan een fles bubbels paraat hebben staan werd mij echter plotsklaps duidelijk toen ik de drag queens probeerde te herkennen tijdens aflevering 4 van Make Up Your Mind 2023. Het geval wil namelijk dames en heren –tromgeroffel– dat deze tikgeit eindelijk een van de deelnemers van Make Up Your Mind wist te raden voordat presentator Carlo Boszhard de identiteit bekend maakte!  Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik direct zag wie deze drag queen was, maar tijdens de lip sync van Miss B. Conny herkende ik als donderslag bij heldere hemel Kees van der Spek op het podium van Make Up Your Mind. 

Drag queen Kees van der Spek

Het is wellicht te kinds voor woorden, maar mijn euforie was van dusdanige omvang dat ik in m’n uppie een dansje door de huiskamer heb gemaakt. Mijn kerel, die lichtelijk beschonken en net onder zeil in zijn stoel zat, snapt waarschijnlijk nog steeds niet waarom zijn vrouw zo uitzinnig door het huis huppelde terwijl ze joelde: ‘Yessss, het is Kees van der Spekkieeee.’ Ik leg het hem morgen wel uit. 

Je zult begrijpen dat ik dit heugelijke feit wilde vieren, maar ja als je te burgerlijk bent om een fles champie koud te leggen én eerder op de dag geen zin had om boodschappen te doen, dan wordt het karig. Het ietwat teleurstellende feit dat het panel van Make Up Your Mind ook Miss B. Conny wist te herleiden tot Kees van der Spek heb ik maar gauw over mijn schouder gegooid. Ik heb tenslotte vandaag geschiedenis geschreven en dat neemt niemand mij meer af. 

Cruella op boevenjacht

Miss B. Conny, het drag queen alter ego van Kees van der Spek, was een look a like Cruella de Vil. Nu zijn er waarschijnlijk mensen genoeg die Kees zien als een soort Cruella, maar dat zijn doorgaans de mensen die door hem voor de bus worden gegooid omdat ze iets op hun kerfstok hebben. Voor heel veel andere mensen is Kees van der Spek om diezelfde reden juist een held. Wat dan ook een aanwijzing was met het nummer Hero. 

Door zijn deelname aan Make Up Your Mind 2023 weet Kees van der Spek wat een snatch en een slaw is. Google het maar, want ik ben het in alle opwinding alweer vergeten. Hij geeft de kijkers nog wel even een workshop ‘kohlpotlood aanbrengen’, want veel gekker qua make-up voor mannen was het in de jaren 80 niet. Kees van der Spek weet nu ook dat hij toch liever boeven vangt, dan dat hij op hakken op het podium staat als Miss B. Conny.  Al overweegt hij wel om de confrontaties in zijn programma ‘Oplichters aangepakt’ voortaan als drag queen te doen. 

De andere deelnemers

Oeps… 450 woorden verder en ik heb het nog steeds alleen maar over drag queen Miss B. Conny aka Kees van der Spek gehad en vergeet bijna te vertellen dat in aflevering 4 van Make Up Your Mind 2023 nog meer fenomenale optredens waren. Zo straalde Charly Luske als drag queen Unique, was drag queen Sweet Tootsie het perfecte alter ego voor tv-kok Rudolph van Veen, zette nieuwslezer Roelof Hemmen een topprestatie neer als Lil Miss Know It All en mocht Tim den Besten de rol van drag queen Trixie McQueeny vertolken in Make Up Your Mind.

Kortom het was weer een hysterisch feestje, maar wel een met een wijze les: Zorg dat je altijd een fles bubbels koud hebt staan, want je weet maar nooit wanneer er iets te vieren valt.

Lees hier alle artikelen over de afleveringen van Make Up Your Mind 2023

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Make Up Your Mind 2023 op tv kunt kijken? Op televisie wordt het seizoen 3 van het programma Make Up Your Mind elke zaterdag om 20:00 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet kun je de drag queen alter ego’s van Kees van der Spek, Roelof Hemmen, Tim den Besten, Rudolph van Veen en Charly Luske bewonderen.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Make Up Your Mind / seizoen 3 / 2023

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 3 Make Up Your Mind 2023