Lego Masters: Winnaars kerstspecial slepen 5.000 euro binnen voor het goede doel!

Lego Masters kerstspecial 2022

Het kan zijn dat RTL dit jaar gewoon onwijs enthousiast is. Of er is een stagiaire bij RTL die het geluid van zijn wekker even gemist heeft, maar vandaag kijken we naar de Lego Masters kerstspecial 2022. Twee dagen na Kerst… De meeste mensen vinden het misschien wat knullig, volwassen mensen die helemaal wild gaan op een bouwwerkje van de meest sadistische bouwsteentjes die er bestaan. Zelf ben ik deze Kerst eigenaar geworden van de Hongaarse Hoornstaart van de befaamde Lego Harry Potter editie. Dit is stiekem gewoon helemaal mijn ding! Eerlijk is eerlijk, vraag me niet om dit onder tijdsdruk te doen en zonder instructieboekje waarin stap voor stap staat wat ik moet doen. Daarom ben ik extra benieuwd hoe onze Lego Masters deelnemers het er vanavond in de kerstspecial vanaf gaan brengen. 

Wie gaan ons voorzien van de nodige stress en kerstige lego bouwwerkjes? We werken met zes teams die ieder voor een goed doel zullen spelen. Jordy en Sander Huisman van Kriss Kross Amsterdam dragen hun steentje bij voor de voedselbank. Barry Paf en Erik de Zwart, onze mannen van de radio, spelen voor Beat Batten. Marouane Meftah en Carré Albers die gezien hun leeftijd waarschijnlijk drie jaar geleden nog met Lego speelde, hebben als goed doel het Nationaal ouderenfonds gekozen. Muzikale tweelingbroers Jeangu en Xillian Macrooy spelen voor stichting The Black Archives. De goede vrienden Hugo Kennis en Thomas Cammaert die spelen voor Right to play en ons enige vrouwenteam Fenna Ramos en Kes van den Broek die spelen voor Kika. Elk team neemt in ieder geval 1000 euro mee voor hen gekozen goede doel en de winnaars gaan er vandoor met een mooie 5000 euro voor hun goede doel. 

Een kerstig versierseltje in de boom

We beginnen makkelijk, om in Jaimay’s termen te blijven: ‘Een versierseltje voor in de kerstboom in kerstsfeer.’ In mijn beleving is dat gewoon een kerstbal of als ik mijn woordenschat moet bewijzen kerstornament. Een uurtje de tijd krijgen de Lego Masters kerstspecial  deelnemers. Prima te doen zou je denken, tot je één steentje fout plaatst en je alleen al ruim een uur bezig bent om die twee krengen weer van elkaar af te krijgen. 

Barry en Erik maken een ooievaar. Ik begrijp dat het kindeke Jezus met kerst geboren is, maar ik mis echt even wat er verder kerstig is aan een ooievaar. Jeangu en Xillian maken een tropisch eiland waar mevrouw Claus gestrand is. Misschien ook niet echt dé kerstgedachte, maar misschien is mevrouw Claus wel een kolerewijf dus wie ben ik. 

Al met al zijn het een aantal bijzondere bouwwerkjes. Maar de beste twee van deze ronde zijn volgens de jury toch echt Hugo en Thomas met de ‘inclusiviteits carrousel’ en de kinderdroom van Fenna en Kes. Hugo en Thomas gaan er met de winst vandoor. Persoonlijk was de slee van Carré en Marouane mijn favoriet, schijnbaar heb ik toch minder verstand van Lego dan dat ik zelf dacht. 

Schudden tot het sneeuwt 

In ronde twee maken de bouwers een winter wonderland binnen een zogenaamde ‘snowglobe’. Iedereen heeft een eigen bol waarin het ook nog daadwerkelijk gaat sneeuwen. Het kan niet op deze kerstspecial van Lego Masters. Hugo en Thomas krijgen twee keer vier minuten hulp van de kerstelfen. De elfen blijken niemand minder dan de winnaars van het laatste seizoen van Lego Masters. De rest van de groep krijgt deze kerst ook een cadeautje, namelijk eenmalig hulp van de opgetrommelde kerstelfen. Om er voor te zorgen dat niet iedereen bij gebrek aan creativiteit hetzelfde bouwt, krijgt iedereen een thema. 

Écht veel vertrouwen hebben de programmamakers blijkbaar ook weer niet in Lego Masters kerstspecial deelnemers. Een sneeuwpop of rendier ligt lekker voor de hand, fijn thema voor een snowglobe. Daarentegen had ik met een palmboom of een piratenschip mijn snowglobe toch lekker naar de gallemiezen gegooid.

Leer van Fred met Fred van Leer

Het gast jurylid van de grote opdracht is Fred van Leer. Fred heeft zich zowel binnen het thema kerst als Lego naar de top weten te klimmen. Stylist? Wel nee joh, de Satisfyer kerstbal is nu het handelsmerk van onze Fred. Sinds de coronaperiode weten de volgers van Fred dat hij een fervent Lego bouwer is. De moeilijkste bouwwerken waren geen partij voor Fred van Leer en nu mag hij de bouwkunsten van onze BN’ers beoordelen. 

Het sneeuweffect maakt alle bouwwerken nog spectaculairder en ik ben fan van het hele concept en idee. Ook over alle bouwwerken is wel iets positiefs te zeggen, als zou het maar zijn dat ik het ze niet nagedaan zou hebben! Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de filmset van Marouane en Carré. Is het echt kerstig? Nee! Werden ze op voorhand al een beetje genaaid met het thema palmboom? Ja! Dus dat ze zoiets moois hebben weten te bouwen met een verhaal en een kerst idee is in mijn ogen echt heel knap. Ze hebben mij in elk geval ingepalmd! 

Fenna en Kes zijn geweldig met zowel het bouwen als de storytelling. Als je Lego Master een beetje volgt weet je dat, dat echt belangrijk is. Wat hebben de meiden er iets moois van gemaakt zeg. Als zij niet richting die 5000 euro gaan, weet ik het ook niet meer. 

The winner takes it all

Maar de grote vraag is: ‘Wie is het beste bouwteam van deze 2022 kerstspecial van Lego Master? Welk team maakt hun goede doel gelukkig met 5000 euro en bovenal wie krijgt die eeuwige Lego roem? Het is niemand minder dan ons vrouwenteam bestaande uit Fenna Ramos en Kes van den Broek, die speelden voor het prachtige goede doel Kika. 

Ik kan blijkbaar ook zo die jury in, want ik zag die goede bouwtechnieken en storytelling aspecten ook. Wat was het genieten vanavond met de Lego Masters kerstspecial. Ik sta te popelen om te beginnen aan mijn eigen Hongaarse Hoornstaart van Lego, want ik zit er helemaal in!

Klik hier om naar alle artikelen over Lego Masters te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je de Lego Masters kerstspecial 2022 gemist en wil je weten welke deelnemers gewonnen hebben? Kijk dan de Lego Masters kerstspecial 2022 terug op Videoland of op NLZIET.

Beeld bron: Still Tv RTL 4 / Lego Masters kerstspecial 2022

Home » Televisie » Lego Masters kerstspecial 2022