Lang Leve de Liefde: Latten of liever samenwonen met een konijn?

Lang Leve de Liefde 2023

‘Trouwe is houwe’ en daar doet de Rotterdamse Jolanda niet aan. Zij gaat veel liever voor ‘vrijheid is blijheid’ en daarmee gooit ze pardoes de deur voor de neus van haar Lang Leve de Liefde date Sjaak dicht. Het had niet veel gescheeld of zijn neus had als een zijde draadje aan zijn gezicht gehangen. Gelukkig hoeft hij niet met gierende banden naar het ziekenhuis, maar dat hij net zo goed meteen zijn koffers in kan pakken is wel duidelijk. Terwijl Sjaak en ik ons afvragen waarom deze vrouw zich in godesnaam heeft willen opgeven om mee te doen aan afleveringen van Lang Leve de Liefde, bedenk ik me op het laatste nippertje dat liefde zich niet in één vorm laat gieten.

Latten

Dat Jolanda helemaal geen relatie zoekt, is niet aan de orde. Zij kiest er gewoon liever voor om een latrelatie aan te gaan. Zo’n gevalletje ‘als ik er effe geen zin meer in heb, dan is daar het gat van de deur’. Net zoals single Berry. Zij geeft duidelijk bij haar date Frans aan dat ze het na een paar dagen samenzijn graag voor gezien houdt. En dat snap ik. Hoe heerlijk is het dat wanneer je het getetter helemaal zat bent, je kunt zeggen: ‘Joe, zie je later!’. Of als je een emo dag hebt en lekker een partijtje wilt janken in je meest charmante pyjamabroek bij die vreselijk zielige film, je dat ‘wat is er nou weer?’ vragende vriendje eruit kunt bonjouren. ‘Daaaag!’ 

Latten, het kan wel eens dé uitvinding van de eeuw zijn, Mijn bloedeigen moeder is het geheel met deze stelling eens en daarmee ook meteen het praktische voorbeeld voor de zelfstandige dames onder ons. Gelukkig heeft zij een vriendje die daar geen problemen mee heeft en ook lekker met zichzelf kan aanmodderen. Ook Frans, de Lang Leve de Liefde date van Berry heeft er 0 problemen om mee. Zolang hij kan blijven dansen en sjansen met menig dame en man, is er niks aan het handje.

Huisje boompje beestje

Dat niet iedereen is weggelegd voor het traditionele huisje-boompje-beestje principe is natuurlijk prima. Maar om nou te voorkomen dat er grote teleurstellingen ontstaan en het ziekenhuispersoneel niet te overspoelen met loshangende neuzen, is het misschien een idee dat SBS6 de deelnemers van Lang Leve de Liefde sorteert op basis van relatievorm. De single in kwestie hoeft bij de aanmelding geen ellenlang verhaal op te hangen over hoe het komt dat ‘ie niet in het hokje van huisje-boompje-beestje past. Een simpele multiple choice vraag beantwoorden volstaat al. 

Welke uitspraak past het beste bij jou: 

a) Mijn motto is: ‘Lang Leve de Lol’. Ik zoek niks serieus 
b) ‘Trouwe is houwe’, als ik mijn ware liefde vind, dan laat ik haar nooit meer gaan
c) ‘They come, they go’. Als ik er behoefte aan heb, dan mag hij ofzij wel even langskomen, maar niet te lang hoor

Single Nina heeft de boodschap begrepen en laat in haar aanmeldvideo weten dat ze een voorstander is van de ‘kun je nu misschien effe opzouten relatie-vorm’. Zij zou met vlag en wimpel gaan voor optie C. Wanneer zij de vraag aan haar date Henk stelt of hij écht van het samenwonen is, knijp ik mijn billen alweer samen. Nee, hè, daar gaan we weer! Met mijn handen voor mijn ogen gluur ik door de spleetjes van mijn vingers. Thank God, – al geloof ik niet zo in deze opperman – neemt het gesprek binnen een split-second meteen een andere wending aan en zie ik een glunderende Nina die hoort dat Henk haar wel ziet zitten. En dat is blijkbaar voor nu voldoende. Toch is er ook nog hoop voor Lang Leve de Liefde deelnemers die instantie een andere relatievorm voor ogen hebben.

Namen

Lang Leve de Liefde deelnemers Brad en Samantha gaan het liefst meteen al samen op de traditionele tour. Het ‘trouwe is houwe’ principe. Al is het wel handig als ze daarvoor elkaars namen goed kennen. Het zou een beetje lullig zijn als Samantha tijdens het ja-woord hem met betraande oogjes aankijkt en Britt zegt in plaats van Brad. Voor je het weet heeft ze daardoor de Lang Leve de Liefde huwelijksboot gemist, want je weet tenslotte nooit hoe Brad daarop zou reageren.

Gelukkig heeft de vriendin van Samantha haar hersenen op de goede plaats zitten en stelt ze nogmaals aan haar de vraag of hij echt wel Britt heet. Deze redder in nood mag wat mij betreft de getuige zijn op het memorabele moment dat ooit wellicht nog gaat komen. 

Hoe heet het ook alweer?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je namen niet goed onthoudt of überhaupt niet op namen kan komen. Ook Cliff heeft zo’n moment van verstandsverbijstering tijdens het maken van het boodschappenlijstje. Omdat Danischa altijd de boel laat aanfikken op de inductieplaat, besluiten ze een zelfgemaakte pizza te maken. Tijdens het bedenken wat er allemaal op zo’n pizza moet, weet Cliff het even niet meer. Gelukkig is hij wel een ster in het omschrijven van hetgeen wat hij bedoelt. ‘Die groente die je in plakjes snijdt’, zegt Lang Leve de Liefde deelnemer Cliff terwijl hij hard naar het gemiste woord zoekt. 

Het is dat Cliff al een wortel op zijn kont heeft laten tatoeëren, maar als ik hem was zou ik er vanaf nu een groene paprika bij laten zetten. Mocht hij dan even niet op de naam van de groente komen, kan hij gewoon zijn broek naar beneden trekken. Misschien dat Danischa dan wel voor hem zal vallen.

Woopie

Wie in elk geval wel interesse heeft in dat worteltje op Cliff zijn bil is ‘Woopie’, het konijn van Eelco. Dat Eelco de originaliteitsprijs wint van Lang Leve de Liefde, daar hoeven we niet over te bakkeleien. Je zal het maar hebben. Daar sta je dan, a la Saskia, jezelf voor de spiegel op te peppen voordat je de deur opent. Tot je verbazing hangt er op de gang een of ander raadsel aan de muur, wat sowieso al boekdelen spreekt. Je besluit nogal weifelend je hand op de deurklink te leggen en deze naar beneden te drukken. Tot je grootste schik zie je een bruin, fluffy konijn met een lichtblauw shirtje met het woordje ‘blub’ aan tafel zitten. 

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar de moed zou bij mij toch lichtelijk in mijn schoenen zakken. Natuurlijk houd je jezelf voor dat het innerlijk belangrijker is, maar om nou met een konijn te gaan daten gaat zelfs mij de pet te boven. Gelukkig verschijnt er niet veel later een rasechte complimenten-strooier met rode gympies en valt Saskia als een blok voor deze man met zijn enorme bos met krullen. Laten we hopen dat zij wél dezelfde relatievorm voor ogen hebben.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil jij jezelf ook opgeven voor een date en vind je het leuk om een paar afleveringen te stralen in Lang Leve de Liefde? Meld je dan aan op de website van het programma.

Heb je de nieuwe afleveringen van seizoen 5 van Lang Leve de Liefde op SBS6 gemist? Op KIJK kun je de afleveringen terugkijken die reeds op SBS6 zijn uitgezonden en ontdekken welke deelnemers van Lang Leve de Liefde de ware liefde hebben vonden en wie helaas de boot heeft gemist.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Lang Leve de Liefde / seizoen 5 / 2023

Home » Televisie » week 4 seizoen 5 Lang Leve de Liefde 2023