Lang Leve de Liefde: SBS6 heeft dé oplossing gevonden voor pijnlijke stiltes

Lang Leve de Liefde 2023

‘Wat is het stoutste wat je ooit hebt gedaan?’ Vol spanning kijk ik naar het beeldscherm. Terwijl deze vraag door Bas aan Rachel wordt gesteld, flitsen de wildste beelden door mijn hoofd. Dat de afleveringen van het SBS6 programma Lang Leve de Liefde steeds interessanter begint te worden, had ik in mijn stoutste dromen niet durven hopen. Er reist nog net geen druppeltje speeksel langs mijn kin, maar veel had het niet gescheeld. 

Belletje lellen

Nu snap ik ook wel dat je niet meteen als eerste bij je Lang Leve de Liefde date op tafel gooit dat je in plaats van één vinger, twee vingers in je ex-vriendje zijn holletje hebt gestopt tijdens het rollebollen tussen de lakens. Maar om nou te zeggen, ‘belletje lellen’ of ‘tegen een muur aangepiest’. Jemig, jongens is dat nou écht het enige wat je kan bedenken? Wie heeft er nou niet belletje geleld of in een dronken bui verkeerd gemikt? Verzin dan gewoon dat je voor Valentijnsdag een roos hebt besteld voor die sexy, maar veel te oude lerares. Of dat je, toen de barman je even niet in de smiezen had, een fles wodka achterover drukte. Je wilt toch indruk maken op je date?

Gelukkig is SBS het met mij eens en hangt er een paar uur later een in elkaar geknutseld paard aan een tak te bungelen, waar de no-bullshit vragen in verstopt zitten. Bas wordt geblinddoekt en mag als een halve gare met een knuppel het beest uit de boom slaan. Rachel botviert al haar frustraties op het paard, wat ik kan begrijpen als je vroeger alleen maar ‘belletje geleld’ hebt. Gelukkig maakt ze een goede comeback als Bas haar de vraag stelt op welke gekke plek ze ooit seks heeft gehad. Deze meid heeft naast het belletje lellen ook geviezelevoosd in het kleedhokje van het zwembad. Ik kan weer opgelucht ademhalen. 

Flexibiliteit

Dat deze twee deelnemers van Lang Leve de Liefde het vandaag halen tot aan de eindstreep is dan ook zo klaar als een klontje. Dat kunnen we helaas niet zeggen van Marco en Annemieke. Ik had goede hoop toen vanuit Annemieke de vraag kwam: ‘Hoe lenig ben jij?’. Nu word ik zelf wat minder blij van de beelden die ik krijg bij een Marco die alle Kamasutra standjes uitvoert, maar het begin is er. Wanneer hij zich vooroverbuigt en het voor elkaar krijgt bijna zijn handen plat op de grond te krijgen, kijk ik vol verwachting toe. De verwachting zakt dan ook als een plumpudding in elkaar wanneer de vraag wordt gesteld of Marco openminded is op het gebied van seks… Zullen we het anders eens over ongemakkelijke stiltes hebben?

Ongemakkelijke stiltes

Zo heb ik namelijk geleerd tijdens het kijken van Lang Leve de Liefde dat je ongemakkelijke stiltes zeker nog een tandje ongemakkelijker kunt maken. Je kan bijvoorbeeld net zoals Marco heel lang naar de vraag blijven staren in de hoop dat er een flitsend antwoord je hersenpan in vliegt. Arjan die samen met Kirsty op date is, kiest er voor om lekker een potje te gaan neuriën, terwijl hij zijn mond volpropt met een broodje. Audrey heeft geen last van ongemakkelijke stiltes, al had een stilte beter geweest dan haar date Sijbrand te bestempelen als dik.

Wat je ook kunt doen is de ander plat op zijn bek pakken in de hottub, mocht de gespreksstof door het afvoerputje gespoeld zijn. Het was vandaag in elk geval een redding is voor Lang Leve de Liefde deelnemers Karim en Anouk. En mocht je de volgende ochtend wederom niet weten wat je moet zeggen, kun je nog altijd de vraag stellen: ‘Voor de rest had je niet zoveel hobby’s, toch?’ Misschien maar eens een cursusje ‘gesprekstechnieken’ volgen, Karim?

Zo kan het ook

Ik slaak dan ook een zucht van verlichting als ik zie dat er ook deelnemers van Lang Leve de Liefde zijn die weten hoe ze hun mond moeten opentrekken. Neem nou Edward met zijn flowerpower met steentjes beplakte motor en Jacky die zelfs een aardappel kan laten blozen. Mocht je toch in een ongemakkelijke stilte raken, zorg er dan voor dat je het ‘kleine zakboekje flirten’ in je broekzak hebt zitten. Je weet maar nooit wanneer die van pas kan komen. En anders kun je nog altijd in de leer bij Coby in haar blauwe pak, zij zal er in elk geval geen doekjes om draaien.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je de nieuwe afleveringen van seizoen 5 van Lang Leve de Liefde op SBS6 gemist? Op KIJK kun je de afleveringen terugkijken die reeds op SBS6 zijn uitgezochten en ontdekken welke deelnemers van Lang Leve de Liefde de ware liefde vonden en wie de boot heeft gemist.

Beeld bron: Still Tv SBS 6 / Lang Leve de Liefde / seizoen 5 / 2023

Home » Televisie » week 3 seizoen 5 Lang Leve de Liefde