Lang Leve de Liefde: Bedenk goed wat je op je date-verlanglijstje zet

Lang Leve de Liefde

Ik begin al wat meer te wennen aan het idee om 24 uur lang met een wildvreemde in één huis te zitten. Tijdens de afleveringen van Lang Leve de Liefde hebben zowel SBS6 als de singles mij een beeld gegeven van wat je kunt doen om deze ‘horror uren’ door te komen, als Cupido zijn doel heeft gemist. Naast een pot van de meest awkward vragen, kun je namelijk een random bouwpakket bestellen en de singles laten puzzelen. Ook schijnt een dambord ter grootte van grasmat goed te werken. Laten sommige singles hun heupjes zwieren of nemen ze zelf wat te knutselen mee, je zou je immers maar vervelen. 

Olaf en Irene

Zo neemt Olaf voor zijn Lang Leve de Liefde date Irene een wel heel bijzonder cadeau mee. Dat hij meteen al een man naar mijn hart is, blijkt wanneer er zure rakkers uit een beeldig ingepakte doos komen rollen. Deze man heeft mijn vorige column goed gelezen en is meteen in actie gekomen. Hij heeft niet alleen een ‘make you’re own cocktailpakket’ meegenomen, maar zelfs een zelfgemaakte snijplank om die overheerlijke zuurbommen soldaat te maken. Spijtig genoeg moet de limoncello enkele uren rijpen en heeft hij de zelfgemaakte plank toch mis geslagen. 

Joke en Wil

Joke wilde ook voorkomen dat de saaiheid zou toeslaan bij haar date Wil. De klok is nog niet gaan lopen of ze haalt haar stenen en glinsterende stickercollectie uit de kast. Wil vindt alles leuk. Zonder enige tegenstribbeling plakt hij met haar mee alsof ze samen in de bejaardensoos zitten. 

Dat Wil aan het einde van de aflevering toch niet alles leuk vindt, hoe gezellig ze het samen ook hebben gehad, blijkt wanneer Joke hem meevraagt op een cruise voor volgend jaar mei. Tja, je kunt er maar beter zo vroeg mogelijk bij zijn toch? Dan is Wil zijn grens bereikt. Hij stapt tijdens het zingen op de sneltrein, maar dan wel zo ver mogelijk van Joke vandaan. 

Hanneke en Henk

Het blijkt bij Lang Leve de Liefde dat het toch best handig is als je dezelfde behoeftes hebt. Wie had dat nou gedacht? Ik had het idee dat het bij de deelnemers van Lang Leve de Liefde vooral om het uiterlijk gaat, aangezien het jonge kroost vooral opsomt welke kleur ogen of welk postuur de man of dame in kwestie moet hebben. Ik snap dat uiterlijk net zo belangrijk is als het hebben van een kast van een huis, maar of je daar nou echt gelukkig van wordt? Nu begrijpen we hierdoor wel wat beter waarom de deelnemers van Lang Leve de Liefde zoveel moeite hebben met het vinden van de ware.

Dat je verdomd goed moet nadenken over wat je op je date-verlanglijstje zet wanneer je meedoet aan Lang Leve de Liefde, blijkt wanneer Hanneke ‘vergeten’ is op te geven dat ze geen ‘baardtype’ is. Lekker dan. Heb je na heel lang wikken en wegen jezelf opgegeven, hoor je maanden lang niks en word je dan eindelijk gebeld dat je de ‘gelukkige’ bent om mee te doen, komt Henk met zijn baard tot aan zijn schouders de voordeur binnenwalsen. Dan krab je, je toch wel even achter je oren en kun je jezelf wel voor je hoofd slaan, toch? Met geen haar aan zijn baard denkt Henk erover deze weg te scheren. En terecht. Laat wel zijn dat Hanneke op zoek is naar iemand met tegengas. Nou meid, ik geloof dat je ‘m hebt gevonden…

Nina en Tobias

Nina heeft haar lijstje voor Lang Leve de Liefde iets beter ingevuld. Zij zoekt een man die langer is dan 1 meter 83. Dat er deze week meerdere vrouwen op zoek zijn naar een langere man, snap ik wel. Ik wil ook iemand die voelt hoe het is om met je knieën tegen de muur aan in het vliegtuig te zitten. Of iemand die je van mijlenver ziet staan op een drukbezocht concert, wanneer je drankjes bent gaan halen. Ik mag dan ook van geluk spreken dat ik zo’n lange man heb weten te scoren. Je begrijpt elkaar gewoon een stuk beter als je op hetzelfde niveau zit. 

Date Tobias legt de lat hoog als het gaat om wat hij zoekt in een vrouw. Hij zit niet alleen zichzelf maar ook zijn date Nina in de weg, wanneer hij zich na een paar uur afvraagt of zij wel de vrouw van zijn kinderen is. Gelukkig is er alleen maar een ijsbad ala Wim Hofman nodig om de vlinders in zijn buik te laten fladderen. Laat een vrouw zichzelf in een bikini hijsen en haar klappertandend in een bad met ijs glijden en al je zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Hadden we dit van te voren geweten, dan hadden we zijn lijst ook linea direct in de prullenbak kunnen gooien. 

Hella en Lau

Hella is benieuwd wat haar date Lau op zijn Lang Leve de Liefde date-verlanglijstje had staan. Terwijl Lau grinnikend aangeeft op zoek te zijn naar een maatje meer, zie ik Hella zichzelf bekijken. Ze had zonder pardon de opmerking ‘Ga toch fietsen’ terug kunnen roepen, aangezien dit Lau zijn favoriete bezigheid is en zij met haar scootmobiel hem makkelijk voorbij had kunnen sjezen met nog net niet een opgestoken middelvinger. Ga jij maar lekker andere vrouwen vetmesten met je suikerspinnen, Hella vind wel een andere vis. 

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je de nieuwe afleveringen van seizoen 5 van Lang Leve de Liefde op SBS6 gemist? Op KIJK kun je de afleveringen terugkijken die reeds op SBS6 zijn uitgezochten en ontdekken welke deelnemers van Lang Leve de Liefde de ware liefde vonden en wie de boot heeft gemist.

Beeld bron: Still Tv SBS 6 / Lang Leve de Liefde / seizoen 5 / 2023

Home » Televisie » samenvatting week 2 seizoen 5 Lang Leve de Liefde 2023