Lang Leve de Liefde: Verleidingstactieken voor dummies

Lang Leve de Liefde 2023

‘Hoe verleid je iemand?’ Tja, je zal maar zo’n vraag naar je hoofd geslingerd krijgen tijdens je deelname aan het SBS6 programma Lang Leve de Liefde. Ik geloof dat ik zelf pas in de fase van verleiden kom, als ik één of meerdere alcoholische versnaperingen in mijn giechel heb zitten. En denk dan niet dat ik met de meest hopeloze openingszinnen aan kom zetten, nee joh. Thank God ben ik een lady. Ik hoef me alleen maar in mijn meest sexy outfit te hijsen en af en toe wat ondeugend te kijken. Het zware werk laat ik mooi aan de boys over. 

Trek die kleren maar uit!

Ook Lang Leve de Liefde deelnemer Dani krijgt deze vraag voor zijn kiezen. De jonge ‘spring in het veld’ windt er geen doekjes om en trekt zo zonder pardon zijn kleren uit. Dat is natuurlijk ook een manier om de lady in kwestie in katzwijm te laten vallen. En Dani ziet er niet verkeerd uit, al zeg ik het zelf. ‘Wat?’, hoor ik je denken. Heb je deze aflevering van Lang Leve de Liefde gemist, dan zou ik zeker even terugkijken…

Dat ik in mijn artikel de boel hier en daar een beetje aandik, opblaas of geheel uit proportie trek is nog tot daar aan toe. De lezers die naar Lang Leve de Liefde gekeken hebben, kunnen zich vast wel herinneren dat deelnemer Dani poedelnaakt voor zijn date Naomi heeft gestaan. Dus dat ik hier een partijtje zit te lullen als brugman, is wel duidelijk. En laten we eerlijk zijn, soms is het ook beter om wat aan de verbeelding over te laten, toch? 

What you see is what you get

Dat niet iedereen daar dezelfde mening over heeft, blijkt wanneer ik naar de rest van de deelnemers van Lang Leve de Liefde kijk. Ik begrijp dat je soms even geen classy verleiding manoeuvre in je koffer hebt zitten. Dat kan de beste gebeuren, maar om nu meteen ongegeneerd je tiet uit je jurkje te laten hangen? Persoonlijk vind ik dat best extreem.

Maar ach, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Je gaat gewoon op een barkruk zitten, trekt kleding aan met een laag decolleté en de rest volgt vanzelf. Kind kan de was doen. Lang Leve de Liefde deelnemer Leonie heeft helemaal geen cursus ‘flirten’ nodig. Haar date Michiel ziet het meteen vanaf de eerste paar minuten zitten. En met hem vast nog veel meer mannen. 

Niet alleen Leonie, maar ook deelnemer Joa denkt er met een stukje blote huid goed vanaf te komen. Hij is er blijkbaar van overtuigd dat hij de meest sexy enkels op de planeet heeft. Zijn Lang Leve de Liefde date Debbie heeft daar toch echt andere ideeën over. Zij is duidelijk geen fan van ‘hoogwater broeken’ en lieve mensen, wat ben ik het volkomen met haar eens. Mijn vent heeft het tijdens onze eerst date geprobeerd om mij te verleiden met zijn blote enkels, tevergeefs. Gelukkig had hij net zoals Joa nog andere kleren in de kast hangen, want anders was hij nu nog vrijgezel geweest.

Welgemanierd

Dat sommige mannen opnieuw opgevoed moeten worden, daar hoeven we niet over te bakkeleien. Lang Leve de Liefde deelnemer Suzanne zoekt een galante man. Eentje die tijdens de date keurig zijn haartjes in de plooi heeft zitten en een mooi jasje aan heeft. Je kent ze wel, mannen van het type gentlemen, die de stoel voor je naar achteren schuiven. Ideaal als je wat mankeert aan je eigen handjes. Of van die mannen die de deur voor je openhouden en je voor laten gaan. Super handig om te voorkomen dat je met je snuit tegen de deurpost aanloopt. Want wij domme vrouwen hebben de hulp van een man natuurlijk hard nodig. 

Helaas heeft Suzanne nou net een date te pakken die meer van het motto is ‘het leven is een frikandel, die moet je zelf speciaal maken’. Tom hangt veel liever de slingers op, toetert de hele dag in je oor en laat de alcohol rijkelijk vloeien. Galantheid? Daar heeft deze jongen helemaal geen tijd voor. Misschien de tas van een dame sjouwen, maar dan alleen als deze vol zit met feestelijke dingen. Nette kleding en rozenblaadjes, die prop je maar lekker terug de kast in. 

Kleren maken de vrouw

Welke deelnemer wel oprecht mijn interesse wekt, is skaterboy Giorgio. Wat hij heeft bedacht om als cadeau aan zijn Lang Leve de Liefde date Liselotte te geven, vind ik geniaal bedacht. In plaats van de kleren van zijn lijf te laten scheuren, is hij zo slim geweest om een vers-van-de-pers hoodie te kopen. Zo eentje waar je als dame compleet in kunt verdwijnen. Laten we eerlijk zijn, wij vrouwen vinden het maar al te heerlijk om de truien van onze partner te stelen, tot ergernis van het mannelijke geslacht toe. Giorgio laat met zijn hoodie actie zien dat hij niet alleen zeer galant is, maar ook nog eens een verdomd slim. 

De liefde aan diggelen

Als het je niet lukt om de lady in kwestie met of zonder kleren te verleiden, dan zijn er gelukkig nog andere manieren. Lang Leve de Liefde deelnemer Rob heeft bedacht om een wijnglas uit zijn klauwen te laten vallen. Gooi daar de opmerking ‘het ijs is gebroken’ tegenaan en je kunt samen gezellig het glas van de vloer oprapen. Wanneer je dan ook nog ongegeneerd naar voren buigt en je reet in in haar neus duwt, heb je de buit binnen of niet? Dat Rob wat minder gecharmeerd is van zijn date Suus vind ik jammer. Zij heeft gewoon nog wat extra tijd nodig om aan haar verleidingstactiek te werken. 

Een andere, zeer handige tactiek is een spelletje uitzoeken waar je als man niet zo goed in bent. Deelnemer Hamza is zo snugger om zijn Lang Leve de Liefde date Shirley te laten winnen met air hockey. Hè hè, eindelijk een man die het snapt. Of je nou gaat sjoelen, tafeltennissen of met je hoofd ondersteboven op een ‘twisterzeil’ balanceert, tijdens een eerste date laat je een vrouw winnen. Je kunt nu eenmaal een dame het beste verleiden als ze zich goed voelt. En een man vindt een vrouw met een portie zelfvertrouwen vaak leuker. Als dat geen win-win situatie is, weet ik het ook niet meer.  

Trukendoos

Dat Hamza toch iets te hard van stapel loopt, blijkt wanneer hij zijn date Shirley onder handen wil nemen. Begrijp me niet verkeerd, ook mij kun je wakker maken voor een massage, maar die van Hamza sla ik liever over. Dat hij zijn grijpgrage handjes beter thuis had kunnen laten, blijkt wanneer hij zijn date masseert alsof hij een brood staat te kneden. De vingerafdrukken staan nog net niet in de rug van Shirley gekerfd. Hamza en een aantal andere heren van Lang Leve de Liefde hebben de workshop ‘Verleidingstactieken voor Dummies’ duidelijk gemist. Maar het moet gezegd worden, ze hebben best ‘bijzondere’ verleidingstactieken in hun trukendoos. Dat dan weer wel…

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil jij jezelf ook opgeven voor een date en vind je het leuk om een paar afleveringen te stralen in Lang Leve de Liefde? Meld je dan aan op de website van het programma.

Heb je de nieuwe afleveringen van seizoen 5 van Lang Leve de Liefde op SBS6 gemist? Op KIJK kun je de afleveringen terugkijken die reeds op SBS6 zijn uitgezonden en ontdekken welke deelnemers van Lang Leve de Liefde de ware liefde hebben vonden en wie helaas de boot heeft gemist.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Lang Leve de Liefde / seizoen 5 / 2023

Home » Televisie » afleveringen week 6 seizoen 5 Lang Leve de Liefde 2023