Lang Leve de Liefde: Hitsige Henk loopt veel te hard van stapel

Lang Leve de Liefde 2023

Ken je dat? Het gevoel dat je lekker alles voor jezelf kan beslissen? Geen appjes midden in de nacht met ‘waar blijf je?’, als je jezelf vol gooit met de meest ranzige shotjes terwijl je op stap bent met je vriendinnen. Of dat je een grote slagroomtaart die eigenlijk voor zes man bedoeld is, in je eentje naar binnen schuift zonder dat iemand daar commentaar op levert? Single zijn heeft zo best z’n voordelen, toch? Dat de deelnemers van Lang Leve de Liefde hier andere ideeën over hebben, moge duidelijk zijn. Niet voor niets hebben de deelnemers zich schaamteloos voor het SBS6 programma Lang Leve de Liefde opgegeven.

Eenzaam

Deelnemer Brian is het vrijgezelle leven behoorlijk zat. Zo zat, dat hij een wanhopig appje naar zijn beste vriend stuurt, terwijl hij op date is met de hoogblonde Kaylee. ‘Wil gewoon niet meer alleen zijn man’, appt Brian. Ach, arme jongen. Ik zal mijn voordelen lijstje van het single-leven bij je in de brievenbus gooien. Hopelijk heb je er wat aan. 

Hard van stapel

Sommige Lang Leve de Liefde deelnemers gaan zelfs zo ver, dat ze er bij de eerste ontmoeting er meteen vol voor gaan. Dames en heren, ik presenteer jullie, single Henk. Onze guitige, rondbuikige bowlingbal glijd letterlijk in de hottub voor de voeten van Nina. Zelfs de tong van Henk draait er geen doekjes om en is in standje propeller alle hoeken van Nina’s mond aan het verkennen. Ik ben blij dat ik op dat moment niet aan het eten ben, want anders was mijn maaginhoud linea direct weer terug omhoog gekomen. 

Dat Lang Leve de Liefde deelnemer Henk ietwat te hard van stapel loopt en daardoor zijn kans mist, vinden niet alleen Nina en ik, maar ik denk toch wel het hele halfrond. Toch geeft zij hem nog een kans en het 24 uur samenzijn wordt verlengd. Henk houdt het vervolgens welgeteld tien seconden vol om Nina niet als een hongerige leeuw te bespringen. Het had zelfs als voorspelling in een fortune cookie gestaan. Nu is Nina de beroerdste niet om zijn aanrakingen te beantwoorden, maar of ze er nou echt heet van wordt in het broekje, valt te betwisten.

Ik heb met Henk te doen, wanneer Nina een einde aan hun afleveringen in Lang Leve de Liefde maakt. Toch houdt hij zich kranig. Ik hoop voor Henk dat hij een dame vind die net zulke grijpgrage handjes heeft, maar kunnen we alsjeblieft afspreken dat we de camera’s dan even buiten werking stellen?

Echte liefde

Wie ook interessante ideeën heeft over vrouwen het hof maken, is onze andere rondbuikige vriend genaamd Frans. Hij raakt opgewonden van het idee dat de vrouw van zijn leven de touwtjes in handen heeft, letterlijk. Frans houdt er namelijk van zijn vrouwtje te bekijken wanneer ze aan het vliegeren is. Ook kickt hij erop om verlekkerd achterop de tandem haar ‘achterkantje’ te bestuderen, wanneer zij hem de juiste kant opstuurt. Als kers op de taart wil hij haar meenemen naar een stil plekje, volgieten met wijn en haar beminnen tot en met. Als dat geen liefde is…

Wat jammer dat zijn Lang Leve de Liefde date Jackie niet zo gecharmeerd is van zijn ideeën. Gelukkig is dit pas zijn eerste date na 32 jaar en staat er nog een heel date-leven op hem te wachten. 

Diepgang 

Dat niet iedereen weet wat hij wil, zien we bij onze stoer uitziende boy met de naam Marco. Wanneer zijn date Patricia hem vraagt hoe hij het beste verleid kan worden, zit ‘ie erbij alsof hij moet poepen. Marco perst er nog net geen nieuwe tattoo uit voor op rechter bovenarm. Dat hij niet verder komt dan de diepe betekenis van de plaatjes op zijn lijf, is duidelijk.

Zijn pientere Lang Leve de Liefde date houdt hem een spiegel voor, maar de boodschap mist tattooboy duidelijk. Patricia vindt het maar wat gek dat hij geen interesse in haar toont en geen enkele vraag terug stelt. Marco vindt het vooral allemaal erg lastig. En daarmee is de kous af. Ik heb alvast het boekje ‘vragen stellen voor dummies’ voor Marco besteld. Ook deze is weldra in de brievenbus te vinden. 

Elk huisje heeft zijn kruisje

Ook onze oude, rocker Frans begrijpt er het zijne van. Wanneer hij zonder blikken of blozen vertelt dat hij bij zijn ex, waar hij 40 jaar mee samen is geweest, in de tuin woont, zie ik zijn date Mirjam zo haar bedenkingen hebben. En terecht. Denk je gezellig samen wat quality time te hebben, staat er een vrouw met dampende andijviestamppot op het raam te bonzen. Tot je grote ergernis schuift ze nietsvermoedend bij jullie aan tafel in het 6m2 tiny house van de o zo breed georiënteerde Frans. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik zou een briefje onder de deur douwen met het woord ‘Tabee’ erop. En met de groeten aan je ex-vrouw. 

Mannen

Dat ik vandaag vooral loop te kakken op het volslagen idiote ras wat ‘mannen’ heet, is je vast niet ontgaan. Maar ik beloof jullie bij deze het voor gezien te houden voor vandaag, voordat mijn brievenbus zometeen uitpuilt van allerhande beklag. Ik heb niet voor niets geleerd dat je het beste op je hoogtepunt kunt stoppen. En mochten de mannen onder ons toch een duit in het zakje willen doen, je mag altijd een postduif sturen. Al bestaat er een kans dat je de postduif nooit meer terug ziet en de brief vooral de binnenkant van de papierbak zal zien.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil jij jezelf ook opgeven voor een date en vind je het leuk om een paar afleveringen te stralen in Lang Leve de Liefde? Meld je dan aan op de website van het programma.

Heb je de nieuwe afleveringen van seizoen 5 van Lang Leve de Liefde op SBS6 gemist? Op KIJK kun je de afleveringen terugkijken die reeds op SBS6 zijn uitgezonden en ontdekken welke deelnemers van Lang Leve de Liefde de ware liefde hebben vonden en wie helaas de boot heeft gemist.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Lang Leve de Liefde / seizoen 5 / 2023

Home » Televisie » afleveringen week 5 seizoen 5 Lang Leve de Liefde 2023