Kopen Zonder Kijken: Een droomhuis voor de piepjonge Lisa en Riski

Kopen Zonder Kijken 2023 – maandag 20:30 RTL4

‘Huh…er zou vanavond toch de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Kopen Zonder Kijken op tv komen?’, is mijn eerste gedachte op het moment dat ik de vrolijke gezichten zie van Lisa en Riski. Ze zijn jong, piepjong. Eerder ‘kuiken wat net uit een ei is gekropen’ jong, dan ‘deelnemers die op het punt staan om met hun ogen dicht een fortuin uit handen te geven’ aan Kopen Zonder Kijken 2023 makelaar Alex van Keulen en aannemer Bob Sikkes.

Geen Bob de Bouwer huis 

Volgens de zuurballenwet zijn de 27-jarige Lisa en Riski volwassen. Toch komen ze heel jeugdig over en blijkbaar ben ik niet de enige die daar zo over denkt. Bob noemt ze zelfs kinderen. Lisa heeft Riski tijdens haar stage in Indonesië leren kennen en is als een blok voor hem gevallen. De liefde bleek wederzijds en inmiddels wonen ze samen in een klein appartement in Nederland. Net zo hard als Kopen Zonder Kijken deelnemers Lisa en Riski voor elkaar gevallen zijn, val ik als een blok in katzwijm voor het jonge stel. Wat zijn ze leuk samen! 

Het huis wat ze zoeken moet over minimaal 3 slaapkamers en een tuin beschikken. En het moet vooral geen huis zijn waar veel geklust moet worden. De reden waarom de eerste Kopen Zonder Kijken deelnemers het nieuwe seizoen de deur niet plat lopen bij de plaatselijke bouwmarkt, wordt haarfijn uitgelegd door Lisa terwijl Riski er instemmend knikkend naast zit.

Lisa: ‘Ik krijg zelf een beetje een paniekaanval bij het idee van een klushuis. Ook als vriendinnen gaan verhuizen, dan zeg ik altijd: ik doe wel de broodjes smeren en oppassen op de hond. En deze hier, die komt uit Indonesië, en alles wordt gemaakt met houten plankjes en bamboe, dus dat klushuis dat gaat ‘m echt niet worden.’

De klok tikt door

Een budget van 310.000 euro voor een instapklaar huis met drie slaapkamers en een tuin is best een uitdaging tegenwoordig. Terwijl Lisa en Riski in hun appartement zitten te staren naar een afteltimer van 41 dagen, zoekt Kopen Zonder Kijken makelaar Alex zich drie slagen in de rondte om een woning te vinden voor het piepjonge stel. De timer is nieuw dit seizoen. Het doet mij denken aan de buzzer die ik in mijn handen gedrukt krijg wanneer ik friet met kibbeling besteld heb bij de visboer hier om de hoek. Nu maar hopen dat de bestelling van Lisa en Riski niet naar vis ruikt als het afgeleverd wordt.

Nog voordat de 41 dagen voorbij zijn, heeft  Alex een prachtig huis voor het koppel op de kop getikt. Lisa en Riski zijn direct al erg blij met hun nieuwe huis in Lochem en wanneer het Kopen Zonder Kijken team eenmaal klaar is met de verbouwing zijn ze dolgelukkig. Deze twee jonge kuikentjes met de restanten van de eierschaal nog op hun koppies, gaan een fantastische toekomst tegemoet in hun droomhuis. Veel geluk Lisa en Riski!  

Klik hier om naar alle artikelen over Kopen Zonder Kijken te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 
Jorit Henning

Jorit Henning is tv-recensent, redacteur en professioneel stuiterbal met een overdosis fantasie.
Schrijft het liefst voor lezers die de kunst beheersen om haar artikelen met een flinke korrel zout te lezen.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 6 Kopen Zonder Kijken 2023