Kopen zonder kijken: Onder druk wordt alles vloeibaar 

Kopen zonder kijken

Maandagavond is bij ons thuis altijd een beetje bijkomen. Nog maar net teruggeschakeld uit het weekend met alle goede voornemens voor een lang en gezond leven nog hoog in het vaandel. Dat deze goedbedoelde intenties ergens tussen woensdagavond en donderdagmiddag zullen sneuvelen, staat als een paal boven een heel ondiep laagje water. Wie dan leeft wie dan zorgt. Maandag is fris, maandag is hoopvol én maandag is Kopen zonder Kijken. Ook dit past prima in het rijtje. Meestal heb ik in het weekend mijn bankrekening zodanig leeg getrokken, dat ik in de supermarkt met één hand voor mijn ogen mijn pinpas langs het apparaat haal en op hoop van zegen die vijf tergend lange seconden wacht op het verlossende dubbele piepje. 

Deze week is er echter geen sprake van bijkomen. Deelneemsters Vera en Dyan doen mij denken aan twee ‘glow in the dark midgetgolf balletjes’ die veel te hard stuiteren om ze voor welk gat dan ook te vangen. Zelf noemen ze het liever ‘fluïde’. Nou ik heb hier in ieder geval wat vloeibaars bij nodig. Goede voornemens overboord en hijs de zeilen. 

Vloeibare dromen

Vloeibare dromen dus. Dat klinkt veel spannender dan het is. Het olijke duo doet op een zeer onnavolgbare manier uit de doeken, dat ze geen flauw benul hebben van wat ze nou eigenlijk willen en dat ze zich graag de les laten lezen door Alex. Ook Alex trekt een pilsje open om zijn hartslag wat naar beneden te halen. Misschien moeten we minstens één van deze ‘Duracell konijntjes’ even op de operatietafel, die midden in de kamer staat, vast pinnen en de batterij eruit halen. Martijn vraagt zich af of hij met dit koppel, dat praktisch iedere zin beëindigt met ‘holy f*ck’ , per ongeluk beland is op de jeugdsoos van zijn dochter. 

Liquide middelen

Al snel blijken de wensen van de dames lang niet zo liquide. De middelen daarentegen des te meer. Er worden geen concessies gedaan op de zonuren in de tuin. Laat dat lapleren huidje maar komen. Ook op het aantal vierkante meters wordt geen duimbreed ingeleverd. Gezien de scheten die Vera continu laat vliegen, is ademruimte waarschijnlijk een eerste levensbehoefte voor Dyan. Dit verzoek moet gehonoreerd worden als je het mij vraagt. Bij Gods gratie willen ze de jaren ’30 bouwstijl in heroverweging nemen. 

Wat gelukkig wel lekker blijft doorstromen is de cashflow. De dames blijken binnen twintig minuten over één ton extra te beschikken. Graag ontvang ik per ommegaande de namen en rugnummers van hun werkgevers, want ergens gaat er in mijn financiële bestaan kennelijk iets hartgrondig mis.  

Drooglegging

Een opvallend moment is, zo ergens rond twee derde van de uitzending, als de dames lyrisch blijken over een huis in…Nieuw-Vennep. Ik heb daar de eerste drie jaar van mijn leven gewoond en om precies te zijn nul actieve herinneringen aan deze tijd. Verdringen is soms gewoon beter dan genezen. Het eerste wat ik me afvroeg is of dit uit de klei opgetrokken oord überhaupt al bestond in 1930, maar dit blijkt zeker het geval want al na de drooglegging in 1852 is zij gesticht. Zoals ik al eerder aankaartte is de combinatie van droogleggen in welke vorm dan ook en deze twee stuiterballen sowieso een hele slechte. Dus wellicht kunnen de meiden met al hun vloeibaarheid deze ‘metropool’ heel snel weer onder water zetten. Zwemvestjes aan en wegwezen daar. Allen voor één en ieder voor zich. 

Over de schutting

Zonder het te weten gooit krachtpatser Vera haar geliefde Dyan letterlijk over de schutting van hun nieuwe verblijfplaats in Castricum. Bijna dan…want achteraf blijkt het de tuin van de buren te zijn geweest. Tachtig bezichtigingen en vijfentwintig biedingen later is het dan toch weer gelukt. Ze hadden de hoop al bijna opgegeven en de opdracht teruggetrokken. Alex moest maar een ander koppel geheel kosteloos en gesponsord en wel op de wenken gaan bedienen. Nee, deze beproeving was zwaarder dan de trainingen bij de Special Forces. De druk was onmetelijk en de vloeibaarheid moest uit het onderste gedeelte van de kan geschraapt worden. Maar dan heb je ook wat. Niks geen drooglegging, maar met ronkende motoren op naar Castricum aan Zee. 

Beeld bron: Still Tv RTL4

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Kopen zonder Kijken te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Jorit Henning

Jorit Henning is tv-recensent, redacteur en professioneel stuiterbal met een overdosis fantasie.
Schrijft het liefst voor lezers die de kunst beheersen om haar artikelen met een flinke korrel zout te lezen.

Home » Televisie » Aflevering 6 Kopen zonder Kijken