Welke deelnemers halen de eindstreep net niet in Kamp van Koningsbrugge 2023?

Zo langzamerhand worden de echte bikkels van de wannabe bikkels gescheiden en in aflevering 8 van het Avrotros programma Kamp van Koningsbrugge 2023 vallen er nog eens twee deelnemers af. Wie hebben zich alle skills eigen weten te maken en kunnen die toepassen in de eindmissie? Oftewel, weten Robin, Mahdi, Titia en de andere deelnemers van Kamp van Koningsbrugge de loodzware commando training tot het einde te volbrengen?

De actie intelligentie van de Kamp van Koningsbrugge 2023 deelnemers

Weet jij juist te handelen als je in een bepaalde situatie in een split second moet beslissen wat te doen? Ik kan er kort over zijn: NEE. Aan mij heb je niets als ik niet minimaal even rustig de tijd heb om er over na te denken. In situaties op leven of dood, ga je door mijn getrut dood of ik leg zelf het loodje. Het gros van de 6 overgebleven deelnemers van Kamp van Koningsbrugge 2023 brengen het er een stuk beter vanaf. God zij dank, want anders had het een kort seizoen geworden.

In aflevering 8 stappen de cursisten van Jeroen van Koningsbrugge in een reallife Call of Duty spel. Aanvallen of afgeknald worden, een andere optie is er niet. Dat ze daarbij ook nog eens een gewonde mee moeten zeulen werkt niet bepaald mee. Ook hier zou je geen moer aan mij hebben. Ik moet met het schaamrood op mijn kaken bekennen dat ik mijn eigen lijf redden zou verkiezen boven het in veiligheid stellen van de gewonde persoon. Uiteraard ben ik wel beleefd genoeg om nog even ‘sorry’ te mompelen voor ik je creperend achter zou laten in de vuurlinie. Conclusie: mijn actie-intelligentie behoeft nog wat verbetering en dan druk ik mij nog zacht uit. 

Een verdachte actie van KVK instructeur Jonny

Later in de aflevering van Kamp van Koningsbrugge 2023 gebeurt er iets waarvan het onderbuikgevoel van de deelnemers zou moeten gaan schreeuwen. Instructeur Johnny maakt de cursisten op een bijzonder sympathieke manier wakker. What the fuck is dit voor theater? Liefdevol vraagt hij: ‘Lekker geslapen allemaal?’ ‘Jullie worden genaaid’, roep ik terwijl het gezelschap een relaxte ochtendwandeling maakt en daarna ontbijt krijgt terwijl er tijd is voor gezellig gekeuvel. Smiecht Johnny weet uiteraard al wat er komen gaat. 

De cursisten hebben geen idee dat ze de rest van de commandotraining, die nog zo’n anderhalve dag duurt, geen moment van rust of slaap meer zullen hebben. Wat een hel! Voordat de Kamp van Koningsbrugge 2023 deelnemers, Robin, Sam, Mahdi, Titia, Remi en Bram aan de volgende opdracht beginnen worden ze fysiek nog even goed afgemat om vervolgens één voor één een loods ingejakkerd te worden. In de loods moeten de cursisten iemand bevrijden die in handen van de vijand terecht is gekomen. De belangrijkste vraag daarbij is: Wie schiet je overhoop en wie mag nog even blijven leven?

Ongeschikte deelnemers 

Robin weet de Kamp van Koningsbrugge opdracht te volbrengen als een volleerd commando. Dan hebben we wat middenmoters en uiteraard zijn er ook cursisten die het weten te verprutsen. Kamp van Koningsbrugge 2023 deelnemer Mahdi, die ik de eindstreep zo had gegund en Titia, de enig overgebleven vrouw, moeten hun badge inleveren vanwege gebleken ongeschiktheid. 

Ik ben onder de indruk hoe ver Titia is gekomen, maar eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik haar in de laatste aflevering van Kamp Van Koningsbrugge niet heel erg ga missen. Haar stem lijkt op een typetje van Elisa Schaap en de grote ogen die ze opzet als ze kritiek krijgt werken al weken op mijn zenuwen. Sorry meid, je actie-intelligentie is niet toereikend, maar troost je… die van mij is helemaal ruk. 

Klik hier om naar alle artikelen over Kamp van Koningsbrugge 2023, 2022 en VIPS te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je dit programma op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 3 van Kamp van Koningsbrugge elke donderdag om 20:33 uitgezonden op zender NPO 1 en op streamingdienst NLziet zijn de afleveringen met deelnemers Mick, Bram, Eefje, Mahdi, Marty, Mustapha, Naoufal, Remi, Robin, Sam, Sheila, Stijn, Titia, Tomash en Zola terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Avrotros / Kamp van Koningsbrugge / seizoen 3 / 2023

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 3 Kamp van Koningsbrugge 2023