Isola di Beau: Hanna en Olaf maken herinneringen met Beau

Isola di Beau 

Volledig blanco stap ik vandaag voor het eerst het tv-programma Isola di Beau binnen, nadat ik de eerste twee afleveringen had gemist omdat ik nog met Raven en de gasten op Boerderij van Dorst bezig was. Althans blanco. Stiekem wist ik natuurlijk allang dat Beau een retegoede gesprekspartner is. Hij heeft mij van de hoogste toren afgeblazen tijdens The Amsterdam Project, waar hij daklozen een pinpas met 10.000 euro gaf. Je kunt op het eerste gezicht van alles van Beau vinden, maar vrijgevig is deze man wel. 

Luxe

Met pijn in mijn hart heb ik vorige week voorlopig afscheid moeten nemen van Boerderij van Dorst, maar Beau van Erven Dorens maakt dit rouwproces meteen al goed. Op het decadente Isola di Beau nodigt gastheer Beau zijn gasten op een iets luxer resort uit. Ik zou het wel weten als ik zou moeten kiezen tussen een boerderij of een villa, wat jij?  Wie wil er nou niet met zijn voetjes in het zand op het zonnige Sardinië zitten? En werken? Dat doe je maar als je thuis bent. Bij Beau wordt er geconverseerd, gegrinnikt en bij wijlen gegriend. 

De twee gasten Olaf Koens en Hanna Verboom hebben in elk geval weinig moeite met het ontvangst bij Isola di Beau. Als je vooral in oorlogsgebieden vertoeft, zoals oorlogscorrespondent Olaf, dan is dit het paradijs. In natuurwater zwemmen zonder meteen slalommend bommen te moeten ontwijken, lijkt mij persoonlijk een verademing. Zelf een levende vis doden in plaats van aankomen op een slagveld, geeft naar mijn idee ook meer controle. En toch moet Olaf Koens er niet aan denken te stoppen met zijn werk. Hij kan niet wachten totdat hij opgeroepen wordt. Hij liever dan ik zal ik maar zeggen. 

Privacy

Beau doet er werkelijk alles aan om zijn gasten op Isola di Beau hun gemak te stellen. ‘Hoe kom je aan die foto’s?’ vraagt Olaf ongerust wanneer hij foto’s van zichzelf in de logeerkamer ziet. Ik wiebel tussen een soort ongeloof en een ‘ach wat lief en Beau verdient een aai over zijn bol gevoel’. Het team van Isola di Beau heeft niet alleen de laptops van de Hanna Verboom en Olaf Koens gehackt, maar hebben met bivakmuts en al hun huis leeggeroofd. Is dit een zaak van een empathische Beau of is het een goede tactiek om beide gasten van Isola di Beau aan het praten te krijgen?

mensrelatie_300x250_v1

De openhartige Hanna Verboom, actrice en ondernemer, zal het vast kunnen waarderen. Ze heeft het er zichtbaar moeilijk mee dat er zoveel mensen zijn die kampen met psychische problemen en het gevoel hebben er alleen mee te moeten dealen.  ‘De verbinding, die we hier in Nederland een beetje kwijt zijn’, die heeft Beau toch maar mooi voor een gedeelte kunnen herstellen. Dus Chapeau du Beau! En bij deze hebben we meteen een nieuwe naam voor het volgende seizoen.

Onrust

Wanneer Olaf Koens en Hanna Verboom in Isola di Beau vertellen op zoveel plekken hebben gewoond, vind ik dat bijzonder maar ook heftig om te horen. Herkenbaar, omdat ik als jong meisje ook meerdere keren verhuisd ben en niet geheel zonder impact. Elke keer van omgeving veranderen en steeds nieuwe vrienden maken. Het gaat je niet in de koude kleren zitten. Hoewel ik ook twee wijze mensen voor me zie, die enorm veel levenservaring hebben opgedaan. 

Dat familie heel belangrijk kan zijn, zien we ook terug bij Beau van Erven Dorens. Wanneer de ‘What if?’ vraag gesteld wordt, zit hij er behoorlijk aangeslagen bij. Olaf heeft een gevoelige snaar bij hem geraakt. Het lijkt me ook heel heftig als je partner een half jaar van je weg is en in een oorlogsgebied verblijft. Angst voor de dood komt dan wel erg dichtbij.

Krijger

Naast het vissen naar serieuze gesprekken, worden er toch wat handen uit de mouwen gestoken. Althans, een hengel aan de boot vastmaken en wachten totdat een vis het aas hapt, vind ik niet een heel bloed, zweet en tranen vergende activiteit. Raven had dit niet getolereerd op de boerderij. Dat er toch een rauw randje zit aan Beau van Erven Dorens blijkt wanneer hij een vers gevangen vis met huid en haar naar binnen schrokt. Met ingewanden en al wordt er gesabbeld, gebeten en geslurpt. Het bloed spat hem om de oren en sijpelt langs zijn kin. Hij blijft me verbazen, deze corpsbal. 

Misschien als je een langere tijd op Sardinië verblijft, dat er een soort van losgeslagen krijger loskomt. Het oerinstinct wat bij Beau omhoog komt is in elk geval niet te stoppen. Zelfs de cactusplant moet eraan geloven. Hij schroomt er niet voor om dit stekelige geval in zijn mond te steken. Eet smakelijk, Beau! 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Isola di Beau te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb je Isola die Beau met gasten Olaf Koens en Hanna Verboom gemist en wil je deze aflevering graag terugkijken? Kijk dan deze, en alle andere afleveringen van Isola di Beau terug op NLZiet of op Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL 4 / Isola di Beau

Home » Televisie » aflevering 3 Isola di Beau 2022