Isola di Beau: Chemie tussen beeldbuis broeders Beau en Martijn 

Isola di Beau

Je ziet het direct, de chemie tussen beeldbuis broeders Martijn Krabbé en Beau van Erven Dorens in het tv-programma Isola di Beau. De speelse manier waarop de twee mannen met elkaar omgaan verraadt dat ze al eens eerder samen metersdiep in het glaasje hebben gekeken. Terwijl op de achtergrond Beau en Martijn lekker aan het keuvelen zijn in het programma, besluit mijn fantasie dat dagdromen veel leuker is dan werken. 

Er was eens…

Beautje en Tijn strompelen midden in de nacht samen al lallend door de straten van Amsterdam. Het haar van Beau staat wild alle kanten op, een soort coupe a la pleeborstel. Zijn anders zo keurig gestreken overhemd zit vol kreukels en er missen een paar knoopjes waardoor zijn vijf borstharen het maanlicht zien. 

Martijn Krabbé is er al niet veel beter aan toe, zijn shirt zit onder de vreemde gele vlekken waarvan het niet direct duidelijk is of het hoofdingrediënt bestaat uit Heineken of Jack Daniel’s. Waarschijnlijk is het een mix van beiden. In zijn bruine haarlokken hangt een halve bitterbal die onderweg naar de hapgrage mond van Martijn verdwaald is geraakt.

Gezelschap

Ineens komt Monica Geuze om de hoek van de straat. De heren schrikken zich drie slagen in de rondte, want Mo richt resoluut de camera van haar mobiele telefoon richting de beeldbuis broeders. Haar selfiestick is zo lang dat ze met gemak elke beschonken porie van Beau en Martijn met al haar YouTube volgers kan delen. 

‘Hoe kan je zo dom zijn!’, hoor ik Beau in de verte schreeuwen. Verschrikt open ik mijn ogen en ja hoor, ik ben alweer tijdens werktijd in slaap gesukkeld voor de tv. Het glas cola dat ik aan het drinken was ligt leeg op de bank en het shirt van Martijn met de whiskey vlekken blijkt mijn eigen met cola doorweekte blouse. Het is weer zo’n dag. Ik kwam, ik zag en vergat waar ik mee bezig was.  

O ja, werken

Terwijl Beau van Erven Dorens op de beeldbuis herstelt van een zojuist door hemzelf veroorzaakte nekhernia, probeer ik mezelf tot de orde te roepen. ‘Werken kreng, slapen doe je maar na je pensioen!’ 

Gelukkig weet de onhandige opmerking van Monica Geuze mijn aandacht gelijk weer bij Isola di Beau te krijgen. Beau had tijdens het baantjes zwemmen een poging gedaan om zijn zwembadrand een kopstoot te geven. Het zwembad heeft duidelijk gewonnen. Beau toont zijn verwondingen aan Mo en vraagt of het ‘heel erg te zien is?’ Monica antwoordt: ‘Ja, je ziet het wel aan je hoofd.’ Ik proest het uit en meteen is mijn aandacht weer volledig bij Isola di Beau.

Dat heb ik altijd al willen weten!

Zodoende kom ik er toch nog achter dat Martijn Krabbé als laatste avondmaal graag kaasfondue wil eten. Een slimme keuze, want daarmee kan je lekker lang tafelen en wellicht dat Magere Hein intussen het wachten beu raakt en een ander slachtoffer zoekt. 

Martijn laat weten dat hij van plan is om over ongeveer drie jaar de handdoek in de ‘televisiering’ te gooien en de ambitie heeft om in de vergetelheid te raken. Zo te zien heeft hij zelf ook door dat Magere Hein niet eeuwig op zich laat wachten en wil hij nog even zonder gezeik genieten. Laten we eerlijk zijn, ik denk dat niemand hem dat na alle drama rondom The Voice kwalijk zal nemen. 

Over Monica Geuze leer ik dat ze als kind een onvervalste psychopaat was die Barbie’s onthoofdde met een schaar. Dan is ze toch nog best goed terecht gekomen die meid. Over hoe het nu met de opa gaat die haar de Barbiepop had gegeven, laat de vlogster niks los. Ik vermoed dat die ouwe nog wel een nacht of twee heeft wakker gelegen van de theatrale actie van zijn kleindochter.

Belangrijke levensvragen

Ter afsluiting van aflevering 2 van Isola di Beau genieten Beau van Erven Dorens en zijn gasten Monica Geuze en Martijn Krabbé nog even van een heerlijke massage. Al lijkt Monica de enige te zijn die de massage werkelijk kan waarderen. Martijn Krabbé haakt bij voorbaat al af en zit niet te wachten op een polonaise aan zijn lijf. Beau besluit de massage wel te ondergaan, maar komt in een existentiële crisis terecht wanneer hij eenmaal op de behandeltafel ligt. Dat smerige gat waar iedereen met zijn hoofd in heeft gelegen, moet je nu wel of niet met je hoofd in dat ding gaan liggen? Tja, dat zijn de vragen des levens Beau. Net als de vraag hoe je als tv-columnist van middelbare leeftijd ‘s avonds in vredesnaam nog wakker kunt blijven voor de beeldbuis. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Isola di Beau te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb je Isola di Beau met Martijn Krabbé en Monica Geuze gemist? Kijk het nieuwe seizoen van Isola di Beau met alle bijzondere gasten van Beau van Erven Dorens dan terug op Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL 4 / Isola di Beau

Home » Televisie » aflevering 2 Isola di Beau 2022