Ik Vertrek: Je gasten verwelkomen in glitter colbert en korte broek

Na een gebroken heup, een liesbreuk én een navelbreuk vindt Walter het tijd worden om de banden te breken met Nederland. Walter gaat met zijn man Marcel en alter ego Charlotte verkassen naar de Costa Brava in Spanje en Ik Vertrek 2023 volgt hun avontuur op de voet. De heren zeggen hun luxeleventje in Waardenburg vaarwel om zich te settelen in een prachtige villa in Jàvea.

Ik Vertrek Marcel en Walter

Walter vindt het tijd om in plaats van materie, mooie momenten te gaan verzamelen. Een goede insteek, zeker gezien hun klusbudget van een schamele 25.000 euro. Met de luxe is het denk wel even gedaan. Op de afscheidsborrel is Walter afwezig, maar zijn alter ego Charlotte geeft acte de présence. Zij verhuist ook mee naar Spanje, maar het is nog even de vraag of ze dat wel leuk gaat vinden, haar is tenslotte niets gevraagd. 

Marcel is de biologische vader van Tom en Puck, die opgroeien bij hun moeders maar elke drie weken een weekend bij Marcel en Walter vertoeven. De liefde voor elkaar spat van het scherm en die kunnen elkaar nog wel eens flink gaan missen. De kinderen zijn echter enthousiast over het Ik Vertrek avontuur en zien zichzelf natuurlijk al in het zwembad leggen. 

De villa in Spanje

De villa is goed onderhouden, dus geen vreselijke klus, lekkage drama’s met elektra deze aflevering van Ik Vertrek. Als Walter echter bij binnenkomst op begint te sommen wat hij allemaal veranderd wil hebben zie ik in gedachten de 25.000 euro als sneeuw voor de Spaanse zon wegsijpelen. Ik weet nu al waar Ik Vertrek deelnemers Marcel en Walter later vanzelf wel achter komen. Dat ga je niet redden met dat bedrag!

Wanneer de verhuizers hun spullen uitladen weet Walter net op tijd de tieten van Charlotte weg te grissen. ‘Misschien toch een beetje gek als die gasten hier zo mee rond lopen’, zegt hij terwijl hij zelf alvast een showtje weggeeft op de trap in knalroze tule gehuld. Voor de lezer die niet gekeken heeft: Charlotte is het alter ego van Walter, hij is drag-queen en zijn grote passie is optreden als Charlotte. 

Walter ontdekt een dienblad tussen de spullen en demonstreert nog even hoe zijn werk als steward er in het verleden uitzag. ‘Coffee, Thea or Me? ‘En dan kozen ze altijd Me’, zegt hij lachend om zijn eigen grapje. Waar ik meestal verwonderd en in stilte naar Ik Vertrek kijk, lig ik er vandaag volledig af. Wat een heerlijke vent is dit!

Het budget

Mocht Walter al gehoopt hebben van al die breuken af te zijn in Spanje, komt hij bedrogen uit. Hij weet zijn voet te breken, maar the show must go on. Bijna letterlijk, want na een aantal maanden is het Ik Vertrek klusbudget er al doorheen gejast en moet er toch geleefd worden in Spanje. 

Walter weet zich met zijn bravoure ogenschijnlijk overal binnen te lullen. Al snel komen er opdrachten binnen voor Charlotte. Dat Charlotte wel een beetje een cheap chickie is, zie je er niet aan af, maar 100 euro om ergens de tent op stelten te zetten is natuurlijk geen niveautje luxepoes.

De eerste gasten in de B&B

Een paar maanden later is het inmiddels hoogseizoen en zijn de eerste gasten in aantocht. De nieuwe pup Charlie pist nog gauw even de loungebank onder, terwijl Walter de lakens strijkt op zijn, in de kringloop aangeschafte, strijkmachine. Man oh man, wat is hij happy met dat ding. Marcel en Walter sprokkelen nog snel van alles bij elkaar om de eerste gasten op een klif romantisch te kunnen laten tafelen. 

In een korte broek, maar mét glitter colberts aan verwelkomen ze de gasten die in een dikke Mercedes cabrio aan komen rijden. Walter is bijna euforisch als hij spot hoe chique de gasten zijn. ’Stijl en klasse, daar houden we van hè Marcel?’ De champagne wordt ontkurkt. Als ze vervolgens ‘s avonds aan de prachtig gedekte tafel de deftige cloche omhoogtillen en er sushi in plastic bakjes tevoorschijn komt, kun je mij opvegen. ‘Poepie sjiek’ in alle eenvoud! 

Klik hier om alle artikelen over de afleveringen van Ik Vertrek te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij aflevering 4 van Ik Vertrek 2023 gemist en wil je ook graag zien hoe het deelnemers Marcel en Walter vergaat in Spanje? Kijk Ik Vertrek 2023 terug op NLZiet en ontdek voor wie de emigratie in seizoen 23 een succes was en voor wie het avontuur is mislukt.

Beeld bron: AVROTROS / Ik Vertrek / 2023

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 24 Ik Vertrek