Ik Vertrek: Vertrek Kevin en Marianne zonder afscheid

Kevin is het na 25 jaar vloeren leggen wel eens een keer zat. Nu kun je er natuurlijk een LOI-cursusje tegenaan gooien en iets heel anders gaan doen. Je kan echter ook met je grote liefde aan je zijde naar Costa Rica vertrekken om een nieuw bestaan op te bouwen en dat is dan ook wat Kevin en Marianne gaan doen in deze laatste aflevering van Ik Vertrek van 2022.

Ik Vertrek – Marianne en Kevin Costa Rica 2022

Marianne, de partner van Kevin is met haar moeder naar Costa Rica afgereisd en daar verliefd geworden op een flink landgoed wat potentie heeft om een B&B van te maken. Kevin was daar niet bij, want die bleef thuis vanwege de hondjes. Ik zou er met liefde iets sarcastisch over zeggen, maar ik ben een oppertrut als het om mijn hond en gaat begrijp Kevin volkomen.

Marianne werkt in de gehandicaptenzorg en we zien haar toewijding naar cliënt Victor. De arme schat is in tranen om het vertrek van zijn begeleidster en ik heb zo met hem te doen. Iedere andere vorm van afscheid blijft deze aflevering uit. Geen fout afscheidsfeestje met de vlaggen van Nederland en de vlag van Costa Rica. Geen iets te zachte kaas en kleffe leverworst op een bordje en ook geen tante Til die een vreselijk foute afscheidsspeech houdt. Al helemaal geen adieu, vaarwel of toeterende auto die snotterende familie achterlaat op de stoep. Stiekem vind ik het best lekker dat we dat hoofdstuk over kunnen slaan eigenlijk en heb er niets aan gemist deze aflevering van Ik Vertrek.

De woning in Nederland

Vlak voor vertrek trekt de koper van de Nederlandse woning van Kevin en Marianne zich terug en breekt de paniek uit. Het stel heeft immers krap een week later 150.000 euro nodig voor de koop van hun nieuwe onderkomen. Dit is het moment dat je beseft dat je kijkt naar een aflevering van Ik Vertrek. Let the drama begin! 

De moeder van Kevin, waarvan ik in eerste instantie even vermoed dat het een typetje van Tineke Schouten is, zegt lomp: ‘Ach ja dan gaan ze maar een jaartje later.’ Ze blijkt toch iets minder lomp als ze vervolgens toch breekt en nóg slechter verstaanbaar is. Ik vermoed dat ze een klikgebit heeft dat niet meer klikt.

Het vertrek naar Costa Rica

De moeder van Marianne neemt het veel laconieker op. Ze wrijft Marianne even over de rug wanneer die in tranen het slechte nieuws komt brengen. ‘Ach meisje, het komt vast wel goed. Koffie?’ Goed komt het dan ook met wat leningen hier en daar, en het stel kan toch vertrekken naar Costa Rica. Als Kevin dan eindelijk het landgoed met eigen ogen kan aanschouwen is hij akelig positief over de erbarmelijke toestand van de gebouwen. 

De complete elektra is volledig aan vervanging toe en de daken moeten vervangen worden en…tja, wat moet er eigenlijk niet gebeuren. Marianne lacht alles met een zenuwachtig lachje weg en als ik zeg alles, dan bedoel ik ook alles. Het gaat mij halverwege de aflevering van Ik Vertrek behoorlijk irriteren, heb ik iets grappigs gemist of ben ik zelf gewoon wat minder vrolijk van aanleg?

Het budget van Kevin en Marianne

Met een klusbudget van 30.000 euro besluiten Kevin en Marianne een aannemer in te huren. Inmiddels weet de doorgewinterde Ik Vertrek kijker dat zo’n bedrag veel te laag is voor de bouwvallen waar we altijd naar kijken, maar een positieve instelling is het halve werk waarschijnlijk. De aannemer fixt de daken, maar na de eerste tropische regenbui blijkt dat niet naar behoren gedaan te zijn. Het dak wordt een tweede keer opgelapt, maar als het regenseizoen losbarst blijkt het dak zelfs na 3 pogingen nog steeds zo lek als het bekkie van de moeder van Kevin nadat haar klikgebit weigerde te klikken.

Een kleinigheidje houd je altijd en wanneer de cameraploeg van Ik Vertrek na 10 maanden terugkeert om te monitoren hoe het er voor staat, zegt Marianne: ‘De aannemer was niet capabel, maar ach genaaid worden hoort er nu eenmaal bij als je in een ander land bent.’ Mijn bek, zonder klikgebit, valt open en ik bedenk hoeveel simpeler mijn leven zou zijn als ik maar 10% van het omdenken van Marianne zou hebben.

De eerste gasten

Wanneer de B&B uiteindelijk af genoeg is om de eerste gasten te ontvangen, zijn we getuige van een prachtig onderkomen op een werkelijk adembenemende locatie in een prachtig land. Kevin en Marianne lijken verliefder dan ooit en hebben van heimwee totaal geen last in hun Ik Vertrek avontuur op Costa Rica. Een gelukkig stel dat de toekomst zonnig inziet. Vooral dat ‘zonnig’ gun je ze van harte met dat ontiegelijk klote dak van ze. 

Klik hier om alle artikelen over de afleveringen van Ik Vertrek 2022 en 2023 te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb je deze aflevering van Ik Vertrek 2022 waarin Kevin en Marianne naar Costa Rica vertrekken gemist? Kijk deze dan terug op NLziet. Vanaf 1 januari 2023 kunnen we weer wekelijks kijken naar een gloednieuw seizoen Ik Vertrek, zet het in je agenda zodat je zeker bent dat je dat niet gemist kan hebben!

Beeld bron: AVROTROS

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 22 Kevin en Marianne Costa Rica Ik Vertrek 2022