Ik Vertrek: Familie Wagemans gaat op de bonnefooi naar Spanje

Stel je hebt een leuke kerel… Een lekker ding om te zien, een harde werker en een toffe vader voor je kinderen. Dan kunnen we wel stellen dat je het als vrouw prima voor elkaar hebt toch? Als deze man van je dromen dan ook nog eens avontuurlijk is aangelegd, heb je de jackpot te pakken. Loes Wagemans uit Ik Vertrek 2023 heeft het allemaal. Steven, zoals haar jackpot heet, heeft als motto ‘de mooiste dingen gebeuren als je geen plan hebt.’ En daar wringt dus een klein beetje de schoen, want Loes is onderwijzeres en heeft stiekem best graag een plan. Met Steven aan haar zijde zit een uitgestippeld leven er echter niet in, dus het is voor Loes vooral go with the flow. Familie Wagemans besluit zich op te geven als deelnemers voor Ik Vertrek en gaan met the flow richting Spanje.

Ik Vertrek – Familie Wagemans in Spanje

Loes en Steven zeggen hun baan op, verkopen hun huis in Roermond en schaffen een oude bestelbus aan die Steven omtovert tot camper. Het plan is dat ze zonder plan met hun tweeling Riff en Pip naar Spanje verkassen. En daarmee houdt het plan-technisch dan ook volledig op. Al voor het afscheidsfeestje zijn we getuige van het gebrek aan planning, wanneer ze met slechts 30 minuten op de teller nog een hoop te doen hebben voor het feestje begint. Buurman Frans wil van ellende al aan de heliumtank gaan hangen, maar die is volgens Loes toch echt voor de ballonnen.

Wanneer familie Wagemans precies vertrekt is nog niet zeker, kan morgen zijn of overmorgen maar Steven lijkt het raadzaam om in ieder geval te wachten met het Ik Vertrek avontuur tot de alcohol uit zijn lijf is. Goed plan Steven. Oh nee, je hebt geen plan. Een dag later dan gepland gaan het gezin dan toch op weg richting Spanje. Ik ben totaal geen planner, maar zelfs ik word nu al een beetje onrustig van dit ‘planloze’ gedreutel. Wat een hoop ‘plan’ in één alinea om iemand te omschrijven die geen plan heeft zeg!

Loes en Steven Wagemans hebben pech

Onderweg naar Spanje komt familie Wagemans niet één, niet twee, maar drie keer met pech langs de kant van de weg te staan. Ik weet niet of er beeldmateriaal uit de opnames van Ik Vertrek is geknipt, maar er valt geen onvertogen woord en voor alles vinden Loes en Steven Wagemans een oplossing. Jaloezie is mij normaliter aardig onbekend, maar hier voel ik toch een steekje. De rust bewaren als het drie keer achter elkaar misloopt met twee peuters op een paar vierkante meter. Ik ben onder de indruk.

Het gezin heeft zichzelf een jaar de tijd gegeven om een geschikte locatie te vinden. Hun wensenlijstje is niet groot. Dichtbij het strand, goed bereikbaar én in de natuur. Na een zoektocht van tien weken vinden ze dat in de provincie Alicante. Een villa met zwembad waar Loes en Steven drie appartementen willen realiseren.  

Onderhoud van de villa

De villa staat al twee jaar leeg, maar ook in de jaren daarvoor is er bar weinig aan onderhoud gepleegd. Het hele arsenaal aan ellende komt weer voorbij. Voor de mensen die voor het eerst naar Ik Vertrek kijken, we hebben het dan over: lekkage, ondeugdelijke elektra, een onbruikbaar zwembad, verrotte afvoeren en tot overmaat van ramp hebben de vorige bewoners hun complete inboedel achtergelaten.

Gelukkig heeft klusjesman Steven gouden handen en weet hij met minimaal budget alles om te toveren in tot een prachtig onderkomen. Hij krijgt hier en daar wat hulp van familie, vrienden en hun voormalig buurman Frans die er zelfs maanden vertoeft om hen te helpen. Helaas krijgt Frans een hartstilstand. Of dit komt doordat Frans te veel gebuffeld heeft of dat hij wellicht toch stiekem aan de heliumtank is gaan hangen zullen we nooit weten. Het is gelukkig helemaal goedgekomen met buurman Frans.

Eind goed, al goed

Uiteindelijk is de villa van familie Wagemans prachtig geworden en genieten Loes en Steven optimaal van hun leven in Spanje. Ik hoop echt dat Steven voorlopig zijn drang naar avontuur een beetje onder controle weet te houden. Met zulke types weet je het nooit, ze lijken allergisch voor een voorspelbaar leven en voor je het weet zit het gezin weer in de Ik Vertrek camper onderweg naar de volgende bestemming.

Klik hier om alle artikelen over de afleveringen van Ik Vertrek te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij deze aflevering van Ik Vertrek 2023 gemist en wil je ook graag zien hoe het Loes en Steven Wagemans vergaat in Spanje? Kijk Ik Vertrek 2023 met familie Wagemans en de andere deelnemers van het seizoen terug op NLZiet.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Ik Vertrek / familie Wagemans Spanje / 2023

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 23 Ik Vertrek 2023