Ik Vertrek: Bert en Thomas vieren afscheidsfeest in adamskostuum

Het hele bingokaart systeem in één klap om zeep geholpen. Alles, nou ja bijna alles waar we stiekem toch een beetje op zitten te wachten blijft bij deelnemers Bert en Thomas in aflevering 1 van Ik Vertrek 2023 uit. Ik was er volledig van overtuigd dat het altijd zo lekker weg kijkt vanwege alle trammelant, maar dat gaat dus niet op. Sterker nog het was een verademing om een stel te aanschouwen dat weet wat ze doen, die de de taal spreken en hun vergunningen op orde hebben. Hallelujah!

Ik Vertrek – Bert en Thomas in Spanje

Bert en Thomas verruilen hun woning in Zaandam voor een berg in Spanje. Zo’n berg waarbij je het gevoel krijgt dat de wereld er ophoudt.  Zij willen daar een naturistenparadijs realiseren. Bert en Thomas gaan namelijk uit van het principe dat ‘alles toch veel fijner is in je blootje’. Wat mij betreft een discutabel standpunt, want ik kan toch echt wel het een en ander bedenken wat fijner is met een lapje stof eromheen. Maar ik kan me voorstellen dat in je blote reet op een berg in de zon vertoeven best heel aangenaam is. 

Uiteraard is er voordat deelnemers Bert en Thomas afreizen naar Spanje, geheel in thema ook een bloot Ik Vertrek afscheidsfeestje. Tenminste de mensen die dat prefereren zijn bloot. Je kan toch moeilijk opoe van 87 jaar verplichten in haar evakostuum te verschijnen. Daar bewijs je niemand een dienst mee. Ik ben niet preuts, maar ik zou zelf liever een jurkje om mijn billen hebben hangen op een afscheidsfeestje. Op ieder ander feestje trouwens ook. 

Nudisme

Twee blote piemels in bed met een poes ertussen. Ik vermoed dat het een naaktkat is, maar ik ben geen kattenkenner dus schiet mij niet gelijk af als ik het mis heb. Het stel doet een kwartetje in bed. Nee, niet gelijk conclusies trekken, want nudisme heeft niets van doen met seks. Bert en Thomas spelen een Spaans kwartet spel om de taal te oefenen. Geniaal idee! De kerels zijn enorm toffe Ik Vertrek deelnemers en Bert heeft mijn hart al na de eerste tien minuten gestolen.

Bert gaat vlak voor ze afreizen nog even langs zijn kapster Linda. Die Linda is echt een stoer wijf, want vrijwillig in beeld willen bij het programma Ik Vertrek nadat ze Bert een gruwelijk lelijk kapsel heeft aangemeten, is best heel moedig. Nondeju, in combinatie met zijn foute sportoutfits lijkt hij zo uit de film New Kids gesprongen. Bloot is zo gek nog niet als je kledingkeuze om te janken is. Het is hem vergeven omdat hij zo vreselijk lief en innemend is. 

Afscheid collega

De nogal conservatief uitziende collega van Thomas vraagt of ze ook bloot moet als ze hen zou bezoeken in Spanje. Het antwoord is waarschijnlijk niet waar ze op had gehoopt wanneer hij antwoord met: ‘Ja dat is wel de bedoeling!’ Nou Thomas geef haar nog maar een extra knuffel, want die zie je nooit meer!

Eenmaal in Spanje loopt alles behoorlijk op rolletjes tot Bert van een dakje af besluit te flikkeren. Zijn schouder loopt ernstig schade op, maar dat weerhoudt hem er niet van om gewoon door te klussen. Pa en moe, ook al zo lief, zijn over uit Nederland en dragen hun steentje bij in het nieuwe seizoen van Ik Vertrek. Het wordt met de dag mooier, zo mooi dat ik het jammer ga vinden dat je er alleen in je niksende nakie mag verblijven. 

Nudisten camping

Heel even twijfel ik en bedenk dat je wel godsliederlijk snel klaar bent met pakken als nudist zijnde. Geen stress over wat er allemaal mee moet in de koffer en geen gedraal voor de spiegel, omdat je niet kan beslissen of je dat rode of dat zwarte jurkje aandoet naar het diner. Dat laatste, het diner dingetje, doet me besluiten toch niet de website van Ik Vertrek deelnemers Thomas en Bert op te zoeken om een kamer te boeken. Eten in je blote reet gaat mij namelijk te ver. Sterker nog, ik irriteer me al in het buitenland als mannen met een ontbloot bovenlijf op een terras achter hun spareribs zitten. Ook aan vrouwen in een bikinitopje trouwens. Tijdens de maaltijd trek je even iets aan, vraag mij niet waarom, maar dat vind ik gewoon fatsoenlijker. 

Lieve Thomas en Bert, mochten jullie toch ooit besluiten een stukje terrein beschikbaar te stellen voor mensen met een lapje over hun edele delen tijdens de maaltijden, laat het me dan weten, Ik Vertrek onmiddellijk richting Spanje!

Klik hier om alle artikelen over de afleveringen van Ik Vertrek te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij deze aflevering van Ik Vertrek 2023 gemist en wil je ook graag zien hoe het deelnemers Thomas en Bert vergaat op hun nudistenparadijs in Spanje? Kijk aflevering 1 van Ik Vertrek 2023 dan terug op NLZiet.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / AVROTROS

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 23 Ik Vertrek 2023