I Can See Your Voice Kerstspecial: Janken van het lachen

I Can See Your Voice Kerstspecial

Het is donderdagavond 22 december en ik zit mokkend voor de televisie. Mijn collega Sandy heeft zojuist een appje gestuurd om haar beklag te doen over de kookshow van Gordon waar ze vanavond over moet schrijven. Ik smijt mijn telefoon in de hoek van de kamer. Die ouwe tang heeft altijd wat te mekkeren, het zal de overgang wel zijn. Vanavond heb ik even geen zin in piepende collega’s. Hoeveel ik ook van die meiden hou. Ik moet zo over de zangkunsten van de deelnemers van de I Can See Your Voice Kerstspecial schrijven en zie er als een berg tegenop, net als tegen de kerst trouwens.

Mijn relatie is onlangs op de klippen gelopen doordat m’n ex over de vagina van een of andere sloerie is gestruikeld en ik ben nou niet bepaald in de kerststemming. De kerstfilm van Oogappels, genaamd Kerstappels, heb ik dan ook aan collega Anne gegeven. Het kind is dolblij met die film en ik ben weer ontsnapt aan een avondje janken om een zoetsappige kerstfilm.

Nou niet dus

Het televisieprogramma I Can See Your Voice Kerstspecial is nog maar net begonnen of de tranen biggelen over mijn wangen. Oma Astrid is de super fan van Francis van Broekhuizen en doet mee aan het zangfestijn om geld in te zamelen voor het Ronald McDonald huis. Wanneer ze vertelt dat ze haar kleinkind is verloren gaan bij mij de janksluizen in een recordtempo open. Nog nooit eerder heb ik het één van de deelnemers van I Can See Your Voice zo gegund om een spelshow te winnen.

Toch zijn het niet alleen verdrietige tranen die mijn make-up verruïneren bij de Kerstspecial van I Can See Your Voice. Tussen de artiesten die optreden staat een vrouw gekleed als reusachtig kerstcadeau met een grote rode strik om haar hoofd. De strik heeft duidelijk last van de zwaartekracht en hangt sip langs de zijkant van haar gezicht naar beneden waardoor de ‘zangeres’ meer op een mislukt paasei lijkt dan een cadeautje. Haar zangkunsten blijken van hetzelfde treurige niveau als de strik.

Pas op voor de stylistes

Ondanks dat mijn ogen compleet opgezwollen zijn vanwege de doorgelopen mascara – k*t wat prikt die zooi als je moet janken, waterproof mijn reet! – zie ik dat niet alleen mevrouwtje Kerstcadeau, maar ook mevrouw Elsinga het aan de stok heeft met de stylistes. De kledingdames van RTL hebben zo hun eigen manier om op subtiele wijze ruzies met de BN’ers uit te vechten tijdens de kerstspecial van I Can See Your Voice.

In het geval van Marieke Elsinga hebben de I Can See Your stylistes gekozen om haar aan te kleden in een glanzend groen kerst gevaarte. De metallic jurk lijkt verdacht veel op inpakpapier wat men tegenwoordig bij Action kan kopen. Marieke is onlangs bevallen en haar jaloersmakende boezem lijkt door de stof van de jurk op twee zorgvuldig ingepakte groene, glimmende, jumbo kerstballen. 

Francis van Broekhuizen

Special Guest Francis van Broekhuizen krijgt de lachers op een andere manier op haar hand, wanneer ze uitgebreid vertelt over de diepzittende slijmroggels die je krijgt van slagroom en Chocomel. Het schijnt dat een Aria zingen een mission impossible is met slijm achterin je strot. Bedankt voor deze informatie Francis, dat heb ik altijd al willen weten.

Presentator Carlo Boszhard heeft vandaag waarschijnlijk iets te fanatiek aan de overgebleven pepernoten van Sinterklaas gesnoven, want Carlo heeft een acute aanval van ‘rijmelarij van lik-me-vestje’. Ik zal je even een paar voorbeelden van zijn dichtkunsten geven. Over de artiest die optreedt als Kerstdiva in I Can See Your Voice Kerst zegt hij: ‘Klinkt ze als een ware diva of moeten we allemaal aan de depressiva?’ En voor de Zingende Kerstman heeft Carlo de volgende rijmzin bedacht: ‘Alles aan de kant ja, want hier komt Santa.’ Laten we hopen dat het nog goed gaat komen met Carlo Boszhard. 

Een flinke buit

Aan het einde van de show is het weer tijd voor een fikse emotioneel geladen jankbui. Oma Astrid wint maar liefst 10.000 voor het Ronald McDonald Huis. Het publiek is buiten zinnen van blijdschap en ik bik intussen de uitgelopen mascara van tussen mijn tenen. Ineens ben ik toch best blij dat ik de Kerstspecial van I Can See Your Voice niet heb gemist. De ‘vaarwel wrede wereld, kerst-is-kut’ stemming waar ik voor de uitzending in verkeerde is verdwenen en ineens heb ook ik zin in kerstmis. Nou ja, een beetje dan.

Klik hier om naar alle artikelen over I Can See Your Voice te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij de kerstspecial van I Can See Your Voice gemist, kijk dan op Videoland terug hoe de deelnemers van deze kersteditie het er vanaf brengen.

Beeld bron: Still Tv RTL 4 / I Can See Your Voice Kerstspecial 2022

Home » Televisie » I Can See Your Voice Kerstspecial 2022