Hunted: Hebben ze dan niks geleerd van vorige seizoenen?

Hunted 2022

Uit welke blik bonen hebben ze in hemelsnaam de deelnemers van Hunted seizoen 7 gevist? Echtelieden Sandra en Michel doen het top en over de inmiddels afgevallen Rob, Damy, Lina en Danique zal je mij ook echt niet horen, maar hoe die andere snijbonen door de Hunted selectie zijn gekomen is een groot raadsel.

Je zou verwachten dat er voor een programma als Hunted gezocht is naar deelnemers die strategisch zijn, stressbestendig en out of the box kunnen denken. Op zijn minst zou je verwachten dat aspirant voortvluchtigen geleerd hebben van de fouten die hun voorgangers in eerdere seizoenen hebben gemaakt. Echter niks is minder waar.

Het vluchtplan

Dit seizoen logeren we massaal bij vrienden. Lekker knus in je eigen netwerk roeren en op het gemakje bijkletsen terwijl alle adresgegevens van je kennissenkring bekend zijn bij de hunters. Nu we er toch zijn maken we gelijk even gebruik van hun telefoon om te bellen en uitgebreid onze social media te checken. Daar hebben we echt wel goed over nagedacht hoor, want na afloop verwijderen we braaf de bel geschiedenis. Ja, je moet er maar op komen…

Wanneer we vervoer nodig hebben lenen we graag een bedrijfsbus van het werk van papa. Wel een bus met reclame erop natuurlijk, anders valt het niet genoeg op. Is er geen bus beschikbaar, dan is er altijd wel ergens een knalrode fiets te lenen of gaan we gewoon met het openbaar vervoer. Uiteraard kopen we dan wel eerst even netjes een kaartje zoals het hoort.

Home sweet home

Aangezien het klokje nergens tikt zoals het thuis tikt, blijven we lekker in de buurt van ons natuurlijke habitat. Voordat we vertrekken drukken we onze familie en vrienden op het hart om vooral niks tegen de hunters te zeggen. Als we tijdens de vlucht zin hebben in peuken dan gaan we die gewoon even halen, we waren toch al in de buurt om te pinnen.  

Nou een topje voorbereiding toch? Appeltje, eitje en geen vuiltje aan de lucht. Die hunters met jarenlange ervaring in het opsporen van crimineel tuig, zullen we eens even een poepie laten ruiken. Doen we gewoon even.

Frustratie 

Terwijl een aantal deelnemers hun vlucht ernstig onderschatten, drinkt menig televisie kijkend Hunted fan zich zowat een delirium om de plaatsvervangende schaamte nog enigszins draaglijk te maken. We delen onze pijn massaal op Twitter, en terwijl Elon Musk zowat een meltdown krijgt en de helft van zijn personeel ontslaat en vervolgens weer inhuurt, proberen wij een verklaring te vinden voor het gebrek aan ruggengraat bij de ondervraagde ‘helpers’.

We vragen ons af waarom die blonde serveerster, onder het mom van ‘ik mag het eigenlijk niet zeggen’, zowat een routekaart uitstippelt voor de jagers. En we zijn in shock als de vader van Sanne en Siedo zijn bloedeigen kindjes als een natte tosti bij de eerste de beste hunters die hij ziet verlinkt. Blijkbaar heeft pa het helemaal gehad met de witte hoog opgetrokken sportsokken van dochterlief en het achterstevoren gedragen petje van zijn zoon. Kunnen we hem dat écht kwalijk nemen?

Wat een gemis

Terwijl ik achter mijn bureau naar mijn computer zit te staren in een wanhopige poging iets aardigs te schrijven over de snijbonen van Hunted seizoen 7, denk ik weemoedig terug aan Rob, Damy, Lina en Danique. De enige deelnemers die, net als Sandra en Michel, vooraf een gedegen vluchtplan hadden gemaakt. Hadden we maar een ‘golden buzzer’ of ‘wildcard’ waarmee we hen alsnog toegang tot het extractiepunt konden verschaffen…

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Hunted te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb je deze aflevering van Hunted gemist? Kijk de avonturen van Sandra en Michel dan terug op NLZiet of NPO Plus.

Beeld bron: Still Tv NPO 3/ Avrotros

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 7 Hunted 2022