Holland’s Got Talent: Dan Karaty loopt niet warm voor Marimbro’s

Holland’s Got Talent

De eerste halve finale van Holland’s Got Talent 2022 is een feit. Tien optredens waarvan er slechts vijf door mogen naar de finale. Ik ben benieuwd omdat ik persoonlijk vaak bij een tweede optreden toch vaak een tikkie teleurgesteld ben. Heel geregeld had ik in voorgaande seizoenen mijn hoop op iemand gevestigd en dan was het optreden tijdens de halve finale helemaal ruk. De jury zal daar minder problemen mee hebben, want het maakt de keuze dan wat gemakkelijker. Er moeten tenslotte toch vijf acts vertrekken. Over met de pret, dit was het!

Schepje teveel 

We beginnen met de tienjarige Seigo die tijdens de audities de Golden Buzzer kreeg. Hij vertelde dat hij zo voor de halve finale wat meer druk voelt. Ik hoop dat hij wel al zindelijk is. Wederom danst Seigo fantastisch. Het is echt niet alleen maar zijn leeftijd wat het zo bijzonder maakt. Hij is gewoon een geboren dansertje.

Collin Hoeve, de instant sing and song writer, vond ik tijdens de audities heel goed. Hij heeft vast gedacht dat er een schepje bovenop moest voor de halve finale, want hij vertolkt vandaag in zijn eentje een hele band. Een hoop druk gedoe met bordjes waar de jury iets op mag schrijven, wat hij dan vervolgens verwerkt in zijn tekst en noem maar op. Eén schepje Collin, één schepje erbovenop had meer dan genoeg geweest. Je gooide er godnondeju een complete kiepwagen overheen!

Grote teleurstelling 

Collin was echter niet eens de teleurstelling van eerste halve finale van Holland’s got talent 2022, dat waren by far de Marimbro’s. Decor was tof, maar de rest kunnen we kort over zijn. Wat een slechte performance. In het voorgesprekje zeiden ze nota bene: ‘Zot te doen maar niet té zot.’ Ik wil niet eens weten hoe het eruit had gezien als ze wel té zot hadden gedaan. Chantal Janzen vond het wel leuk, maar ze was de enige van de jury. Dan Karaty zat meer op mijn level. Het was gewoon stom volgens hem. Mooi omschreven…stom.

Nick, een nogal studentikoos type danser stal de show tijdens de audities met een dans die Michael Jackson eer aan deed. Vanavond koos hij een heel andere stijl. Ik vond het prachtig. Als je diepgang in een dans weet te proppen dan ben je toch een kunstenaar? De enige diepgang die schuilt in mijn danskwaliteiten is letterlijke diepgang. Oftewel wanneer ik met een wijntje te veel op tijdens het dansen op mijn muil val.

Showsteler Clio

De absolute showsteler van vandaag was voor mij zeemeermin Clio. Waar ik de tijdens de audities nog mijn twijfels had of zo’n act de tweede keer de moeite waard is om naar te kijken, blies ze mij onmiddellijk weer omver. Het is sowieso een prachtige vrouw om naar te kijken. Haar outfit was beyond sexy zonder ordinair te zijn. Oh Clio wat zullen er weer een hoop mannen en vrouwen gekeken hebben en gefantaseerd dat jij zo heerlijk in hun jacuzzi zou duiken. Het was werkelijk adembenemend mooi. Chantal Janzen wilde de outfit van Clio graag hebben, waarop Marc-Marie giechelde: ‘Dat ziet er denk toch anders uit bij jou.’

Niet geraakt

Life Family gaf een tof dansoptreden weg waarbij alles klopte, een feestje om naar te kijken. Ook een feestje was het optreden van rapper Noah. Niet mijn feestje, laat ik dat vooropstellen. Rowan zong in deze halve van Holland’s Got Talent wederom in het Fries, maar ditmaal meer uptempo en hij danste er zelfs bij. Tijdens de audities zong hij een mooi ‘klein’ liedje en mijns inziens had hij het lekker in die stijl moeten houden. Mij deed het helemaal niets ondanks dat ik Rowan een schatje vind. Giada Valenti, de Italiaanse zangeres zong mooi, maar kwam niet binnen tijdens de halve finale. Nou ja ze was wel binnen, op de parkeerplaats je optreden doen zou raar zijn, maar ze raakte mij niet.

Cowboy te paard

Gladde Bart, de countryzanger zijn opkomst was in mijn ogen wat clownesk. Bart had zich op een paard gehesen. Het paard werd geleid door een jongedame. Als je dan toch op een op een paard opkomt, dan toch minstens op een drafje of in galop. Maar vooral niet aan de teugel. Wat voor cowboy zet je in hemelsnaam neer? Gelukkig heeft Bart de looks én de stem om ons dat snel te doen vergeten. Hij heeft mijn vorige column niet gelezen of mijn tip in de wind geslagen, want zijn haar zat wederom veel te netjes.  Toch is dat hem vergeven, want jeetje Bart wat ben jij een goede countryzanger. Ik zeg ticket naar Nashville en Howdy Folks.

De winnaars van deze halve finale en door naar de finale van Holland’s Got Talent zijn: Seigo, Gladde Bart, Clio de zeemeermin, Life Family en Noah. Ik ben een beetje ontdaan. Zijn ze Nick vergeten?! Waarom Noah? Ik weet dat er over smaak niet te twisten valt, maar kom op zeg… Lichtelijk teleurgesteld in de jury van Holland’s Got Talent begeef ik me naar de keuken voor troostvoer. Of wijn. Of gewoon beide. Whatever.

Beeld bron: Beeld bron: Still Tv RTL 4

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Holland’s Got Talent te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb jij de eerste halve finale van Holland’s got talent 2022 gemist en ben je benieuwd wie de jury heeft uitverkoren om naar de finale te gaan? Kijk deze aflevering dan terug op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 6 Holland's Got Talent 2022