Flikken Rotterdam: De bizarre hobby van Manfred

Flikken Rotterdam seizoen 6

Het zal je maar gebeuren hè. Zit je eindelijk in hetzelfde schuitje met je ‘bestie’, lekker te roeien met de riemen die je hebt, ben je ineens getuige van een duistere drugsafval lozing. Hoppa zo de plomp in. Natuurlijk ga je dan niet naar de politie, maar naar de malafide boswachter. Je geeft je adres zonder dat hij erom vraagt en vaart vervolgens naar een eiland waar een psychopaat met dezelfde kleur haar als Chucky je op staat te wachten. Zoiets kan alleen in een aflevering van Flikken Rotterdam gebeuren.

Hallo struisvogel, is er iemand thuis in die hersenpan van je? Die rode plek tussen die ogen is geen uit de kluiten gewassen moedervlek en de levenloze lichaamshouding is meer dan een uit de hand gelopen kater. Deze dames hebben het loodje gelegd. Sommige mensen nemen de one minute of fame wel heel erg serieus.

Invasie

Uiteraard wordt de moordenaar in het drugsmilieu gezocht en wordt de eigenaar van het bedrijf van de ‘drugstonnetjes’ bezocht. Met 26 auto’s en 82 kogelvrije vesten vallen de flikken bij de beste man binnen. Dries en Esther staan er een beetje kneuzerig bij, terwijl de échte kerels hun leven wagen. Uiteindelijk moeten de strijders een stap achteruit doen en mogen Dries en Esther de arrestatie uitvoeren. Tja.. het is oneerlijk verdeeld in de wereld. De beste man weet niet wat hem overkomt en zijn gezin staat er al net zo schaapachtig bij te kijken als hij zelf. 

Ondertussen zitten Stan en Noucha nog steeds op een dood spoor met Koshi Muchumba. Nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar zelfs de IND weet haar sneller te pakken te krijgen dan onze ‘helden’ van Flikken Rotterdam. Een 18-jarig meisje aan het roer van een groot bedrijf is geen zuivere koffie, daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben. Maar dat Koshi een koelbloedige moordenares is, daar zijn ze in dit tempo achter als Kerst en Pasen op één dag vallen. Succes mensen. Inmiddels hijgt de IND zo hard in haar nek dat Koshi besluit samen met haar maatje alvast wat kilo’s coke te verkopen, zodat ze voldoende geld heeft om te vluchten. 

Gegijzeld op het eiland

Dat de roodharige Manfred Hertog a.k.a. ‘de bewoner van het eiland waar de vrouwen voor het laatst levend gezien zijn’, een gestoorde leipo is, is ook geen hogere wiskunde. Maar dat hij een oude dame al tig jaar gevangen houdt, doet mij toch even heel hard schrikken. Vooral de aanblik van de vrouw die al met één oog achter de hemelpoort lijkt te gluren is weerzinwekkend. 

Ik ben weer helemaal bij de les als Dries deze oude dame vindt en vervolgens op zijn achterhoofd wordt getimmerd door Manfred als hij haar wil bevrijden. Dries was hem op het spoor gekomen nadat de leipe boswachter had verteld dat de dames die kant op waren gepeddeld. Uiteraard is Esther daar om Dries z’n rug te dekken en kan gekkie Manfred al snel in de boeien worden geslagen. Ze moest hem wel twee keer in z’n been schieten om hem tot stilstand te manen. Het was een vuil klusje, maar iemand moest het doen. Had hij maar geen ouwe wijffies in een kelder moeten achterhouden. 

Slapeloze nachten 

Oké dit wordt lastig in slaap komen vanavond, want dat akelige tongetje van Mister Psycho Manfred vergeet ik niet snel. Ook die ogen en dat smerige lachje staan in mijn geheugen gegrift. Die energierekening mag dan de pan uit stijgen, ik draai de thermostaat op standje zweet in je bilnaad, want de koude rillingen lopen over mijn rug. Droge spaghetti en bruine bonen for diner, here we come.  Waar is Dries om je warm te houden als je hem nodig hebt? 

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / AVROTROS

Klik hier om naar alle artikelen over de serie Flikken te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je aflevering 6 van Flikken Rotterdam seizoen 6 gemist? Kijk dan terug op NLziet.

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 6 Flikken Rotterdam