De Ware Jacob: Satanistische buurvrouw laat haar tanden zien

De Ware Jacob

Knibbel knabbel knuisje, daar kwam een lief vrouwtje uit een huisje. Althans, zo zag ze er op het eerste gezicht uit in deze aflevering van De Ware Jacob.

Kolere, ik wist niet dat de Python nog een standje harder kon. Het standje vanuit de bocht vliegende karretjes en vijfdubbele loopings. Mijn hemel, godallemachtig, waar gaat het heen met Jacob en zijn steeds verder uitdijende harem?

Boze buurvrouw jaagt Jacob stuipen op het lijf

De tweede aflevering van De Ware Jacob gaat vrolijk verder met de zoektocht naar katje Lucky. In een uiterste poging het katje te vinden, bellen Jacob en Mariana aan bij de buurvrouw. Een klein, guitig vrouwtje komt de hoek om. Ze heeft een lichtroze bloemetje in haar grijze haar, een schattig sjaaltje om de nek en ze draagt een donkerpaars truitje met Sweet op de borst.

Maar zo sweet als ze zich voordoet, zo meedogenloos blijkt ze in werkelijkheid. ‘Wie ben jij?’, is het eerste wat ze naar Jacob sneert als hij voor de poort staat. Al 25 jaar wonen de twee bij elkaar om de hoek, maar nooit eerder hebben ze enig woord gewisseld. Trillend vertelt Jacob zijn naam, maar de grote boze wolf zet door: ‘Oh, jij met die verschrikkelijk hard luidende motor. Je was ooit zo’n prachtige jongeman.’

Over Mariana merkt het vrouwtje op: ‘Is dat soms jouw bedmaatje? Of houd je van mannen?’ ‘Nee, dat is mijn chef-kok’, stamelt Jacob. Het is een wonder dat Jacob en Mariana überhaupt het privédomein van de heks durven te betreden. Het verloren katje lijkt het vrouwtje geen bal te kunnen schelen. Liever gaat ze door met haar tirade: ‘Weet je wat het is met mannen? Ik kijk ze aan en ze weten feilloos wat ik bedoel. Dan is het of verdwijnen of zorgen dat ik het goed heb.’ Geen wonder dat er in haar buurt geen man te bekennen valt.

Sexy lady!

Hoewel zijn buurvrouw duidelijk niet in aanmerking komt voor Jacobs harem, staat er diezelfde middag al een nieuwe kandidaat voor de deur. Het is de hoogblonde Jennifer (door Jacob ‘Jenny’ genoemd), een ‘zakelijke’ klant van Jacob die hem helpt met het vullen van zijn uitgestorven B&B.

Bij het zien van Jenny begint Jacob te glunderen van oor tot oor: ‘Je ziet er goed uit! Prachtig!’ Het is in één klap duidelijk waarom Jacob Jenny heeft geselecteerd als zakelijk assistente.

Als Jenny de aankomsthal betreedt, komt de aanvoerder van zijn harem direct polshoogte nemen. Inmiddels is Mariana de entree van hoogblonde dames wel gewend. ‘Jacob, who is this sexy lady?’, vraagt Mariana zich openlijk af. Haar argwanende blik zegt genoeg. Jacob en Jenny vluchten snel de woonkamer in. Nog net hoor je Jenny vragen: ‘Maar uh, geen Carla?’

Aan catfights geen gebrek

Wat dan volgt, is een serie catfights van de hoogste orde. Hoe kan het ook anders, als je je harem in zulk rap tempo uitbreidt. Terwijl Jacob zijn aanwinst Jenny aan de bar vertroetelt, degradeert hij zijn partner Carla tot poetsvrouw. Dat pikt Carla niet, dus moet Jenny opgevouwen in de achterbak op weg naar het strand.

Eenmaal aangekomen bij de zee, vraagt Jenny Jacob om samen wat promotievideo’s op te nemen. Tijdens de shoot legt Jacob zijn hand ongemakkelijk op Jenny’s bovenbil, terwijl Carla toekijkt. Het doet de gemoederen bij Carla hoog oplopen, zeker omdat bij thuiskomst alwéér twee hoogblonde dames voor de deur staan. Dit keer zijn het, ja echt, B&B-gasten, waar Jacob al maanden (!) contact mee heeft. Carla voelt dat ze zich moet wapenen en trekt haar leren Hotter Than My Daughter-outfit aan, inclusief stoute zwarte laarzen.

Totale chaos

Het avondje blijkt finaal mis te gaan. Carla wil kennismaken met de twee nieuwe dames, maar dat kan volgens haar niet zonder haar kreupele hond Bric. Jacob wil niet dat Bric de kamer betreedt, omdat zijn vrouwelijke aanwinsten ook een hond bij zich hebben.

Terwijl Jacob en Carla bekvechten, glipt hondje Bric de kamer binnen. De oude, zieke hond verzamelt zijn laatste levenskracht en rent als een stormram op de gasthond in. Het resulteert in een legendarische catfight met de honden als wapen.

De ruzie die volgt tussen Jacob en Carla is bijna nostalgisch, want het doet mij denken aan de clashes tussen Jacob en zijn vier vrouwen in B&B Vol Liefde. Jacob oogt onzeker en ongecontroleerd. In een vooruitblik naar de volgende aflevering van De Ware Jacob zien we de hoogblonde harem geniepig aan tafel zitten, terwijl Carla aan Jacob de ultieme vraag stelt: ‘Maak. Je. Het. Nu. Uit?’

Beeld bron: Still Videoland

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Ware Jacob te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » aflevering 2 De Ware Jacob