De Ware Jacob: Durf jij de uitdaging iedere vrijdag aan?

De Ware Jacob

Jacob de Vries, het was de absolute smaakmaker van het eerste seizoen van de RTL4 hitserie B&B Vol Liefde. Ik gebruik bewust het woordje ‘het’, niet omdat Jacob non-binair is (integendeel), maar omdat hij onderhand een begrip is. Jacob runt zijn eigen versie van het Cirque du Soleil, en die speelt zich af in zijn miljoenenvilla in het Portugese Albufeira. Zijn mansion biedt ruimte voor hemzelf, zijn dieren, zijn Roemeense kok Marianne, zijn talloze sportactiviteiten en uiteraard, je zou het bijna vergeten, zijn B&B-gasten. Het mediterrane optrekje bestaat onder andere uit twaalf slaapkamers, drie woonkamers en zestien badkamers, meer dan genoeg om wat ontheemde Oekraïners te huisvesten, zou je zeggen. Maar niets daarvan, want vanwege Jacobs tv succes zit zijn B&B bommetje volgeboekt tot, gokje, 2069. Hij heeft zelfs zijn eigen serie gekregen op Videoland: De Ware Jacob.

Nog geen theelepeltje liefde

Dat tv succes kwam zomer 2021, toen hij tijdens het allereerste seizoen van B&B Vol Liefde vier potentiële liefdespartners over de vloer kreeg. Anita, Jennie, Monica en Sigrun bestormden Jacobs villa als vriendinnengroep en verlieten het paleisje eveneens in die hoedanigheid. Nog geen theelepeltje liefde viel er tijdens hun verblijf te bespeuren. Volgens Jacob, die vorige week vrijdag bij RTL-talkshow Renze aanschoof, werden de dames niet verliefd op hem maar op zijn landgoed. “Dat gebeurde niet meteen hoor”, aldus Jacob. “Het duurde een minuut of tien.”

Jacob wil wat rechtzetten

Liefde of niet, Jacob spatte van het tv scherm door zijn eigengereidheid, avontuurlijke instelling en ‘tegen-beter-weten-in-toch-proberen’ mentaliteit. Dat moet de hoge piefen van Videoland niet ontgaan zijn, want zij geven Jacob een heuse eigen realityserie die vanaf vandaag te zien is. In De Ware Jacob wil de hoofdrolspeler Nederland zijn ware aard laten zien. Door toedoen van Jacobs helse B&B-vrouwen is er maar een eenzijdig beeld van hem ontstaan en dat wil de beste man in volle glorie rechtzetten.

Al zou er ook een ander motief achter zijn akkoord voor deze serie kunnen zitten, want Jacob weet heus wel wat hij bij de kijker teweegbrengt. “Mijn hoofdwens in het leven is mensen positief beïnvloeden met mijn ervaringen”, laat hij los in een gesprek met B&B Vol Liefde presentator Art Rooijakkers. Voor de poen hoeft Jacob het overigens niet te doen, want zijn villa ofwel Taj Mahal, kan naar verluidt voor zo’n 7,1 miljoen euro in de sale. Jij zou cashen hè, maar Jacob niet. Jacob denkt anders, doet anders en leeft anders, en precies dat maakt hem nou zo geschikt voor een eigen realitysoap. Ik zit klaar, jij ook?

De Ware Jacob is vanaf vrijdag 15 juli wekelijks te zien op Videoland. De Tv-Vrouw column staat iedere zaterdag voor jou online op www.tv-vrouw.nl

Beeld bron: RTL

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Ware Jacob te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » aankondiging De Ware Jacob