De Ware Jacob: Chef-kok Mariana vist lijken uit het tuinhuisje

De Ware Jacob

Niet echt hoor, het waren maar langwerpige verstofte witte zakken, zonder stoffelijk overschot. Pfff, maar wat een eerste aflevering van De Ware Jacob. Ik moet flink bijkomen. Naderhand voelt het alsof ik zojuist een ritje in de Python achter de rug heb, waarbij de karretjes op hol geslagen waren en ik een tijdje op de kop heb gehangen in de looping. Ik zal een poging doen het je na te vertellen.

Some dead body

Allereerst zien we Jacob de lakens uitdelen. Terwijl hij met zijn nieuwe vlam Carla downtown aan de Portugese koffie zit, laat hij zijn Roemeense chef-kok Mariana urenlang in zijn rommelachtertuin ploeteren. Het tuintje moet ooit in een minigolfbaan veranderen, maar momenteel zien alleen de meest fantasierijke breinen dat.

Als Mariana wat onschuldige witte zakken uit het plaatselijke tuinhuisje versleept, merkt ze iets verrassends op; “Maybe some dead body. Maybe an ex from Jacob.” Hopelijk heeft Mariana geen zesde zintuig, maar gewoon een goed gevoel voor humor.

B&B nu wél vol liefde?

Ja, ik weet dat je de vorige alinea uit ongeloof hebt herlezen, maar er staat toch echt ‘nieuwe vlam’. Na het volgen van Jacob in B&B Vol Liefde wist de Limburgse Carla niet hoe snel ze in het vliegtuig moest stappen om de ware Jacob te ontmoeten. Zij zag op de buis namelijk iets wat Anita, Jennie, Monica en Sigrun in levenden lijve niet zagen: een charmante man.

Op het eerste gezicht lijkt er een duidelijke klik tussen Jacob en Carla en op het tweede gezicht ook. Ruim een halfjaar vertoeft Carla al in Jacobs Casa do Monte. De relatie is van het type ups en downs, maar dat lijkt Carla voor lief te nemen. Bíjna zegt ze voor de camera dat ze van Jacob houdt, terwijl Jacob liever spreekt van friends with benefits.

In het holst van de nacht ‘tippelt’ Carla naar eigen zeggen geregeld naar Jacobs vertrek voor een vlug bezoekje. En ja, de twee slapen niet samen, want Carla brengt de nacht liever door met haar kreupele hond. Ik probeer de vergelijking maar niet te maken.

Geen katten, geen Jacob

Naast een hond leeft er ook een kattenkolonie in en rondom Jacobs B&B. Zeven huiskatten, twee à drie tuinkatten en twee ‘bezoekers’, om precies te zijn. We ontdekken dat de katten Jacobs steun en toeverlaat zijn; ”Mijn katten geven me ontzettend veel rust. Ik word warm vanbinnen als ik ze tegen elkaar aan zie liggen.”

Ten slotte eindigt het daverende openingsstuk van De Ware Jacob met een cliffhanger: katje Lucky is zoek. Het blijkt een jong katje dat niet met het verkeer overweg kan. Reden genoeg om het luchtalarm te activeren, dus. Als The Lion King snelt Jacob naar het balkon en met een monotone pauze op de u-klank brult hij;“Luuuuuuuuucky!” Waarschijnlijk is zijn kreet zelfs in noordoost-Portugal nog te horen, maar volgens criticus Mariana is het niet genoeg. “Your voice is too high”, aldus de Roemeense.

Ga ik afreizen naar Jacobs B&B?

Of het katje ooit nog terechtkomt, dat zien we volgende week vrijdag. Ondanks dit regelrechte drama heb ik me kostelijk vermaakt met de Portugese totaalchaos. Het is me werkelijk een raadsel hoe je in zo’n wanorde een B&B met twaalf slaapkamers en zestien badkamers runt. Hoewel ik al een tijdje met het idee speel om me als hulpje aan te bieden voor Jacobs B&B, twijfel ik nu of ik het daar überhaupt een week uithoud.

Wat mij wel bemoedigt, is dat Jacob duidelijk meer in zijn element is dan in zijn eerste B&B-avontuur. Waar het in B&B Vol Liefde ‘tegen de wind in pissen’ was, pist hij nu met de wind mee. Jacob oogt minder onzeker, meer vastberaden en nog altijd even prettig gestoord. Zien we nu eindelijk de ware Jacob? Het zal me een zorg zijn, eerlijk gezegd. Ik ben allang blij, want plots is de entree voor de Python in prijs verlaagd.

Beeld bron: Still Videoland

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Ware Jacob te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » aflevering 1 De Ware Jacob