De Ware Jacob: Exit Carla en welcome home Tania

De Ware Jacob

Nee, onze Ware Jacob laat er geen gras over groeien. Zodra hij beseft dat Carla voor hem niets meer is dan een uitgemolken koe, regelt hij verse melk. Carla out, Tania in.

Voor het oog van de draaiende camera valt het doek. Het is uit tussen Carla en Jacob. Carla begint vastberaden haar spullen te pakken, Jacob blijft ogenschijnlijk gedesillusioneerd achter. ‘Het lijkt alsof er een ijsdeken over mij heen gekomen is’, zegt hij terwijl hij plaatsneemt in een zonovergoten tuinstoeltje.

Ik weet niet of we de gevoelsuitingen van Jacob nog serieus moeten nemen. Met een zogenaamde ijsdeken over zich heen, neemt hij plaats tijdens een luxe afscheidsdiner met zijn harem. Hij gaat een nieuw katje uitzoeken in het asiel en dreunt hij in de auto, onder het genot van twee cheeseburgers, mee met de deuntjes van ABBA en Queen. Ach en wee, onze gevoelige dierenvriend.

De Ware Jacob wil zijn verliezen compenseren

Toch lijkt het verlies van Carla diep binnenin Jacob iets te raken. Zijn katje Lucky is al dagenlang vermist, maar juist nu gaat hij naar vervanging op zoek. In het asiel valt hij voor een grijzig katje genaamd ‘Egypt’, dat ongetwijfeld zijn verlangen naar de onbereikbare charmes van ene Cleopatra aanwakkert. Vanzelfsprekend bingo. Dus al snel zit het katje bevend achter de tralies van de kattenbak op de bijrijdersstoel, op weg naar een midlifecrisis.

Maar het katje is niet genoeg om uitgestrekte leegte van Jacob op te vullen. Met het vertrek van Carla verliest hij vooral haar poetskwaliteiten en dus pikt hij als de wiedeweerga zijn oude poetshulp Tania op bij een verlaten busstation. Met duivelse oogjes zegt hij tegen Tania: ‘I need you.’

Harem vertrekt

Tijdens een Portugese lunch sluit Jacob de enerverende tijd met zijn harem af. Wat hebben ze toch een groot leed samen overwonnen. Het hoogblonde trio ziet er lichtjes opgelucht uit. Terwijl hij nog één keer avances maakt, verpulvert Jennifer zijn laatste restjes hoop: ‘Jacob, ik zie jou meer als Vader Jacob, zeg maar.’

Met een steen in zijn maag, kust Jacob de vrouwen één voor één gedag. Thuis voert Carla een laatste functioneringsgesprek met haremleider Mariana. ‘Jacob vindt dat ik weg moet’, laat Carla de leider met waterige oogjes weten. Inmiddels lijkt Carla zelf ook de kunst van het omdraaien te beheersen. Eerder leek zíj degene die haar eigen vertrek forceerde, niet Jacob.

Plots prijs ik mijzelf gelukkig, want ik kom erachter dat het ‘vrouwencircus’ van Jacob écht een harem is. Mariana, snapt niet waarom Carla moet vertrekken: ‘But before the dinner you looked very sexy.’ Carla: ‘Yes, I put the clothes on for Jacob to please him.’ Lezers, ik vertel jullie heus geen gekke dingen!

Carla doorziet de Ware Jacob

Als Jacob samen met zijn kersverse aanwinst Tania arriveert bij de villa, opent hij, galant als hij is, de deur voor haar en fluistert: ‘Welcome home, Tania.’ Ineens vraag ik me af of Tania ooit nog het daglicht zal zien.

Terwijl Mariana het sappige mokkel keurt, stuit Jacob plots op zijn persona non grata. Tot zijn ontsteltenis dwarrelt Carla nog steeds rond in Casa do Monte. Als een boze klopgeest vergezeld door haar stervende hond. Wanneer Carla haar plaatsvervanger Tania ziet binnen schuifelen, valt voor Carla ineens alles op z’n plek. Al die maanden heeft Jacob haar niet gezien als partner, maar als poetsvrouw. Nu de poets vertrekt, heeft hij een nieuwe nodig.

Lieve Carla,

Had je dat nu niet eerder kunnen zien? Weet je nog, die keer toen Jennifer arriveerde, toen Jacob onder het genot van een glas wijn met háár zat te keuvelen aan de bar en jij op je blote knieën de kamers zat te schrobben? Nou ja, in ieder geval ben ik blij voor je dat je het nu helder ziet. Ik hoop dat je terugreis naar het Limburgse voorspoedig verloopt. Kun je Tania niet zachtjes nog wat influisteren?

Beeld bron: Still Tv Videoland

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Ware Jacob te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » aflevering 4 De Ware Jacob