De Ware Jacob: Jaren 80 hoogtepunt met horrorclown

De Ware Jacob

Zorgvuldig pakt mama Lammy alle attributen bij elkaar. Eerst een paarse latex broek, daarna het neonkleurige pak, dan de roze pruik en als afsluiter een groene glitterhoed. Haar lijkbleke gezicht begint zich af te tekenen, alleen haar ogen verraden nog enig spoor van leven. Van een onschuldig vrouw is de moeder van Jacob de Vries getransformeerd in een moordlustige horrorclown. En toen moest het feest nog beginnen.

Mortuaria bezichtigen

Op zich hadden we deze sinistere metamorfose al kunnen voorzien. Eerder nam Jacob mama Lammy mee naar de bezichtiging van een hagelwitte miljoenenvilla. Tweemaal liet de dood daar een voorteken zien, tweemaal vond Jacob een levenloos vogeltje op het terrein, tweemaal gniffelde mama Lammy heimelijk in haar ijzige handpalmen. Ze neemt de vogellijkjes onder haar hoede, legt ze gerangschikt bij de deurpost neer en roept op heugelijke toon uit: ‘Rest in peace!’ Alsof de dood een feestje is.

Vervolgens geeft mama haar visie op de villa. Volgens haar is het huis een mortuarium, het zwembad de plaats waar de lijken ondergedompeld worden en het keukenblok waar ze gebalsemd worden. De ijskast is ‘het lijkenhuisje’ waarin de lijken worden gekoeld. Dan opent mama de deuren van het lijkenhuisje en vertelt ons: ‘Dit is voor de onderdelen.’

Delirium

Is mama Lammy een zombie of heeft ze een delirium opgelopen? Ik geef het laatste het meeste kans, want de hoeveelheid ballonnen die mama op bevel van Jacob de Vries moest opblazen, moet haast wel zijn weerslag hebben op een 84-jarige.

De ballonnen zijn bedoeld voor het jaren 80-feest dat Jacob organiseert ter ere van zijn gloednieuwe race-golfbaan. Die golfbaan is uiteraard maar een uithangbord, in werkelijkheid is het feest bedoeld om vrouwelijk vlees te keuren. Jacob selecteert zijn gasten zorgvuldig op basis van het aantal beschikbare vrijgezelle dames dat wordt meegebracht. Degene met +3 staat bovenaan de lijst.

Mariana draagt Playboy bikini in De Ware Jacob

Hoewel Mariana jaren 80 muziek naar eigen zeggen haat, werkt ze vrolijk mee aan de voorbereidingen van het feestje. Als ze in een ultrakort groen glitterpakje bij het aanrecht staat, positioneert Jacob zich ineens opvallend dicht tegen haar aan. Even later in de aflevering van De Ware Jacob hult Mariana zich in een zwart-witte bikini met de levensgrote letters ‘PLAYBOY’ op de boezem. Jacob is er als de kippen bij om huisfotograafje te spelen. De kiekjes belanden in een speciaal privémapje.

Kitty de Uitverkorene bekijkt het schouwspel van een afstandje. Haar jaloerse blik verraadt haar groeiende gevoelens voor De Ware Jacob. Gelukkig staat Jacob’s grote knalfuif vanavond op de planning, waar Kitty haar ronde vormen tot maximale expressie zal moeten brengen om een verblijf in het ‘cactusparadijs’ veilig te stellen.

De Ware Jacob

En dan is het tijd voor het eindfeest. De ene na de andere gast druppelt binnen, voor iedere man zeven vrouwen. Jacob laat zijn ware aard nog één keer zien, breed lachend tussen het vrouwelijk schoon. In het warme bad vol verse dames smelt zijn aandacht voor Kitty als sneeuw voor de zon. Eén keertje samen proosten à la, maar dan direct de blik afwenden. ‘Goretti, wil je mijn nieuwe appartement zien?’

Op de race-golfbaan houdt Jacob een speech. De poortjes waar de golfballetjes doorheen moeten rollen ontbreken nog. Jacob heeft een oplossing: ‘Waarschijnlijk koop ik beeldjes van blote vrouwen.’ Het publiek joelt: ‘Of course!’ Daarmee lijkt de zoektocht naar De Ware Jacob definitief voltooid.

De onderdelen

We zien beelden van uitgelaten gasten, het feestje lijkt geslaagd. Alcohol maakt de schichten van de horrorclown onzichtbaar. Niemand valt ze op, niemand weet wat er staat te gebeuren.

‘Het leven is toch wel mooi’, concludeert Jacob zwierig. ‘Ik kwam hier voor vakantie, en toen was Jacob daar’, zwijmelt Kitty. ‘Hij zette mijn leven op z’n kop.’

Vanaf het balkon kijkt de horrorclown schichtig toe en af en toe wuift ze naar de feestende menigte. Binnen opent ze de deur van de ijskast. ‘Dit is voor de onderdelen’, lispelt ze.

Beeld bron: Still Videoland

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Ware Jacob te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

De Ware Jacob is te zien op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 7 De Ware Jacob