De Verraders: Sylvia keert terug en neemt wraak!

DE VERRADERS

Het was ze bijna gelukt, de verraders, om weer een getrouwe naar de ‘Slachtbank der Onschuldigen’ te laten verbannen door de deelnemers. Er werd werkelijk alles uit de kast gehaald om Toine verdacht te maken. De verraders gingen daarbij ver…heel erg ver…

Waar verrader Jamie vooral gebruik maakte van creatieve manipulatie technieken, koos verrader Stefano voor ‘hardcore’ manipulatie en gooide zowel zijn familie, als zijn carrière in handen van de duivel.

Ik zweer..

Met een stalen gezicht zei hij “Ik zweer op alles wat me lief is, op m’n moeder, op m’n vader, op m’n geliefde, op m’n broeders en zusters, op m’n vrienden, geluk en m’n succes… Ik ben geen verrader. Ik ben een getrouwe.”

Potverdikke het zal je zoon maar zijn, die zomaar even op jouw leven zweert. Die arme vrouw heeft de ‘woelige barensweeën’ doorstaan om dat jong het leven te schenken, om vervolgens door haar bloedeigen zoon geofferd te worden tijdens een spelprogramma ‘De Verraders’. Stefaantje heeft écht wat aan mama uit te leggen als hij thuiskomt! 

Puber

Ik vraag me ineens af hoe het leven voor zijn familie moet zijn geweest toen Stefano nog een puisterige naar zweet riekende tiener was? Plotseling voelen mijn eigen puberstreken een stuk minder erg en komt het besef dat Stefano het ideale middel is om mijn eigen terror gedrag uit de puistentijd te bagatelliseren als mijn, inmiddels bejaarde, ouders er weer eens over beginnen. 

Een andere tactiek

Verrader Jamie laat ons zien dat muzikanten bijzonder creatieve en vindingrijke mensen zijn. In tegenstelling tot de ??? speech van Stefano, kiest Jamie ervoor om de getrouwen op een geheel andere manier te manipuleren.

De goedlachse drummert van Direct weet direct de aandacht te trekken door zijn uitspraak “Je moet een verrader zijn of je bent een Harrie door de Warrie.” Het moge duidelijk zijn dat de benaming ‘Harrie door de Warrie’ maar voor één deelnemer kan gelden….Toine!

De ronde tafel

Stefano en Jamie hebben tijdens de ronde tafel ceremonie een prachtig pleidooi neergezet, maar het blijkt niet voldoende om hun vriendin en medeverrader Ortál te redden van de gevreesde verbanning. 

De getrouwen onder de deelnemers zijn door het dolle heen dat het ze eindelijk in aflevering 7 van De Verraders is gelukt om een verrader terecht te stellen op het tribunaal. Uiteraard juichen onze ‘Mindfuck Masters’ enthousiast met de getrouwen mee. Er wordt geknuffeld tussen moordenaars en hun aanstaande slachtoffers. Wat moet het voor degene die vannacht vermoord wordt een hard gelach zijn, dat hij of zij enkele uren eerder nog innig omarmd met zijn moordenaar stond te knuffelen.

Lesje leren

Ik wens het toekomstige lijk de kans om de verraders een lesje te leren vanuit het hiernamaals om de overige deelnemers die vermoord zijn te wreken. “De toekomstige wattes om de wattes?” roepen nu waarschijnlijk een paar dozijn lezers richting het apparaat waarop ze deze column trouw elke week lezen. Dat het lijk de kans krijgt om de verraders een lesje te leren.

Hoe waanzinnig lekker zou het zijn als je de kans krijgt om net als Sylvia, de verraders de ‘pestpokken stuipen’ op het lijf je jagen tijdens een zilverstaven missie. Denk even terug aan de missie die we in de aflevering gezien hebben.

Weet je nog?

Stefano en Jamie in het pikkedonker vastgebonden aan een stoel, terwijl het moordenaarsbloed paniekerig door hun aders heen gierde en de hartslag voelbaar was in elke vezel van hun bibberende lichamen. Hoe fucking fijn is het op zo’n moment om Sylvia te zijn en je moordenaar te doen broekplassen van angst!

Niet dat ik het ambieer om Sylvia in het dagelijks leven te zijn, dat nou ook weer niet. Ik bedoel, hoe moet je ooit je tanden in een kleffe hamburger van de goudgele M zetten als die reusachtige opgepompte lippen je in de weg zitten. Dan scheur je toch meteen uit je fillers! En we weten allemaal maar al te goed hoe ellendig de helse pijn van een klein barstje in je lip al kan zijn. Dan heb ik toch liever mijn eigen verlepte kop zonder diva lippen.

Zoete wraak

Ter ere van het nu nog levende aanstaande slachtoffer van de verraders, wil ik jullie vragen om mee te duimen dat de dame of heer in kwestie de gelegenheid krijgt om zoete wraak te nemen door zijn of haar beul de stuipen op het lijf te jagen namens alle dooie deelnemers. Dat hebben de dode getrouwen wel verdiend na alle mindgames.

Tweestrijd

Verraderlijk genie Ortál is al door de mand gevallen en het zal enorm spannend worden of Stefano en Jamie volgen. Als kijker zit ik in tweestrijd, want gun ik de verraders nog steeds de overwinning of krijg ik nu toch een piepklein beetje medelijden met de getrouwen? 

Beeld bron: Still Tv RTL / De Verraders / seizoen 2

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 7 seizoen 2 De Verraders