De Verraders: Kinderdroom mondt uit in nachtmerrie!

De Verraders

Verrader Stefano voelde zich niet meer veilig bij getrouwe Carolina. Uit alle deelnemers van De Verraders is zij de slimste. Ze kijkt recht door hem heen en is als gevolg daarvan in de nacht een kopje kleiner gemaakt. Carolina had het al zien aankomen en heeft nog een laatste boodschap voor de verraders, “Ik hoop dat ze jullie stuk voor stuk afmaken!”

De wens van Caroline lijkt voorlopig nog niet uit te komen. De verraders worden met de dag sterker en genieten met volle teugen van de mindgames die ze op de getrouwen loslaten. Verrader Jamie zegt stoer “Ik heb bloed aan m’n handen, maar het voelt zo goed.” Ortál geniet in stilte en ook Stefano kan geen genoeg krijgen van het bespelen van de groep kandidaten.

Er is geen enkele getrouwe die door heeft wie de nachtelijke moordenaars zijn, al komt Frank Evenblij wel gevaarlijk dichtbij. Ortál vertelde tijdens het ontbijt net iets te enthousiast dat zij heerlijk geslapen had en liet trots het schild uit de wapenkamer zien, dat haar die nacht had beschermd. Voor Frank Evenblij een reden om Ortál eens extra goed in de gaten te houden de komende tijd.

Missie van Tijl

Uiteraard komt Tijl de ontbijtzaal binnen, zodra de laatste broodkruimels in de hongerige magen van onze BN’ers beland zijn. Waar Tijl is, is een missie en dit keer zal de missie plaatsvinden in België. Voordat het zover is zal één kandidaat buitenspel moeten worden gezet. Tante Ireen biedt zich aan als vrijwilliger. 

Voordat de groep vertrekt neemt Irene nog snel even Sylvia, Frank E. en Stefano apart. “Ik ben er niet bij straks, maar als het hele zootje ineens op mij gaat laat je dan niet meeslepen” drukt ze haar matties nog even op het hart. Blijkbaar krijgt onze ‘konkelkoningin’ het toch een klein beetje benauwd bij de gedachte dat er achter haar rug om gekonkeld kan worden.

Buggy race

De missie is spectaculair. De deelnemers van De Verraders gaan in teams van twee buggy racen en tegelijkertijd met een paintballgeweer proberen hun medekandidaten neer te schieten. Niet letterlijk, dat is dan wel weer jammer, er wordt geschoten op foto’s van medekandidaten. Gehuld in kleurrijke overalls klimmen de getrouwen en verraders in de buggy’s.

Voor Esmee een ware kinderdroom die uitkomt. Ze heeft altijd al autocoureur willen zijn. Wat Esmee niet weet is dat die droom wel eens als een nachtmerrie kan uitpakken voor haar. Samen met Dionne gaat ze als roze team op pad. Al gauw blijkt Esmee niet in de wieg gelegd als coureur. Al vrij snel rijdt ze de buggy te pletter tegen een houten afzetting. Arme Dionne schrikt zich lam en Esmee stamelt “O sorry meis, sorry, sorry, sorry.”

Alsof het allemaal nog niet spannend genoeg is, schampt team blauw ook nog eens tegen de hoek van hun buggy. De blauwe rijders, Verraders deelnemers Sylvia en Jamie, zijn niet erg onder de indruk van het tikkie tegen de buggy van het roze team. Sylvia zegt lachend tegen bestuurder Jamie “Oh haar been zat vast waar je tegen aan reed hahahaha.”

Buggy stress

Het rode team, Stefano en Frank E., ontsnapt ternauwernood aan een klein ongelukje met een ravijn. Helaas wist Frank niet dat racemuis Stefano geen rijbewijs heeft. Het duurde echter niet lang tot hij ontdekte dat Stefano totaal niet kan rijden. Besloten wordt dat het beter is als Frank de bestuurdersplaats overneemt van Stefano.

Ook bij het gele team gaat het rijden niet helemaal van een leien dakje. Ortál en Robbie rijden de buggy klem. “O fuckeroni” vloekt Ortál vanachter het stuur. Gelukkig zijn er nog een aantal deelnemers van De Verraders die hun buggy wel de baas kunnen. Toine en Steven van het groene team en Babette en Lange Frank van het rode team, brengen het er goed vanaf.

Gespannen ontspanning

Irene wordt intussen in de bibliotheek van het kasteel bepoteld door een masseuse en heeft niets in de gaten van de capriolen die haar medekandidaten moeten doorstaan op de racebaan. Ondanks de heerlijke massage kan ze zich toch niet echt ontspannen. Irene maakt zich druk om Jamie, die vindt haar namelijk heel verdacht en heeft nu alle ruimte om iedereen tegen haar op te stoken. Zoals de waard is vertrouwt zij haar gasten?

Zilver

Aan het einde van de buggy missie blijken veel kandidaten het slachtoffer geworden van de rondvliegende verfkogels. Nou ja hun foto’s dan. Behalve bij Steven, want die heeft letterlijk gele verfspetters op zijn gezicht gekregen. De foto van Frank Evenblij is in koelen bloede geliquideerd door Lange Frank. Een rode kogel dwars door zijn voorhoofd getorpedeerd. De foto’s van Sylvia, Ortál en Robbie zijn vogelvrij. Als beloning mogen zij een bezoek brengen aan de wapenkamer. Zilver is er deze missie helaas niet verdiend, doordat de tijdslimiet van tien minuten bij verre na niet gehaald is.

Na de missie is het natuurlijk tijd voor een ouderwets potje gekonkel en bondjes smeden. De wildste theorieën doen de ronde en iedereen probeert zieltjes te winnen om zichzelf veilig te stellen. Dit keer is het niet zo klip en klaar wie de pisang gaat worden voor offering aan de ronde tafel. De meningen zijn verdeeld en het lijkt nog spannender te worden dan voorgaande ‘tafel bijeenkomsten’.

De ronde tafel

Dat het reuze spannend wordt aan de ronde tafel ceremonie blijkt wel als Sylvia verschijnt zonder haar dramatische zwarte leren handschoenen. Als diva Syl zonder handschoenen verschijnt dan moet je echt oppassen geblazen. De nagels zijn gescherpt en hongerig naar bloed.

Stefano steekt als eerste van wal en richt zijn peilen op Frank Evenblij. Alsof Frank E. nog niet genoeg geleden heeft toen er een kogel dwars door zijn zaagsel gejast werd tijdens het paintballen. Misschien dat Stefano bij nader inzien medelijden met hem kreeg, want uiteindelijk besluit hij toch op Robbie te stemmen. Blijkbaar is Frank een populaire naam onder de verraders, want Jamie zet Lange Frank op het schavot. Esmee, Robbie en Irene zijn ervan overtuigd dat Toine de verrader is. Babette stemt natuurlijk op haar achilleshiel Irene.

Onderspit

Robbie delft het onderspit en moet het spel verlaten. De schok is groot als blijkt dat de groep wederom een getrouwe heeft weggestuurd. Naast wat “ooooh’s en aaaah’s” zijn er zoals altijd kandidaten die roepen “Ik wist het wel!” Tja makkelijk praten achteraf, maar daar heeft Robbie natuurlijk niks meer aan.

De verraders dansen in een euforische overwinningsroes door het torenkamertje terwijl de deelnemers die getrouwe zijn treuren in het kasteel. Spelleider Tijl spreekt de kijker toe en zegt zorgelijk “Als dit zo doorgaat, komen er straks misschien wel drie verraders in de finale.” Daar zou Tijl best eens gelijk in kunnen krijgen…

Beeld bron: Still Tv / RTL4 / De Verraders / seizoen 2

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 4 seizoen 2 De Verraders