De Tv Kijker van het Jaar: Tijl Beckand worstelt met autocue

De Tv Kijker van het Jaar

Bij Tv-Vrouw doen wij nauwelijks aan redactievergaderingen. Of voortdurend, het is maar net hoe je het bekijkt. De hele dag door appen we over en weer. De hoofdredacteur gooit er geregeld nieuwe programma’s tegenaan waarvan ze denkt dat die de moeite waard zijn. Met de nadruk op DENKT. Daarna begint het gekissebis. Doe jij Oogappels, dan pak ik Isola di Beau wel. Nee niet weer een woonprogramma hoor, ik doe dan liever Het Perfecte Plaatje. We komen er onderling altijd wel uit, maar je moet dus wel op blijven letten! Dat deed ik dus even niet en liet me onwetend De Tv Kijker van het Jaar 2022 in mijn mik splitsen. Hoe dom kun je zijn…

Los in het netje

Honderd kandidaten nemen het in verschillende rondes tegen elkaar op en strijden om de titel ‘De Tv Kijker van het Jaar’. De twee beste overgebleven spelers nemen het tegen elkaar op in de finale. De kandidaten zijn het type mensen dat bij thuiskomst meteen de tv aanzet en het kijkkastje pas weer uit doet als ze naar hun nest gaan. Nu heb ik helemaal niks tegen onderuitgezakt op de bank hangen, liefst met de tetten los in het netje, maar gemiddeld zo’n zes uur alles wat langskomt aanschouwen gaat mij net een stapje te ver. 

Lama joh

De presentatie van De Tv Kijker van het Jaar is in handen van Tijl Beckand, who else? Ruben Nicolai had waarschijnlijk wat anders te doen. Ja inderdaad, ik ben een tikkie Tijl en Ruben moe. ‘Lama’ wat mij betreft. Ruben schreeuwt complete shows aan elkaar en Tijl worstelt graag met de autocue. Werkelijk geen vraag stelt Beckand zonder te uhhh’en of zich te verspreken. 

Zelf heb ik nooit iets van een autocue op hoeven te lezen, maar meer dan oplezen is het toch niet? Luuk Ikink als presentator en Tijl Beckand als side-kick had waarschijnlijk al een heel ander verhaal geweest.

Chique ten onder

Na verschillende rondes waarbij de kandidaten onder andere tv-fragmenten moeten aanvullen, begintunes van programma’s moeten raden en meer van dat soort ongein, staat ene Harry lange tijd bovenaan de ranking. Harry had waarschijnlijk al zo’n voorgevoel dat hij ver zou komen, want hij heeft letterlijk alles uit de kast getrokken om tiptop voor de dag te komen. 

Haartjes gestyled en een hysterisch glitter colbert dat niet zou misstaan bij de Toppers. Harry zijn look ten spijt krijgt hij een enorme black-out en het lukt hem niet op de antwoorden te komen. Vergelijkbaar met Tijl die het niet lukt op de vragen te komen. Ach Harry, beter beeldig ten onder gaan, dan als een grijze mus winnen. 

Nog een heel jaar

De Finale van De Tv kijker van het Jaar is tussen Marloes en Jeanine. Ik zit op het puntje van mijn stoel. Sorry, nu lieg ik. De beide finalisten, die uiteraard al nerveus zijn raken, nog meer van slag door de lousy vraagstelling van presentator Tijl Beckand. Uiteindelijk is het finaliste Marloes die zich’ De Tv Kijker van het Jaar’ mag noemen. Of je daar nu per se trots op moet zijn laten we maar even in het midden.

De vuurkanonnen die voor Marloes op het podium ontstoken worden, zijn het hoogtepunt van de show. Laat ik dit artikel positief afsluiten; het duurt weer 365 dagen tot de volgende aflevering van De Tv Kijker van het Jaar en met die fijne wetenschap ga ik mijn tetten losgooien en onderuitgezakt op de bank hangen!

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Tv Kijker van het Jaar te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je De TV Kijker van het Jaar 2022 met Tijl Beckand gemist en wil je weten wie van de kandidaten gewonnen heeft? Kijk De TV Kijker van het jaar 2022 dan terug op NLZiet of op Videoland.

Beeld bron: Still RTL 4 / De Tv Kijker van het Jaar 2022

Home » Televisie » De Tv Kijker van het Jaar 2022