De Slimste Mens kandidaat genadeloos op de hak genomen door Maarten van Rossem

Cabaretier Stefan Hendrikx maakte zijn opwachting in aflevering 10 van De Slimste Mens om de strijd aan te gaan met chef Volkskrant Magazine Aimée Kiene en De Kleine Komedie directeur Jörgen Tjon A Fong. Wist Stefan op te boksen tegen de twee slimme snelheidsduivels? 

Jörgen, Aimée en Stefan nemen het tegen elkaar op in De Slimste Mens

Jörgen Tjon A Fong kan rustig sterven, zijn doel is bereikt. Drie afleveringen mee mogen doen aan De Slimste Mens 2023 zou voor De Kleine Komedie directeur al bevredigend genoeg zijn. Dat hij door is naar de uitzending van aanstaande maandag betekent dus min of meer dat er toch mannen bestaan die een meervoudig orgasme kunnen bereiken. Niet helemaal eerlijk in mijn optiek, want de heren hebben het staand plassen ooit al toebedeeld gekregen. Maar goed, ik ga er niet flauw over doen. Tot maandag Tjon. 

Aangezien ik nu toch al weggeef wie er door is, kan ik er net zo goed gelijk wel ingooien dat Aimée Kiene de slimste mens van de dag wist te worden. Ze was nog niet helemaal op haar gemak, maar oogde al iets relaxter als gisteren en harkte vlot punten binnen. Met drie broers die beweren slimmer te zijn dan hun zus gun ik dat haar van harte. Pak aan, zelfingenomen broeder etters. 

Tja… dan blijft er nog maar eentje over die zijn debuut bij De Slimste Mens tevens kan wegstrepen als een ‘once in a lifetime’ ervaring: cabaretier Stefan Hendrikx. Ik ken de beste man niet en vel derhalve geen oordeel over zijn theatershow, maar ik heb wel ruim 40 minuten naar hem gekeken tijdens aflevering 10 en vond hem allesbehalve grappig. En dan druk ik mij nog zeer mild uit.

Maarten van Rossem met vlag en wimpel de slimmerik van de dag

Een cabaretier is iemand die met een zelfgeschreven theaterprogramma mensen aan het lachen probeert te krijgen. Ik hoop van ganser harte dat het cabaretier Stefan Hendrikx in het theater wel lukt, want zijn grappen bij De Slimste Mens lieten mijn mondhoeken nog geen millimeter bewegen. De debutant vertelde dat hij zich afvroeg of de slimste chatbot ter wereld wellicht grappiger zou zijn dan hij. De opluchting bij Stefan was dan ook groot toen er een flauw mopje op zijn scherm verscheen. 

Als de lolbroek vervolgens een grap over ouderdom maakt die voor mij persoonlijk van hetzelfde niveau is als die van de chatbot, weet ik dat ik geen kaartje voor zijn shows hoef te bemachtigen. Stefan: ‘Ik vond laatst mijn eerste grijze haar op mijn zak. ‘Wat gek is, want ik ben geen oude lul maar ik heb er blijkbaar wel een.’ Nou, hilarisch jongen, wat een dijenkletser. 

Maarten van Rossem deelde later indirect een vreselijke sneer uit naar Stefan Hendrikx in De Slimste Mens. In een gesprekje over een clown zegt de grumpy van Rossem: ‘Als mensen welbewust leuk gaan doen, maar daarvoor helemaal het talent niet hebben is het echt een van de aller-aller ergste dingen die er zijn!’ Hij refereert daarbij voor de sier nog even naar de Lama’s, maar ik kom niet uit een paasei hè. Mooi verpakt hoor Maarten van Rossem, voor mij ben jij vandaag de slimste mens van de dag. 

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de strijd tussen de kandidaten op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 22 van De Slimste Mens elke werkdag om 20:30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLZiet en NPO Start zijn de afleveringen terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1

Home » Televisie » aflevering 10 seizoen 22 De Slimste Mens 2023