Kleine Komedie directeur maakt einde aan theekransje bij De Slimste Mens 

Politiek duider Elodie Verweij en musicalactrice Nandi van Beurden worden in aflevering 8 van De Slimste Mens 2023 op het podium vergezeld door de directeur van de Kleine Komedie, Jörgen Tjon A Fong. Het theekransje van de afgelopen dagen is hiermee van de baan.

Uitdager Jörgen Tjon A Fong verstoort de vrouwelijke dynamiek in De Slimste Mens

Ik ben blij dat er na dagen enkel vrouwelijk schoon weer een man op het podium is aangeschoven. Het hele ‘damesgebeuren’ ging mij net iets te veel lijken op een verjaardagsfeestje waarbij de mannen bij de mannen zitten en de vrouwen bij de vrouwen. Wat mij betreft het recept voor een dodelijk saaie avond, maar ik ben dan ook van het soort dat haar eigen soort best complex vindt. De mannenpraat overgoten met bravoure ligt mij toch iets beter dan het geteutemeleut over hoe fijn zo’n menstruatieslip nu eigenlijk is. Who cares? Trek die slip over je kop en laat mij met rust. 

Jörgen Tjon A Fong, de directeur van theater De Kleine Komedie in Amsterdam, heeft er zin in en zijn hele houding inclusief gezichtsuitdrukking straalt uit dat hij lang heeft uitgekeken naar zijn deelname aan De Slimste Mens 2023. De beste man ziet eruit om door een ringetje te halen. Goed geklede kerels die ook nog iets te melden hebben staan al 1-0 voor bij mij. De belangrijkste reden dat ik onmiddellijk gecharmeerd ben van Jörgen Tjon A Fong is echter vanwege zijn opmerking richting De Slimste Mens kandidate Nandi van Beurden: ‘Je zit hier nu al vijf afleveringen, mooi geweest toch?’ 

Het einde van de quiz carrière voor afvaller Elodie Verweij

Politiek duider Elodie Verweij bakt er geen moer van in aflevering 8 van De Slimste Mens en wordt dan ook geheel terecht naar huis gestuurd door Missy Maniertjes Nandi van Beurden. Als ik eerlijk ben dan had ik van een journalist wel iets meer kennis verwacht. Verweij praat graag over zichzelf, maar verder dan wat koddige anekdotes over tuffen op autoramen en aangereden zijn door een dronken Pool komt het niet bij Elodoei. Uiteraard is mijn euforie over haar nederlaag snel terug op het nulpunt als ik me realiseer dat ik mij nóg een aflevering moet irriteren aan musicalster Nandi van Beurden, waardoor het programma een beetje op De Slimste Mens de Musical gaat lijken. 

De directeur van de Kleine Komedie lijkt de antwoorden van een autocue af te lezen. Jörgen Tjon A Fong is zelf erg content met zijn prestaties en glimt bij ieder goed antwoord van oor tot oor waarbij hij schalks opzij kijkt naar zijn medekandidaten van De Slimste Mens 2023. Het is bijna alsof hij wil zeggen: ‘Kijk meiden, zo doe je dat!’ Hmm… zelfverzekerd zijn is prima, maar geil van jezelf worden vind ik dan wel weer een beetje creepy. Ik zal Jörgen Tjon A Fong niet gelijk afserveren, want vergeleken bij tegenspelers Nandi van Beurden en Elodie Verweij kwam hij nog goed weg met dit gedrag bij De Slimste Mens. Ik houd hem echter goed in de gaten. 

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de strijd tussen de kandidaten op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 22 van De Slimste Mens elke werkdag om 20:30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLZiet en NPO Start zijn de afleveringen terug te kijken.

Beeld bron:  Still Tv NPO 1

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 22 De Slimste Mens 2023