Waarom wij blij zijn dat Hidde de Brabander uit De Slimste Mens ligt

Femke Wiersma, beleidsmedewerker van de BoerBurgerBeweging, is de uitdager van aflevering 5 van De Slimste Mens en gaat de strijd aan met meester patissier Hidde de Brabander en musicalactrice Nandi van Beurden. 

Boer zoekt Vrouw deelnemer Femke Wiersma in De Slimste Mens

Als je tijdens deze aflevering van De Slimste Mens het gevoel hebt dat je Femke Wiersma behalve van de politieke partij BBB ergens van kent, dan kan dat kloppen. Ze heeft in het verleden meegedaan aan een wel heel bekend televisieprogramma. In 2010 deed Femke Wiersma namelijk mee aan Boer zoekt Vrouw, waarin de vonk oversloeg tussen haar en melkveehouder Gijsbert. Zes jaar later trouwde het koppel en kregen ze samen 3 kinderen. Het huwelijk bleek helaas iets minder vruchtbaar dan de geslachtsorganen en het koppel besloot dan ook om in 2019 de scheiding aan te vragen. 

Of Hidde de Brabander een relatie heeft is mij niet bekend, maar hij matched leuk met Femke Wiersma op het podium van De Slimste Mens. Aan het feit dat ‘boer’ dé rode draad lijkt te zijn in het leven van de politica valt vast wel een draai te geven. De koekenbakker kan op zaterdag boerencake bakken en op zondag kunnen ze wellicht knus samen gaan boerengolfen. Goh, zou er een heuse koppelaarster in mij schuilen of zie ik ze gewoon weer eens vliegen? 

Denkt Nandi van Beurden dat ze een hoofdrol speelt in een musical?

BBB beleidsmedewerker Femke Wiersma weet het tot slimste van de dag te schoppen en zo geschiedde het dat haar potententiele nieuwe lover, meester patissier Hidde de Brabander, het in de dagfinale van De Slimste Mens op moet nemen tegen musicalactrice Nandi van Beurden. Wat is dat toch met die actrice? Nandi pretendeert ieder antwoord te gokken, maar je ziet aan het uitgestreken bekkie dat ze de antwoorden dondersgoed weet. 

De theatrale maniertjes mag Miss Mantelpakje wat mij betreft bewaren voor de musicals waarin ze speelt. Ik wil haar geenszins de grond in boren, maar relax eens een beetje meid want het is bloedverziekend irritant. Stop heel even met je tuttige acteerwerk en roep van mijn part gewoon eens keihard K.U.T.  als je een antwoord niet weet. Laat de rol van musicalactrice in je hemelsnaam eens een uurtje los. 

Een taart van meester patissier Hidde de Brabander

Als onze taartenbakker het iets tactischer had gespeelt in de dagfinale van De Slimste Mens dan had Hidde de Brabander het wellicht kunnen winnen van Nandi van Beurden, maar zijn gedachten waren ogenschijnlijk bij BBB beleidsmederwerker Femke Wiersma óf bij het recept voor de heerlijke taart die hij voor mij gaat bakken. Ja, je leest het goed, Hidde de Brabander gaat speciaal voor mij een meesterlijk taartje bakken. Dat weet hij zelf weliswaar nog niet, maar dat is een kwestie van even een berichtje droppen in zijn Twitter inbox. De meester patissier heeft nu toch tijd genoeg.

Laten we eerlijk zijn, het is toch het minste dat hij kan doen nadat ik hem de hele week gespaard heb in mijn artikelen over het KRO-NCRV programma De Slimste Mens? Om mijn wens iets meer kracht bij te zetten, hier nog een klein afscheidsbriefje: 

Lieve Hidde de Brabander, ik ga je enorm missen bij De Slimste Mens. Behalve een hele leuke verschijning ben je ook nog eens behoorlijk slim, niet te beroerd om iets lekkers mee te nemen als je ergens op bezoek gaat en is het prettig om naar je te luisteren. Liefs Sandy. PS Ik ben gek op frambozen, marsepein en room. 

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de strijd tussen de kandidaten van de populaire kennisquiz op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 22 van De Slimste Mens elke werkdag om 20:30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLZiet en NPO Start zijn de afleveringen terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 22 De Slimste Mens 2023