Bij Artis zijn ze vast niet blij met De Slimste Mens kandidate Elodie Verweij

Cabaretière Isabelle Kafando en musicalactrice Nandi van Beurden werden in aflevering 7 van De Slimste Mens 2023 uitgedaagd door politiek duider Elodie Verweij. Laatstgenoemde begon de uitzending met een goed verhaal over het rammen van een slagboom bij Artis.

Een domme actie van De Slimste Mens kandidate Elodie Verweij

Als politiek duider Elodie Verweij ’s avonds laat klaar is om naar huis te vertrekken na een avond hard werken bij Jinek is ze behoorlijk moe. Bij Artis, waar de opnames plaatsvonden, spoedde ze zich in haar auto van het parkeerterrein af. Tenminste, dat was het plan. Compleet verrot en in de stress door de wetenschap dat de wekker al weer vroeg gaat, trapte ze in plaats van de rem het gaspedaal in terwijl ze op de slagboom afreed. Ik hoef niemand te vertellen dat dat best een rotzooi geeft. Hopelijk begint Elodie Verweij wel goed uitgerust aan aflevering 7 van het KRO-NCRV programma De Slimste Mens 2023, waar gas geven is toegestaan maar Maarten van Rossem geregeld op de rem trapt.

Maarten van Rossem laat zich uit over het leed dat betaald parkeren heet

De Slimste Mens mopperkont Maarten van Rossem hield vanavond naar aanleiding van het verhaal van Elodie Verweij een betoog over slagbomen bij parkeergelegenheden en ik was het zowaar eens een keer compleet met hem eens. En dat is vrij uniek. De ouwe zemelaar ging los op de parkeerzuilen waar je een parkeerticket uit moet trekken. 

Ik noem het moment dat ik sta te etteren bij de parkeerzuil altijd ‘het leed, dat te korte armpjes heet’, maar volgens De Slimste Mens slimmerik Maarten van Rossem heeft iedereen hetzelfde probleem. Die kutkasten staan zo lullig opgesteld naast randjes en paaltjes, waardoor je er nooit fatsoenlijk bij kan komen. Of je rijdt je velg aan gort óf je hebt een deuk in je spatbord óf je hangt als een Cirque du Soleil artiest half uit je autoraampje. Bij die laatste optie moet je nog uitkijken dat je niet als een tuimelbeker naast de zuil van de ticketautomaat op de betonnen vloer pleurt. 

Onlangs liet ik het parkeerticket op de grond vallen doordat ik er weer eens niet fatsoenlijk bij kon. Ik stapte uit en zag tot mijn grote schrik een hele stapel kaartjes op de vloer liggen. De bovenste moest ongetwijfeld die van mij zijn. Niet dus… een half uur en 17 kaartjes later had ik eindelijk het juiste ticket te pakken met inmiddels een rij toeterende automobilisten achter mij. Onnodig om uit te leggen dat het niet meer is goedgekomen de rest van de dag. 

Nandi van Beurden is De Slimste Mens van de dag

Met cabaretière Isabelle Kafando kwam het vandaag ook niet goed, want ze verloor in de dagfinale van politiek duider Elodie Verweij en moest De Slimste Mens verlaten in tegenstelling tot musicalactrice Nandi van Beurden die De Slimste van de dag werd. Die musicalmiep is verdorie net een kat, als je er niet van houdt dan komt ze uitgerekend bij jou op schoot zitten.

Het is geen onwelwillendheid hoor lieve lezers, want ik was echt bereid om de dame met haar nepzuchtjes en gemaakte lachjes een kans te geven, maar toen ze echter ‘Meine Gute’ riep was dat de welbekende druppel. Wie die uitdrukking de wereld in heeft getrapt heeft moeten ze voor straf verplicht 50 keer achter elkaar een parkeergarage in en uit laten rijden. Rijd je velgen maar aan gort en de krassen op je spatbord, dat zal je leren! Dus Nandi van Beurden, je weet wat je na de opnames van De Slimste Mens 2023 te doen staat.

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de strijd tussen de kandidaten op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 22 van De Slimste Mens elke werkdag om 20:30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLZiet en NPO Start zijn de afleveringen terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 22 De Slimste Mens 2023