De vieze knuffel van journalist en Slimste Mens uitdager Gemma Venhuizen

Uitdager en NRC wetenschapsjournalist Gemma Venhuizen heeft een flinke uitdaging voor de boeg, want Jörgen Tjon A Fong lijkt zijn stoel op het podium van De Slimste Mens 2023 voor onbepaalde tijd gereserveerd te hebben en Aimée Kiene begint onderhand verdacht veel op een ‘adrenaline junkie’ te lijken.  

Jörgen Tjon A Fong zit als lachende derde tussen dames van De Slimste Mens

Gemma Venhuizen is wetenschapsjournalist bij het NRC en dat betekent dat we vanavond een heuse kranten derby hebben bij De Slimste Mens, aangezien Aimée Kiene bij Volkskrant werkzaam is. Het zal Jörgen Tjon A Fong echter allemaal een rotzorg zijn. Hij schudt de antwoorden makkelijk uit zijn mouw en kan wederom relaxt achterover leunen terwijl de dames zich in het zweet werken om hun plekje te mogen behouden in de populaire kennisquiz.

Wetenschapsjournalist onderwerpt knuffel aan test

Tijdens aflevering 12 van De Slimste Mens deelt Gemma Venhuizen een persoonlijk verhaal over haar knuffel Japie. Het pluche beestje heeft in 37 jaar tijd nog nooit het ruime sop gezien. Dat klinkt goor, maar blijkt behoorlijk mee te vallen. Japie is namelijk in een laboratorium getest op zijn ‘goorheidsgraad’ en de bacillen en bacteriën op de knuffel waren helemaal niet zo schokkend hoog. Tja… je bent wetenschapsjournalist of je bent het niet. 

Ik kan mij herinneren dat mijn tut, een oud shirtje waar ik vroeger mee knuffelde, geregeld in de was moest van mijn moeder en ik haatte haar op de dagen dat ze mij dat flikte. Huilend zat ik voor het raampje van de wasmachine te wachten tot het spoelprogramma eindelijk was afgelopen. De zure lap die na een wasbeurt ineens naar wasverzachter rook was echt de grootste hel op aarde in mijn beleving. Ik kan me daarom best voorstellen dat Slimste Mens uitdager Gemma Venhuizen haar knuffel Japie weigert te wassen.

De tut onder mijn neus ging altijd vergezeld met een duim in mijn mond. Mijn ouders verzuchtte geregeld dat ik er mee moest stoppen, omdat ik ooit mijn bed zou delen met iemand en uiteraard zou het dan een aanfluiting zijn om met lap en duim na een passionele avond in slaap te vallen. Ik had er schijt aan en mijn ouwelui kregen gelijk. Het ging zelfs zo ver dat ik, eenmaal zelf moeder, nog steeds met een duim in mijn mond én baby op schoot zat. Iedere gek z’n gebrek toch? Dus wat dat betreft ben ik de laatste om Gemma te veroordelen.

De strijd tussen Aimée Kiene en Gemma Venhuizen in De Slimste Mens 2023

Het gebrek van chef van Volkskrant Magazine Aimée Kiene is dat ze telkens compleet in de stress schiet tijdens de dagfinale van De Slimste Mens 2023. Ze past als ze beter niet had kunnen passen en ratelt door als ze beter wél zou kunnen passen. Gelukkig laat uitdager Gemma Venhuizen onnodig veel tijd liet wegtikken met geneuzel. Hoe moeilijk is het op PAS te roepen? Aimée Kiene ontspringt wederom met veel geluk een nederlaag en mag morgen haar kunstje nog een keer komen doen bij De Slimste Mens, terwijl Gemma Venhuizen wetenschappelijk heeft bewezen dat het nalaten van passen je uiteindelijk de das om doet.

Bovenstaande alinea bevat bovenmatig veel het woord pas en passen, maar ik pas ervoor om het aan te passen en ga lekker nog even een uurtje duimen met mijn tut die onlangs nog is gewassen.

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de strijd tussen de kandidaten van de kennisquiz op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 22 van De Slimste Mens elke werkdag om 20:30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLZiet en NPO Start is de aflevering met chef Volkskrant Magazine Aimée Kiene, De Kleine Komedie directeur Jörgen Tjon A Fong en uitdager NRC wetenschapsjournalist Gemma Venhuizen terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1

Home » Televisie » aflevering 12 seizoen 22 De Slimste Mens 2023