Chef Volkskrant Magazine maakt debuut als slimste mens van de dag

Aimée Kiene, de chef van Volkskrant Magazine, heeft in aflevering 9 een stoeltje op het podium van De Slimste Mens naast musicalster Nandi Van Beurden en De Kleine Komedie directeur Jörgen Tjon A Fong. Ze heeft een sympathieke uitstraling, maar of Aimée ook slim is moet nog blijken.

Aimée Kiene bloednerveus op het podium van De Slimste Mens

Zelden heb ik een kandidaat van De Slimste Mens zo zichtbaar nerveus gezien als de chef Volkskrant Magazine Aimée Kiene. Keurig in de make up, kapsel on fleek, een tof bloedrood broekpak en een vriendelijk gezicht. Meid al weet je helemaal niks, je zat er in ieder geval beeldig bij. Al snel blijkt dat ze het helemaal niet hoeft te hebben van haar looks, want ze weet behoorlijk veel en nog belangrijker, ze geeft antwoord alsof ze de trein van 21.33 uur op spoor 7 nog moet halen. 

Philip Freriks loopt tegen preutsheid van een kandidaat aan

Een beetje braaf is uitdager Aimée Kiene wel. De chef van Volkskrant Magazine vertelt dat ze er ‘eentje’ is van een vierling. Zij en haar broers hebben, vanwege het feit dat onderdeel van een vierling zijn best bijzonder is allen een klavertje vier laten tatoeëren. Op de vraag waar zij het plaatje heeft laten zetten, antwoord ze haast beschaamd ‘op mijn bil, ik ga dat dus niet laten zien.’ Logisch, je moet al genoeg met de billen bloot bij De Slimste Mens en laten we ouwe snoepkont Philip Freriks niet teveel verwennen. 

Als in De Slimste Mens echter de vraag wordt gesteld wat het perineum is, zie je lichtelijk de paniek toeslaan bij Aimée Kiene. Ze laat de vraag aan zich voorbij gaan. Dan blijkt dat ze het antwoord wel wist, maar het niet durfde te zeggen. Serieus? Durf je werkelijk niet te zeggen dat we het hier hebben over het gedeelte tussen de anus en het geslachtsorgaan? Het is van een preutsheid waar ik geen snars van begrijp. Natuurlijk is niet iedereen zo lomp en onbehouwen als ik, maar kom op, er wordt toch niet gevraagd of je het wel eens anaal hebt gedaan op z’n hondjes?

Uitgerekend Hitler doet Nandi van Beurden de das om

Over honden gesproken, wisten jullie dat de hond van Hitler de naam Blondie had? Ik niet en ik schaam mij er niet voor, want het is totaal niet interessant. Op de vraag in De Slimste Mens aan musicalster Nandi van Beurden ‘Wat weet jij van Blondie?’, weet de hittepetit te melden dat de hond van die sneuneus met snor,  die de hele wereld in vuur en vlam zette in de jaren veertig zo heette. Even lijkt het of ik in een aflevering van ‘Lekker Slim’ ben beland. Uiteraard passen de schoonheidsfoutjes van Nandi van Beurden mij wel, zou het Jörgen Tjon A Fong en Aimée Kiene dan toch eindelijk gaan lukken om mij te verlossen van de musicaltroel in De Slimste Mens?

Ondanks dat de ongemakkelijkheid van Aimée Kiene afdroop, ik vermoed dat er tussentijds even gedweild moest worden tijdens de opnames, weet de ze de slimste van de dag te worden. Jörgen Tjon A Fong en Nandi van Beurden nemen het tegen elkaar op in de dagfinale van De Slimste Mens maar De Kleine Komedie directeur weet de musicalmiep te ontzetten uit haar glansrijke rol. Ik doe geen vreugdedansje, zo kinderachtig ben ik nu ook weer niet. Nou ja… misschien een heel klein huppeltje dan. 

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de strijd tussen de kandidaten van De Slimste Mens 2023 op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 22 van De Slimste Mens elke werkdag om 20:30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLZiet en NPO Start zijn de afleveringen terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / De Slimste Mens 2023

Home » Televisie » aflevering 9 seizoen 22 De Slimste Mens 2023