Lukt het koekenbakker Hidde om de jury van De Slimste Mens om te kopen?

Meester patissier Hidde de Brabander is de uitdager van aflevering 3 van De Slimste Mens 2023 en neemt het op tegen kandidaten Tom Kleijn en Sanne van Dongen. Als professioneel koekenbakker kun je natuurlijk niet met lege handen aankomen. Dit tot grote vreugde van Maarten van Rossem en Philip Freriks.

Hidde de Brabander laat Maarten van Rossem en Philip Freriks smullen

Meester patissier is wel een heel deftige titel, maar koekenbakker slaat natuurlijk de plank mis. Hidde de Brabander heeft door het vervaardigen van luxueuze zoete lekkernijen in ieder geval de status BN’er binnen weten te slepen, al had ik persoonlijk nog nooit van deze beste man gehoord. Jullie kennen waarschijnlijk allemaal wel de uitdrukking ‘wie het kleine niet eert, is het grote niet weert’. Maar toch had ik op zijn minst wel een lekkere taart verwacht van de meester patissier in plaats van een simpel koekje. 

Afgezien van Maarten van Rossem en Philip Freriks weet Hidde de Brabander dan ook niemand om te kopen. Het heeft waarschijnlijk niets met de koekjes op zich te maken, maar meer met het feit dat de kandidaten van De Slimste Mens 2023 niet met hun je bek vol koek op camera willen. Dat het voor van Rossem en Freriks geen moer uitmaakt moge duidelijk zijn, want die kleppen rustig verder met een hap gebakken deeg in hun giechel. Voor iemand die een sterk ontwikkelde allergie heeft als het gaat om tegen voer in iemand anders zijn mind aan te moeten kijken, is het een ware kwelling.

Moet het stoffige image van De Slimste Mens veranderen?

Is het jullie ook opgevallen dat er achter presentator Philip Freriks een groepje jonge volwassenen zat? Ik las een aantal dagen terug dat ze proberen een wat jonger publiek aan te trekken met de populaire kennisquiz. Met een groepje verveeld kijkende adolescenten ga je dat echter niet redden hoor. De jongvolwassenen kijken zo zuur dat je bijna vermoed dat ze er in zijn geluisd door deze of gene. ‘We gaan iets heel leuks doen, maar het is nog geheim. Stap maar in de bus, je zult er echt geen spijt van krijgen! Toen ze vervolgens doorhadden dat ze bij de opnames voor De Slimste Mens waren beland was er geen weg meer terug. 

Om een jonger publiek warm te laten lopen voor De Slimste Mens 2023 denk ik dat je sowieso meester-mopperkont Maarten van Rossem moet vervangen door Patrick Laureij of iets van die strekking. Dit kan echter niet, want De Slimste Mens zonder Maarten van Rossem is ondenkbaar. Dat gaat hem dus niet worden. Gezien de hoge kijkcijfers zou ik mij als productieteam gewoon niet zo druk maken om de leeftijdscategorie. Tel je zegeningen en laat de constructie maar lekker stoffig zijn. Stoffig is het nieuwe hip.

We nemen afscheid van ESPN presentator Sanne van Dongen

De baby imitatie die Sanne van Dongen in De Slimste Mens laat zien, zou ik voortaan bewaren voor feesten en partijen waar vreselijk veel gezopen wordt. Als vervolgens een meester patissier vertelt over zijn werk in sterrenrestaurants zou ik op de vraag of je wel eens gegeten heb in een restaurant met Michelin ster ook niet direct roepen: Nee, maar ik ben wel op een kaassoufflé-festijn geweest!’ Sanne doet dat echter wel.

Lang verhaal kort, het wordt tijd voor het afscheid van de ESPN presentator. In een spannende finale met luttele seconden verschil tussen meester patissier Hidde de Brabander en Sanne van Dongen weet de koekenbakker de dagfinale van De Slimste Mens 2023 toch nipt te winnen. Saaie Tom, die gewoon godsgruwelijk veel weet, zit er ook morgen weer. Zo werkt dat namelijk, je kan saai zijn maar als je veel weet, of in ieder geval meer dan je medekandidaten, dan mag je een ronde verder.

Wat krijgen we morgen op ons bord?

Ik draag mijn lot en kijk morgen gewoon weer naar het programma. Het zou laag bij de grond zijn om een media hetze te gaan voeren tegen journalist Tom Kleijn (zelfs zijn naam is saai). Ik houd het er vooralsnog maar even op dat ik er nog even in moet komen, want ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik volop aan het genieten ben van seizoen 22. En stiekem ben ik natuurlijk benieuwd of Hidde de Brabander morgen weer een baksel meeneemt naar de opnames van De Slimste Mens. Hopelijk iets met veel boter, crème, suiker en marsepein. Die droge koekkies vreet ‘ie zelf maar op. 

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de strijd tussen de kandidaten op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 22 van De Slimste Mens elke werkdag om 20:30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLZiet en NPO Start zijn de afleveringen terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 22 De Slimste Mens 2023