Dennis van der Geest blijkt ware Sherlock Holmes in De Prins met het Witte Haar

De 75-jarige Bert uit Almere trekt de stoute schoenen aan en vraagt de 77-jarige Hannah uit Egmond aan Zee ten huwelijk in het SBS6 programma De Prins met het Witte Haar. Het verliefde koppel kent elkaar pas een jaar, maar op deze leeftijd moet je uiteraard niet al te lang wachten.

Hannah vindt in Bert haar Prins met het Witte Haar

Laten we eerlijk zijn, op een bepaalde leeftijd is het niet raadzaam om zaken al te lang uit te stellen. Geen jarenlange verloving dus voor Bert en Hannah, maar een beetje opschieten voor de prins en prinses met het witte haar. Niet dat het koppel voornemens is om morgen het loodje te leggen, maar statistisch gezien is het stukje dat nog voor hen ligt nu eenmaal een stuk korter dan die van het gemiddelde bruidspaar. In rap tempo wordt onder de bezielende begeleiding van Dennis van der Geest een jurk, kostuum, ringen en een taart aangeschaft voor de bruiloft.

Vrolijke Hannah, voor wie dit haar vierde huwelijk al is omdat er wat afvallige waren én een enorme klootzak, wordt er allemaal een beetje ‘emosjoneel’ van. Het is ook niet niks meid, op 77-jarige leeftijd nog die hele poppenkast, maar dat komt er nou van als je in plaats van links naar rechts swiped op een datingapp. Dan kun je zo’n eerste ‘hachee-date’ wel afzeggen omdat het je een beetje te heet onder je voeten wordt, maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.

Bruidegom Bert is zeker van zijn zaak

Als Hannah op vakantie in Spanje getroffen wordt door hartklachten en een longontsteking geeft ze Bert nog een ontsnappingsmogelijkheid, maar Bert zijn maagsappen zijn inmiddels al opgeslurpt door een heel legioen aan vlinders en de prins met het witte haar peinst er niet over om te ontsnappen. In voor- en tegenspoed is al ver voor het huwelijk van kracht. Van op woensdag samen hachee koken en na de boodschappen een tikkie sturen, naar met volle vaart richting het altaar. Dit koppel doet het gewoon even.

Hanna en Bert redden het samen wel, zeker gezien het feit dat ze ’s morgens al gierend van de lach opstaan. Humor is een belangrijke verbindende factor in een huwelijk. We weten echter allemaal dat het samen rollend over de vloer van het lachen vaak met de jaren toch een beetje naar de achtergrond verdwijnt. Nog een voordeel van op zo’n hoge leeftijd trouwen, tegen de tijd dat er alleen nog maar gesnauwd wordt en weinig gelachen, checkt er waarschijnlijk wel één van de twee uit. Een win-win situatie.

Een potentieel nieuwe carrière voor Dennis van der Geest?

Dennis van der Geest ontpopt zich als een ware Sherlock Holmes als hij op zoek gaat naar het nichtje van Hannah. De dochter van haar overleden lievelingsbroer heeft Hannah nog nooit gezien aangezien haar broer met zijn gezin in Canada woonde. Derk Bolt van het tv-programma Spoorloos slaapt vannacht waarschijnlijk iets minder goed, want Dennis blijkt een natuurtalent. 

Natalie wordt gevonden en ingevlogen om Hannah en Bert te verrassen op haar bruiloft in De Prins met het Witte Haar. Niet alleen de goedlachse Egmondse bruid wordt ‘emosjoneel’ , maar ook Mien Trut die dit artikel voor jullie tikt jankt weer heerlijk een potje mee. Al moet ik bekennen dat mijn tranen naadloos overgaan in een onbedaarlijke lachstuip vanwege het steenkolen Engels van tante Hannah als zij ‘Hoelang dit joe fly?’ vraagt aan haar nichtje. 

Ik ga stuk. Ik kan er werkelijk niks aan doen maar steenkolen Engels, stotterende mensen en begrafenissen leiden bij mij tot niet te stoppen lachsalvo’s. Het is gênant genoeg, maar hoe harder ik probeer niet te lachen, hoe erger het wordt en het heeft me dan ook geregeld in de meest schaamtevolle situaties gebracht.  

En ze lachten nog lang en gelukkig

Het moment is daar. Bert en Hannah geven elkaar het JA-woord ten overstaan van vrienden, familie en de camera’s van SBS6 programma De Prins met het Witte Haar. Na vier huwelijken achter de kiezen te hebben toch weer voor een traditioneel maagdelijk witte jurk gaan doet bij mij wel even een wenkbrauw optrekken, maar ik herstel snel. Ach wat maakt het ook uit, ze trouwt nu waarschijnlijk écht voor de laatste keer, dus waarom zou ze dat niet doen met alle toeters en bellen die het leven te bieden heeft! Ik gun dit lieve stel dat ze nog heel lang van elkaar kunnen genieten en heel veel samen lachen, maar bij voorkeur niet om slecht Engels, stotterende mensen of op een begrafenis.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op streamingsdiensten KIJK en NLziet is de aflevering van De Prins met het Witte Haar met bruidspaar Hannah en Bert terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / De Prins met het Witte Haar / 2023

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 1 De Prins met het Witte Haar 2023