De Perfecte Verbouwing: Kiki en Sjors balen van kralen in hun nest

De Perfecte Verbouwing 2023

De titel van het programma De Perfecte Verbouwing lijkt na drie afleveringen de enige juiste. Chapeau voor de ‘programmatitel-bedenker’ van RTL. Zo, die veer heb ik ergens achtergelaten, je weet nooit waar het goed voor is. Ik tob namelijk meerdere malen per week met het bedenken van een titel voor mijn columns. Je weet nooit hoe een koe een haas vangt. 

Niet klagen

De Perfecte Verbouwing was in alle opzichten weer een pareltje. Iedere aflevering weer denk ik ‘dit wil ik ook!’ Keep dreaming Sandy, je moet nog heel wat stukjes tikken voor je een architect kan bellen om alles op de schop te gooien en ik mag eigenlijk al helemaal niet klagen. Kiki mag ook zeker niet klagen. Wat is die vent van haar een handige sodemieter. 

Wanneer De Perfecte Verbouwing deelnemers Sjors en Kiki vertellen dat Sjors de hele verbouwing zelf wil gaan doen ben ik al onder de indruk, maar na het zien van de ontwerpen krijg ik een plaatsvervangend paniekje. Hoe dan? Dat gaat nooit lukken in je uppie! Als Kiki trots tegen Nicolette Kluijver zegt dat ze zo’n handige man heeft zegt Nicolette: ‘Dat is fijn!’ Ze kijkt er een beetje verongelukt bij. Zou ze denken ‘ik heb niet eens een vent, laat staan een handige’?

Kralen in je nest

De Perfecte Verbouwing deelnemers Kiki en Sjors runnen samen een conceptstore en een sieradenlabel. Het gaat het jonge ondernemersstel voor de wind. Persoonlijk vind ik de term conceptstore een beetje een hype. Ze poppen overal omhoog en het unieke ervan ontgaat mij dan ook een beetje, maar dat terzijde. Het atelier en kantoor  van Kiki en Sjors is een slaapkamertje in hun woonhuis en dat functioneert natuurlijk voor geen meter meer.

Het zou toch een beetje gek zijn om je nieuwe collectie sieraden op bed uit te stallen om ze aan klanten te showen. ‘Hier op het sprei ziet u de Mooncollectie en op het kussen links de oorbellen van de Venuscollectie.’ Vanwege de groei komt er ook steeds meer personeel bij en die prop je ook niet met hun laptoppie tussen het bed en het nachtkastje. Alhoewel mij dat persoonlijk dan op zich wel weer aanspreekt met het oog op een powernapje

Gemiste kans

Achter het woonhuis hebben deelnemers Kiki en Sjors echter een grote loods die ideaal lijkt voor werkruimte en aan De Perfecte Verbouwing architecten Gimill en Laurien de taak om daar een ontwerp van te maken dat de wow-factor heeft. Als Sjors en Kiki dan toch bezig zijn, wordt ook het woonhuis meteen aangepakt en eerlijk gezegd, kan dat ook geen kwaad. 

Ze hebben een budget van 140.000 euro. Wanneer ik het bedrag hoor baal ik als een malle dat ik die cursus sieraden maken nooit heb afgemaakt. Sterker nog, alle materialen die ik had zijn bij de kringloop achtergelaten. Wéér een gemiste kans. Ik tik nog maar even verder. 

Knallen als een malle

De virtual reality bril van De Perfecte Verbouwing gaat weer op en de architecten tonen twee ontwerpen waar ik zowaar van moet kwijlen. Ik besef iets te laat dat ik nog ergens zo’n siliconen slab met opvangbakje heb liggen. Sjors en Kiki kiezen voor het ontwerp van architect Laurien. Ik had niet kunnen kiezen en blind moeten prikken met mijn vinger. 

De vergunning voor het woonhuis wordt aangevraagd en Sjors begint onmiddellijk met slopen in de loods. Hij gaat fulltime verbouwen en Kiki runt het bedrijf tijdelijk alleen. Ze hebben geen planning, maar zijn van plan te gaan knallen tot ze erbij neervallen. 

Bikkels

Dat neervallen gebeurt gelukkig niet, maar je ziet naarmate De Perfecte Verbouwing verstrijkt de vermoeidheid zijn tol eisen van deelnemers. Kiki heeft het lastig om het bedrijf in haar eentje te runnen. Nou ja niet helemaal in haar eentje, ze heeft gelukkig wel personeel. Personeelslid Iris pakt even haar momentje of fame door haar hoofd pontificaal in beeld te gooien en Kiki volledig te overrulen. You go girl, nu was je kans en je pakte hem gewoon! Dikke duim.

Bij Sjors zie je dat de energie er meer en meer uitstroomt. Met holle ogen knikt hij ‘nee’ als Kiki hem vraagt of hij het nog ziet zitten. Die handige, maar oververmoeide gozer kan niet meer. Ik ben ook echt perplex dat dit project zonder aannemer plaats vindt. Sjors flikt het allemaal gewoon en het resultaat is wederom om te kwijlen. Shit, dat siliconen ding met opvangbakje ligt nog in de la.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Perfecte Verbouwing te gaan

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb jij aflevering 4 van De Perfecte Verbouwing 2023 gemist en ben je nieuwsgierig naar de ontwerpen van de architecten? Op Videoland kan je De Perfecte Verbouwing seizoen 2 terugkijken en het verbouwde huis van deelnemers Kiki en Sjors bewonderen.

Beeld bron: Still Tv RTL 5 / De Perfecte Verbouwing / seizoen 2 / 2023

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 3 De Perfecte Verbouwing 2023