De Perfecte Verbouwing: Lisa en Marco durven geen mensen uit te nodigen

De Perfecte Verbouwing 2023

Marco en Lisa van Dijk waren de drukte in Rotterdam meer dan zat en wilden rust. Vijf jaar geleden vonden zij hun droomhuis op de Veluwe. De woonboerderij is prachtig gelegen op een grote lap grond en in de roes van liefde op het eerste gezicht vertrokken ze met hun zonen naar de Veluwe. De ligging is geweldig, maar het huis voldoet niet aan hun behoeften. Ze hebben na vijf jaar nog steeds het gevoel in het huis van iemand anders te wonen. Dit komt vooral door de onlogische indeling van de hokkerige benedenverdieping. Marco en Lisa van Dijk hebben geen idee hoe ze hier al hun dromen uit kunnen laten komen, maar de twee architecten van De Perfecte Verbouwing 2023 gelukkig wel. Architecten Britta en Maxim gooien de hele boerderij volledig op zijn kop en tonen hun ontwerpen in virtual reality.

Steekje laten vallen

Na een rondleiding door het huis kan ik mij heel goed voorstellen dat dit niet als een warm thuis voelt. Ik verbaas me dat ze er in vijf jaar tijd niet wat gezelligs van hebben weten te maken. Begrijp mij niet verkeerd, het is slim om keihard te sparen om het in één keer de perfecte verbouwing uit te kunnen laten voeren, maar een beetje sfeer aanbrengen is toch niet zo moeilijk? Als Lisa dan ook in de camera roept ‘dit zijn wij niet’ en ‘ik durf hier niet eens mensen uit te nodigen’, bezorgt mij dat toch een lichte error in den kop. Hoezo ‘dit zijn wij niet’? Blijkbaar wel. 

Als ik al vijf jaar in een huis woon, al is het nog zo hokkerig, nog zo onlogisch ingedeeld en qua indeling niet mijn smaak, dan is het toch vooral een kwestie van een beetje creatief zijn om er iets sfeervols van zien te maken. Met blijven roepen dat je allemaal niks vindt, wordt het echt niet gezelliger. En mett roeptoeteren dat de vorige bewoner rookte als een ketter en het huis daardoor vies is maak je, je in mijn ogen behoorlijk belachelijk. Je woont er al vijf jaar! Als je na vijf jaar de nicotine aanslag nog niet weg hebt weten te werken, heb je toch zelf wat steekjes laten vallen.

Knippen en plakken

Blijkbaar hebben Marco en Lisa iemand nodig die hen bij de hand neemt en het allemaal voor ze bedenkt. Bouwtechnisch heel logisch, ik had deze ontwerpen ook zeker niet kunnen bedenken. Maar als ik aan het einde van aflevering 3 van De Perfecte Verbouwing zie dat ze zelfs de inrichting geknipt en geplakt hebben van het ontwerp, dan snap ik waar de schoen al vijf jaar lang knelde. 

Beide ontwerpen zijn weer geweldig en ik snap dat het moeilijk kiezen is. Leuk dat de zoons van de familie van Dijk ook mee mogen denken over welk ontwerp het uiteindelijk moet gaan worden. Na lang wikken en wegen gaan Marco en Lisa voor het ontwerp van de perfecte verbouwing van architect Britta. Het wordt strak budgetteren, want ook deze aflevering van De Perfecte Verbouwing is opgenomen in een periode dat materialen heel veel duurder werden of zelfs niet geleverd kunnen worden. 

Schrap de kozijnen maar

De stress loopt  behoorlijk op en dan vooral bij Lisa die zich vooral druk lijkt te maken of en hoeveel budget er overblijft voor de inrichting. Ik heb het gevoel dat ze nog liever geen kozijnen in haar huis heeft dan te moeten inleveren op het nieuwe bankstel. Na de zoveelste verhoging van de hypotheek, zeult Lisa dan ook het hele gezin mee naar de woonboulevard om de inrichting alvast veilig te stellen. En dit terwijl ze ondertussen concessies doen op het bouwproject. Familie van Dijk laat mij daardoor verbouwereerd achter in mijn fauteuil en ik roep nog net niet: ‘Maak nu eerst die keet goed af voor je een nieuw bankstel gaat shoppen muts!’

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat het een gevalletje ‘eind goed, al goed’ is geworden. De volledig verbouwde woonboerderij laat aan niets te wensen over en, niet verrassend, de inrichting is om door een ringetje te halen. De Perfecte Verbouwing kost een paar ton, maar dan heb je ook wat. Het grote genieten kan na vijf jaar dan eindelijk beginnen en Lisa kan eindelijk weer eens vrienden uitnodigen.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Perfecte Verbouwing te gaan

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij aflevering 3 van het seizoen 2 van De Perfecte Verbouwing 2023 gemist en ben je nieuwsgierig naar de ontwerpen van de architecten? Op Videoland kan je De Perfecte Verbouwing seizoen 2 terugkijken en het verbouwde huis van deelnemers Marco en Lisa bewonderen.

Beeld bron: Still Tv RTL 5 / De Perfecte Verbouwing / seizoen 2 / 2023

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 2 De Perfecte Verbouwing 2023