De Perfecte Verbouwing: Een nieuw begin voor Mark en zijn kinderen

De Perfecte Verbouwing 2023

Een familiebedrijf dat al drie generaties overleefde komt te overlijden, wanneer de verhoogde energiebelasting hun leliekwekerij de das om doet. De Perfecte Verbouwing deelnemer Mark Hoogland en zijn familie blijven berooid achter. Financieel volledig aan de grond, moet ook zijn huwelijk er uiteindelijk aan geloven. Geen geld, geen lelies én geen huwelijk meer. Dat de familie Hoogland hun huwelijk en geld zijn verloren is natuurlijk uiterst verdrietig, het verlies van de lelies vind ik persoonlijk iets minder erg. Ik ben gek op bloemen, maar lelies vind ik graftakken-ruikers. Geen lelies zolang ik nog niet onder de zoden lig.

Ouwe bende, maar dik budget

Mark woont met zijn kinderen Dean en Lauren nog op de kwekerij in het woonhuis voor de oude stolpboerderij. Als ik zeg oude stolpboerderij, dan bedoel ik ook echt oud. Goed beschouwt is het gewoon een bouwval, klaar voor de sloop. Ik begin onmiddellijk wat opstandig te worden, want hoe denkt Mark Hoogland dat hij van die bouwval wel een leuk optrekje kan maken? Als snel word ik gerustgesteld als er een bouwbudget van € 500.000 blijkt te zijn voor De Perfecte Verbouwing. Financieel is het tij gekeerd, doordat Mark de grond van de kwekerij bijzonder goed heeft kunnen verkopen.

Samen met zoon Dean wil Mark het hele project gaan verwezenlijken. Pittig klusje heren, ik ben benieuwd. Eerst moeten we echter samen met familie Hoogland door het wedstrijdelement van De Perfecte Verbouwing heen en architecten Richél en Britta slaan aan het ontwerpen.

Tijdens de vorige aflevering van De Perfecte Verbouwing werd ik enorm afgeleid door het vreemde kapsel van één van de architecten. Dit keer word ik flink afgeleid word door het kakkineuze stemgeluid van Britta. Nondeju, wat heeft die een hete aardappel overdwars in haar strotje zitten. Het is het tegenovergestelde van Mark die achter 9 van de 10  zinnen die hij uitspreekt ‘hé’ zegt.

Recht voor z’n raap

Wanneer het tijd is voor de virtual reality presentatie, waarbij De Perfecte Verbouwing architecten mee mogen kijken bij de concurrent, neemt architect Richél geen blad voor de mond. Als hij de eerste dakkapel ziet verschijnen in het ontwerp van Britta, roept hij ‘Uit den boze, geen dakkappellen in een stolpboerderij!’ Het is voor de beste man vloeken in de kerk en de laatste keer dat hij dat deed werd hij waarschijnlijk uit zijn functie van misdienaar gezet. Wanneer Mark Hoogland aangeeft dat hij voor het ontwerp van Britta heeft gekozen, zegt De Perfecte Verbouwing architect zichtbaar aangedaan: ‘Super zonde!’ Heerlijk, ik zie dit liever als dat onderlinge geslijm waarbij je zeker weet dat ze, als de cameraploeg weg is, commentaar op elkaar leveren.

Ik ga terug naar Call of Duty

Familie Hoogland werkt zich een slag in de rondte om de oude bollenschuur om te toveren tot een droomhuis en de programmanaam De Perfecte Verbouwing 2023 dekt eigenlijk de lading niet. Met goed fatsoen kun je het geen verbouwing noemen. Het is een heus nieuwbouwproject geworden en met minimale hulp flikken Mark, Dean en Laura het gewoon. Iedere andere 18-jarige knul was al minstens 30 keer stampvoetend gevlucht naar zijn PlayStation. Bekijk het maar even pa, ik ben er klaar mee! Het is genieten om te zien hoe respectvol familie Hoogland met elkaar omgaat tijdens de stress van de perfecte verbouwing. Wat een lieverds.

Team ‘uit den boze’

Wanneer presentatrice Nicolette Kluijver samen met architect Britta en haar hete aardappel terugkeren om het resultaat te bekijken, is de verbouwing nog niet afgerond. Maar jeetje, wat hebben Mark, Dean en Laura al een hoop gedaan en wat ziet het resultaat van de perfecte verbouwing er tot nu toe tof uit. Als je even door de dakkapellen heen weet te kijken, is het echt een droom van een huis aan het worden. Zelfs de redactie van VT Wonen zou hiervan kwijlen als een Deense Dog.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Perfecte Verbouwing te gaan

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij aflevering 6 van De Perfecte Verbouwing 2023 gemist en ben je nieuwsgierig naar de ontwerpen die de architecten voor Mark Hoogland gemaakt hebben? Op Videoland kan je De Perfecte Verbouwing seizoen 2 terugkijken en het verbouwde huis van familie Hoogland bewonderen.

Beeld bron: Still Tv RTL 5 / De Perfecte Verbouwing / seizoen 2 / 2023

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 2 De Perfecte Verbouwing 2023