Is een huis met verlies verkopen écht de moeite waard voor Saskia en Winnie?

Zussen Winnie en Saskia zien het al helemaal voor zich: huisje in de Randstad of Apeldoorn kopen, even flippen die handel en dan cashen met een winst die de moeite waard is. Ze zetten hoog in met een geschatte winst van 75.000 euro. Dat de dames 0,0 kluservaring hebben en zelfs een doorsnee Ikea kastje nog niet in elkaar kunnen zetten zonder dat het gevaarte bijna van ellende uit elkaar valt, is nog geen reden om hun droom van een fliphuis in de ijskast te zetten. Misschien eerst een cursus klussen voor beginners doen?

Waarom doen zussen Saskia en Winnie mee aan De Moeite Waard?!

Saskia en Winnie vertellen voor de camera van De Moeite Waard dat ze zowel bouwtechnisch als financieel niet voor verrassingen willen komen te staan. Reden genoeg voor mij om de tv even op pauze te zetten en richting de kijkdoos te roepen: ‘Waarom doen jullie dan in golewiebusnaam met dit programma mee?’ Uiteraard geven de zussen geen antwoord. Enigszins gefrustreerd door de overdosis naïviteit van De Moeite Waard deelnemers Saskia en Winnie druk ik weer op play en hoop ik maar dat het plan van de zussen niet mislukt. 

Je kunt op je vingers natellen dat het huis-flip avontuur gedoemd is om te falen. Het is als kijken naar een enge film waarbij een jongedame alleen door een donker huis loopt terwijl ze met een trillende stem aarzelend vraagt: ‘Hello is anyone there?’ Je weet gewoon dat haar kop er genadeloos afgehakt gaat worden door een sadistische seriemoordenaar en haar twaalfvingerige darm als een op hol geslagen sliert spaghetti op het plafond zal eindigen. Nu zal het zo ver hopelijk niet komen voor zussen Winnie en Saskia, maar de kans is zeer groot dat hun klusproject zal resulteren in een financieel fiasco wat niet de moeite waard is.

Een huis in Apeldoorn

Voor 325.000 euro wordt er een huis in Apeldoorn gekocht wat met de hulp van een handige Harry genaamd Fred opgeknapt gaat worden. Althans dat is het plan, maar helaas denkt het lijf van meneer Fred daar anders over en kan hij door gezondheidsproblematiek plotsklaps niet meer meehelpen. Geen paniek, we hebben altijd nog zussen Winnie en Saskia, die ondanks hun twee linkerhanden, gelukkig vaardig genoeg zijn om de telefoon te pakken en rond te bellen voor versterking om het.

Alsl handige Harry 2.0 eenmaal is gevonden ter vervanging van handige Harry de eerste, kan het grote flip avontuur beginnen. Blijkbaar is het ook het startsein voor een klaagsessie waar de Meilandjes jaloers op zouden worden. Zus 1: ‘Ik kan echt helemaal niks, ik word helemaal depressief man, ik kan helemaal niks.’ Zus 2: ‘Er is gewoon zoveel te doen hier. Het gaat echt rap, maar ook weer niet, euh…Ellende!’ Tja, de genetische appel valt niet ver van de boom, zullen we maar zeggen.

Zelfs De Moeite Waard bouwkundige Bob Sikkes klaagt in Apeldoorn

Misschien oordeel ik een beetje te streng voor de zussen want als Bob Sikkes, de bouwkundige van het programma De Moeite Waard, komt kijken begint ook hij te klagen. Zou er iets in het drinkwater zitten wat deze smartelijke klaagzang veroorzaakt? Nee lieve mensen, het plan om zonder kluservaring een huis te flippen is simpelweg onbegonnen werk. In theorie klinkt het plannetje van de deelnemers van De Moeite Waard best aardig, maar in de praktijk is het één groot drama en totaal mislukt.

Het zal dan ook niemand verbazen dat de verkoop van het huis niet binnen de deadline van het programma is voltooid. Met nul biedingen is de koffer van De Moeite Waard presentator Tijl Beckand net zo leeg als zijn voorraaddoos met goede grappen. Vlak voor de eindtune van het klusprogramma duikt er ineens nog een filmpje op van een van de zussen met het heuglijke nieuws dat het huis alsnog verkocht is. Saskia en Winnie hebben financieel moeten inleveren bij de verkoop van het huis in Apeldoorn, maar toch houden de dames stug vol dat het avontuur toch de moeite waard is geweest. Tuurlijk meiden, en ik heb gisteren geknikkerd met prinses Beatrix en de Paus. Geloof jij het?

Klik hier om naar alle artikelen over het RTL4 programma De Moeite Waard?! te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je De Moeite Waard?! op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 1 van De Moeite Waard?! elke dinsdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet is de aflevering met zussen Saskia en Winnie en hun fliphuis in Apeldoorn terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL 4 / De Moeite Waard / seizoen 1 / 2023

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 1 De Moeite Waard?! 2023