De Moeite Waard?!: Droom van 100.000 euro winst gaat in nep vlammen op

Als De Moeite Waard deelnemers Marcel en Esmee zich aan het begin van de aflevering voorstellen, sijpelt hun enorme enthousiasme door de kieren van de tv menig huiskamer binnen. Vol passie praat het jonge koppel over hun ambitieuze plannen. Om het avontuur de moeite waard te maken willen Marcel en Esmee een vrijstaande villa kopen in Almere, het eigen huis verkopen om de boel te financieren en in slechts drie maanden tijd de villa verbouwen om deze met 100.000 euro winst te verkopen. Oei, als dat maar goed gaat komen…

Is het plan van Marcel en Esmee de moeite waard?

Dat het leuk is om te dromen hoef je mij als professioneel ‘verhaaltjes verzinner’ niet uit te leggen en ook van een gezonde dosis ambitie ben ik absoluut niet vies, maar kunnen we het alsjeblieft een tikkeltje realistisch houden?  Om je eerste huis-flip project te beginnen met een villa van 8 ton is ongeveer hetzelfde als rolschaatsen onder je voeten binden nadat je net je allereerste stapjes hebt gezet. Het is niet 100% gegarandeerd dat je plat op je bek gaat, maar de kans is wel extreem groot. En met een beetje pech heb je ook nog een gat in je kop. Of in het geval van De Moeite Waard deelnemers Marcel en Esmee een gat in hun portemonnee. 

Om het hele avontuur nog een beetje spannender te maken slaan ook deze aspirant huisflippers de adviezen van Bob Sikkes in de wind. Als je gratis tips krijgt van het Opperhoofd der Bouwkundigen, dan is het waarschijnlijk verstandig om daar naar te luisteren. Wanneer snappen die De Moeite Waard deelnemers dat nou eens? Pakt Bob je hand om je te helpen bij de eerste keer rolschaatsen, pak dan nondeju die hand stelletje eigenwijze klapviolen! 

Smaken verschillen

Sikkes begrijpt ook geen sikkepit van de keuzes die Marcel en Esmee maken en krijgt bijna een rolberoerte wanneer hij bij de eindinspectie ‘de allerlelijkste open haard die hij ooit gezien heeft’ als pronkstuk midden in de woonkamer ziet staan. Met kitscherige imitatievlammen is ‘the fireplace from hell’ de Fiat Panda van de open haarden industrie.

De eigenwijsheid van Marcel en Esmee komt hen duur te staan, want na maar liefst 920.000 pegels te hebben uitgegeven aan een villa in Almere en de verbouwing, krijgen ze in het programma De Moeite Waard een bod van slechts 900.000 euro. Het koppel besluit van de verkoop af te zien en blijft zelf in het huis wonen. Iets waar Esmee eigenlijk al stiekem op hoopte. De droom van Marcel om één ton winst te behalen gaat op in vlammen en daarmee is ook de foeilelijke haard overbodig geworden.

Klik hier om naar alle artikelen over het RTL4 programma De Moeite Waard?! te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op televisie wordt seizoen 1 van De Moeite Waard?! elke dinsdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet is de aflevering met Marcel en Esmee en hun villa in Almere terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL 4

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 1 De Moeite Waard?! 2023