Luisteren naar Bob Sikkes blijkt de moeite waard voor broers

Broers Remy en Gerold namen de roemruchte De Moeite Waard sloophamer ter hand en verbouwden onder na advies van bouwkundige Bob Sikkes een huis in Mijdrecht. Het verloop van hun avontuur dat logischerwijs niet altijd even soepel liep, was afgelopen week te zien op zender RTL4. Is samenwerken met familieleden wel zo verstandig?

De Moeite Waard met broers Remy en Gerold

Samen met je oudere broer een huis flippen, zou jij dat doen? Hoeveel ik ook hou van mijn 6 jaar oudere broer, alleen al bij de gedachte om gezamenlijk een woning van vloer tot nok te verbouwen jaagt mij de stuipen op het lijf. Ik ga nog liever met een ontstoken kies, inclusief rijkelijk met pus gevuld abces ter grootte van een tennisbal, naar de tandarts voor een wortelkanaalbehandeling, dan een huis renoveren met de oudste zoon van mijn moeder. 

Grote broers kunnen ontzettend lief zijn, maar zijn vaak ook zo eigenwijs als het achtereind van een varken. De eerstgeborene weet vaak alles beter, want hij heeft tenslotte als eerste zijn kop door het geboortekanaal van mams gewurmd. Toch weerhield dit De Moeite Waard deelnemer Remy er niet van om samen met zijn 17 jaar oudere broer Gerold een huis te flippen in het dorp Mijdrecht.

Gerold neemt het niet zo nauw

Tijdens het klussen voor het RTL4 programma De Moeite Waard bleek al gauw dat ook deze broer zo eigenwijs is als poppestront. Waar Remy tijdens de sloopwerkzaamheden net de planken van zolder via de trap naar beneden wilde dragen, besloot Gerold om het hout van drie hoog uit het raam te flikkeren. Vergezeld met een luidkeels ‘van onderen’ slingerde de sterke grote broer alle planken uit het raamkozijn alsof het papieren vliegtuigjes zijn. Maar dat hij daarbij ternauwernood zijn kleine broertje op een haar na miste, leek hem niet te deren.

Bijna een schedelbasisfractuur oplopen is niet het enige wat De Moeite Waard deelnemer Remy van zijn oudere bro Gerold bij het klushuis in Mijdrecht te stellen heeft gehad. De eerstgeborene had namelijk ook een bijzonder effectieve manier bedacht om een radiator te demonteren. Gerold vouwde zijn grote knuisten om de verwarming heen, gaf met brute kracht een enorme ruk en liep vervolgens weg met het ding. Dat er water uit de leidingen spoot en de hele hal blank stond, was blijkbaar van ondergeschikt belang.

Is samenwerken met familie de moeite waard?

Al met al lijken de klusavonturen van broers Remy en Gerold mijn vooroordelen te bevestigen, maar waarom overweeg ik dan toch aan het einde van de aflevering van De Moeite Waard om meer samen te werken met mijn oudere broer? Het antwoord is simpel: heel soms hebben zij die als eerste het geboortekanaal hebben verlaten gelijk. Het was tenslotte Gerold die onmiddellijk de adviezen van De Moeite Waard bouwkundige Bob Sikkes wilde opvolgen waardoor hij samen met zijn broertje Remy 80.000 euro winst binnen wist te halen met de verkoop van het huis. Komt wijsheid dan toch met de jaren? 

Klik hier om naar alle artikelen over het RTL4 programma De Moeite Waard?! te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je De Moeite Waard?! op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 1 van De Moeite Waard?! elke dinsdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet is de aflevering met broers Remy en Gerold en hun fliphuis in Mijdrecht terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL 4

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 1 De Moeite Waard?! 2023