De Moeite Waard: Een eigenwijze jongedame met ouwe sok vol geld 

‘Ik vraag me echt af of jullie door hebben wat jullie hebben gekocht.’ Als Bob de Bouwer deze woorden uitspreekt, zou je als nieuwbakken huizenflipper toch wel even achter je oren moeten krabben. Deelnemers Maaike en pap Jan niet, zij slaan het advies van De Moeite Waard bouwkundige Bob Sikkes in de wind en beginnen vol goede moed met een klusbudget van 50.000 aan de verbouwing van het appartement in Den Haag.

Is het avontuur De Moeite Waard voor Maaike en Jan?

Maaike is begin 30 en werkt fulltime als IT specialist en is daarnaast bezig met een studie binnenhuisarchitectuur. Ze droomt ervan om een woning te flippen en weet haar vader warm te maken om mee te doen met het avontuur. Een maand of 4 klussen en daarna cashen met de verkoop. Het klinkt haast te mooi om waar te zijn.

Sneller dan het licht wordt het ideale appartement gevonden. Een bouwval van 79 vierkante meter die al lange tijd te koop staat in Den Haag. Maaike gooit er 275.000 tegenaan, pap Jan wordt opgetrommeld en het RTL4 De Moeite Waard avontuur kan beginnen.

Inspectie van Bob Sikkes en Tijl Beckand

Bob en Tijl gaan een kijkje nemen in het appartement en al gauw ziet de bouwkundige behoorlijk wat mankementen. Maar goed, met een flink budget moet er zeker wat van te maken zijn. Met 50.000 euro om te klussen gaan Maaike en Jan het zeker niet redden.

Tijl lijkt tijdens het bezoek aan het appartement te denken dat hij in een museum is en zegt vol verbazing: ‘Dat men hier gekookt heeft….’ Je zou door het denigrerende toontje van Beckand denken dat hij bij een hutje van leem staat naast een vuurput met daarboven een geïmproviseerd pannetje. De prehistorische keuken blijkt gewoon een basic keuken te zijn. Weliswaar verouderd, maar zeker geen reden om zo te reageren. Het toont maar weer eens hoe vervreemd de gemiddelde BN’er is van het gewone klootjesvolk.  

Het klusbudget

De Moeite Waard deelnemers Maaike en Jan leven zich uit op de sloop van het appartement in Den Haag. En eerlijk is eerlijk, dat gaat ze goed af. Beter dan budgetteren, want al gauw blijkt het budget ‘iets aan de lage kant’. Er wordt even 30.000 euro extra uit een wollen sok gehaald en 4 maanden om de woning te flippen worden 12 maanden. Kleinigheidje…

Tijdens het stylen van het appartement in het RTL4 programma De Moeite Waard wordt met de smaak van potentiële kopers bizar weinig rekening gehouden. Ik kan mij voorstellen dat niet iedereen gediend is van een marmeren keukenblad en donkergroene muren, al zou ik mij er persoonlijk niet aan storen. Wat wel op m’n zenuwen begint te werken is het continue ‘pap, pap, pap’ van Maaike. Mijn hersens horen de stem van een soort imitatie Roos Reedijk met het ge-pap van Maxime Meiland en kunnen die combinatie maar moeilijk verdragen.

Tegenstrijdige adviezen

Het geflipte appartement in Den Haag heeft De Moeite Waard deelnemers Maaike en Jan inclusief verbouwing 355.000 euro gekost en wordt op de markt gezet voor 345.000 euro. Er zijn 3 biedingen en het hoogste bod bedraagt 376.194 euro. Pap Jan adviseert zijn dochter om er nog maar eens even rustig over na te denken en niet gelijk toe te happen. Bouwkundige Bob Sikkes adviseert juist het tegenovergestelde.

Tja, naar wie moet je dan luisteren? Je pa of de expert die er daadwerkelijk verstand van heeft? Hoewel het voor veel mensen zo klaar als een klontje zou zijn om het advies van Bob op te volgen, besluit Maaike toch naar pap te luisteren en het bod af te slaan. Goed zo meid, vooral lekker eigenwijs blijven. Je zat er met je begroting van het klusbudget ook maar een kleine 30.000 euro naast.

Klik hier om naar alle artikelen over het RTL4 programma De Moeite Waard?! te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je De Moeite Waard?! op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 1 van De Moeite Waard?! elke dinsdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL 4 / De Moeite Waard / seizoen 1 / 2023

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 1 De Moeite Waard?! 2023